Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2019, 10:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Instagram testuje verziu, ktorá skryje počet lajkov na tvojich fotkách

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Sociálna sieť víta možnosť znížiť tlak na užívateľov.

Instagram bol odjakživa založený na číslach a počtoch. Každý z nás sleduje, koľko followerov mu cez noc pribudlo, koľko lajkov si vyslúžil na svojej najnovšej fotke a ako sú na tom niektoré známe osobnosti, lenže sociálna sieť si očividne čoraz viac uvedomuje, že lajky vedia dnešným užívateľom spôsobovať stres, zbytočný psychický tlak a narušiť bežný deň.


Aj preto potajomky testuje verziu, kde sa počet lajkov na tvojich fotkách nezobrazuje. Novinku objavila expertka Jane Manchun Wong a na Twitteri rovno zdieľala screenshoty, ktoré vytiahla zo zdrojového kódu aplikácie.

Ako sa uvádza priamo v zdrojovom kóde, Instagram sa chce čoraz viac zameriavať na obsah a kvalitu príspevkov, nie to, koľko ľudí ti dalo lajk. Videl by si preto počet vlastných lajkov, ale u cudzích príspevkov by sa nezobrazoval.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Portál TechCrunch oslovil priamo Instagram, ktorý existenciu funkcionality priznal, ale oznámil, že momentálne skrývanie lajkov nechystá zavádzať celoplošne a len testuje, aký vplyv na užívateľov by novinka mohla mať.

Domov
Zdieľať
Diskusia