Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2019, 7:00
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)

HUDBA NICKI MINAJ
Uložiť Uložené

Podarilo sa nám pri špeciálnej príležitosti získať rozhovor so známou americkou raperkou, ktorá pred pár dňami ukončila európske turné.

 Pozor, ide o prvoaprílový žart


Už viackrát sme mali možnosť vyspovedať zahraničného umelca, suverénne najväčší úlovok však prichádza dnes. Už v deň zrušeného koncertu v Bratislave sme manažment Nicki Minaj oslovili s prosbou, že by sme mali záujem vyspovedať ju. Odpísali nám približne v polovici turné, že môžeme skúsiť zaslať otázky a v prípade, že sa im budú pozdávať, posunú ich samotnej raperke a tá sa rozhodne podľa nálady, či vôbec odpovie. 

Pred pár hodinami nám boli odpovede doručené a my ti tak teraz prinášame exkluzívny rozhovor s americkou raperkou, ktorá počas tohto víkendu ukočila svoje európske turné s albumom Queen.

To síce nedopadlo podľa predstáv a hneď niekoľko zastávok muselo byť zrušených, aj napriek tomu mala Nicki chuť odpovedať a ty sa tak dozvieš veľa zaujímavostí. Prebrali sme bratislavskú zastávku, jej tučný honorár, ale aj vzťah s Cardi B a veľa ďalšieho. Viac už ale v samotnom rozhovore.

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/nickiminaj

Ahoj Nicki, máš za sebou dlhé európske turné. Čo na ňom bolo pre teba najnáročnejšie?

Aj napriek komplikáciám dopadlo turné super, som veľmi rada, že som sa mohla znovu vrátiť do Európy. Fanúšikovia ma od prvého momentu napĺňali energiou, ktorá mi ubúdala počas cestovania. Nie vždy nám totiž vyhovovali časy odletov lietadiel, preto som pár ciest absolvovala na prednom sedadle v kamióne.

Odporúčané
MTV VMA's 2023: Celebrity predviedli dokonalé outfity, hviezdila Taylor Swift a na scénu sa vrátila Shakira aj skupina 'N Sync MTV VMA's 2023: Celebrity predviedli dokonalé outfity, hviezdila Taylor Swift a na scénu sa vrátila Shakira aj skupina 'N Sync 13. septembra 2023, 11:07

Fajčilo sa v kabíne a šofér mi z času na čas dával nemiestne návrhy, takže to bol celkom slušný boj. Nechcel mi zastaviť, keď som potrebovala na toaletu, aspoň som si však natrénovala výdrž. Zistila som však aspoň, že Európa je nádherná, máte krásnu prírodu, ktorá v kontraste s deravými rumunskými cestami tvorila symbiózu. Aspoň som sa naučila som opraviť defekt.

Turné začínalo v Mníchove, odkiaľ ste smerovali do Bratislavy. Aká bola v tíme nálada po prvom úspešnom koncerte?

Nálada v tíme bola skvelá počas celej tour. Môj manažment a celý realizačný tím vrátane stage dizajnérov a všetkých pomocníkov je plný profesionálov, ktorí vedia, komu zavolať, keď je najhoršie. Veď vieš, čo myslím.

Rovnako veľmi sme sa tešili na absolútne každú zastávku a boli sme o to viac sklamaní, keď to nevyšlo. A môj tím opäť vedel, komu zavolať (žmurk). Už po prvom koncerte v Mníchove som bola presvedčená o tom, že Európania sú srdeční a energickí ľudia, aj keď som čakala, že zrušené koncerty budú mať viac v pi*i, to som sa prepočítala. Sú iní ako Američania, tí berú prítomnosť známych interpretov ako samozrejmosť. Európske ženy oveľa viac pištia (smiech).

Čo si vedela o Slovensku predtým, ako si sem prišla?

Občas sledujem NHL, takže som vedela, že máte dobrých hokejistov a párkrát som niečo počula od Daniela (pozn. red. Tekashiho 6ix9ine), ktorý tam tuším začínal. Hovoril mi, že aj u vás je rap veľmi silným žánrom, takže som sa tešila na koncert. Hovoril mi o Hip Hop Kempe, že je tam veľa Poliakov, ktorí naňho dosť kričali hlášky ako: czego tu chcesz, tęczowa dziwko“ alebo „kurwa i znikaj, dopóki nie przyjdziemy do ciebie z nietoperzami i kwasem“.

Odporúčané
F-tapes: Rozdávaniu digitálnych kópií albumov k merchu je koniec F-tapes: Rozdávaniu digitálnych kópií albumov k merchu je koniec 11. septembra 2020, 21:33

Trochu som sa bála, ako to tam môže vyzerať, ale verím môjmu manažmentu a fanúšikov si za akýchkoľvek okolností veľmi vážim. Mala som pripravený aj stan, Xanax a únikový plán, keby bolo najhoršie. Nakoniec som teda využila len lieky, hotely máte pekné.

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/nickiminaj

Ako sa tvoj názor na Slovensko zmenil po koncerte?

Je mi ľúto, čo sa stalo. Názor som nezmenila a kolegom v USA budem určite hovoriť, že sa treba prísť pozrieť. Som rada, že som mala možnosť vyskúšať vaše pivo, trdelník, kofolu a syr, aj keď kombinovať to už nebudem, keďže som sa stala na niekoľko hodín obeťou vlastného apetítu. 

Chcela som, aby ma manažment zobral na nejaké typické slovenské miesto, kde je pekne a zažijem niečo pozítivne. Keď sme však zastavovali Slovákov a pýtali sa ich na super zážitok, všetci nám radili len krčmy a bary. A že si máme kúpiť nejaké kolesá, dávali nám aj číslo. My sme ale boli autom, tak sme nerozumeli, že či nemáme dosť kolies. Čo sú to kolesá?

To asi radšej nechajme tak a poďme ďalej. Kde bol najväčší problém? Ako prebiehala cesta po diaľnici až do nášho hlavného mesta?

Cesta prebiehala hladko, aj keď sme vyrazili o pár hodín neskôr, mali sme ešte nejaké problémy na hraniciach, nie som si však úplne istá kde. Ten debilný šofér stále presviedčal policajta, že on si môže zobrať cez hranice dva kartóny cigariet, nie jeden. Hádal sa s ním a ešte sme potom zistili, že jeden autobus s tanečnicami nechcú pustiť kvôli tomu, že sa na seba namaľované nepodobali na pasoch.

Môj tím po celý čas komunikoval so slovenskými organizátormi, ktorí boli pripravení na náš príchod a pracovať sa začalo hneď, keď sme dorazili ku štadiónu. Keďže to bola jedna z ciest, ktoré som strávila na vysedenej sedačke kamiónu, z bolesti zadku som bola celý večer nesvoja.

Keď si do Bratislavy nakoniec dorazila, aký si mala z nášho hlavného mesta pocit?

Zdalo sa mi, že sa tam dosť stavia a rekonštruuje. Najprv som sa zasmiala, že kvôli mne (smiech). Síce som sa po uliciach neprechádzala, cez okno som mala možnosť vidieť usmiatych ľudí. Ale dôvodom mohlo byť aj to, že bol piatok poobede (smiech). 

Odporúčané
Miley Cyrus predstavuje feministickú hymnu. Vzdáva hold ženám všetkých tvarov, veľkostí, orientácií a farieb pletí Miley Cyrus predstavuje feministickú hymnu. Vzdáva hold ženám všetkých tvarov, veľkostí, orientácií a farieb pletí 2. júla 2019, 21:10

Žiť by som v Bratislave nechcela, dôvody uvádzať nechcem, lebo by som asi niekoho urazila. Cením však každého, kto je ochotný žiť na takom stavenisku. Veď to ste mali mať dávno hotové.

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/nickiminaj

Mala si k dispozícii pred „začiatkom“ koncertu všetky vychytávky, o ktoré si požiadala?

Áno, organizátori pripravili všetko. Mimochodom, vaňu v šatni nevyužívam na to, aby som sa kúpala, to je skôr pre mladého Juice WRLDa, ktorý občas potrebuje schladiť. On do tej vane občas proste skočí, aj keď si tam chladím šampanské a Coca-Colu. Asi už môžem prezradiť, ze v lodnýnskom backstagei sme sa stavili, kto z tej vane vypije viac vody. Použili sme však slamky a tým pádom sme to nevedeli zmerať.

Inak oceňujem menu zo všetkých fastfoodov, vždy ma totiž zaujíma, čo sa dá u vás zohnať. V skutočnosti to nikdy nejem, veď to aj tak za tých pár hodín vyschne. Dojedá to zhúlený Juice WRLD.

Keď už si spomenula toho Juice WRLDa, prečo nahradil Futurea?

Možno ste si všimli v médiách, že Budúcnosť mal problém s políciou, ktorá mu opäť našla v aute drogy a zakázala mu vycestovať. On má také obdobia, že berie všetko a potom zas chvíľu nič. Takže náš blbý timing (smiech).

Nerozmýšľala si nad tým, že fanúšikom po hodinách čakania zarapuješ aj bez šou?

Aj áno, pravdou však ostáva, že keď mesiace trénuješ jednu show, snažíš sa, aby bolo všetko tip top, následne už nechceš ten album prezentovať len tak nasucho. Bolo mi to celé úprimne ľúto, vládol tam chaos a ja sama som sa nevedela zorientovať. Do toho mi ešte kecal slovenský predskokan, ktorý tam vyjednával, že koľko mám dať skladieb. Sranda, keď on sám tiež žiadnu nedal. On je u vás známy?

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/nickiminaj

No, áno. Majk Spirit ťa vlastne volal do jedného klubu. Kde v nočnej Bratislave si zakotvila po ukončení koncertu?

Ja som mu nerozumela, lebo názov toho klubu je dosť generický, teda bežné anglické slovíčko. Môj manažment hľadal priestor, kde budeme mať súkromie a zároveň to bude niečo trochu autentické a slovenské. Ja už neviem, ako sa to volalo, ale ľudia tam pili prevažne pivo a jedna zo skladieb, ktorá tam hrala, bol starý 50 Cent - Window Shopper. A potom Dragostea Din Tei a Girls Just Want To Have Fun. 

Odporúčané
Nicki Minaj robí poriadky v tíme, Slovák prezrádza, aké je to čistiť byty po mŕvolách. Posledných pár dní bolo rušno Nicki Minaj robí poriadky v tíme, Slovák prezrádza, aké je to čistiť byty po mŕvolách. Posledných pár dní bolo rušno 24. apríla 2019, 18:00

Bolo to vo Vrakuni, podnik sa volal U Miška a keď som si opýtala neperlivú minerálku, mám pocit, že barman mi vynadal. Ale nerozumela som mu. Rýchlo sme odtiaľ utiekli.

O čom ste sa vlastne s Majkom Spiritom pod pódiom bavili?

On chcel len podpis a fotku, ako všetci.

Nechala si si preložiť komentár, ktorý ti pod príspevkom zanechal Separ?

Počas turné sa o svoj Instagram veľmi nestarám, manažment so mnou len schvaľuje pridávanie fotiek a občas po koncerte je mojou povinnosťou nahrať nejaké video. Komentáre nečítam, len mi môj tím vravel, že tam slovenskí raperi píšu nejaké hlúposti, čo majú veľa lajkov od Slovákov. Že vraj mám nedovarenú riť a že mám dáť feat. Pozdával sa mi tento rým, poslali sme mu teda cenník.

Vraj ste však jednu raperku aj zablokovali.

Aj o tom mi vraveli, vyplakávala tam, hrala na city a chcela sa zviezť na mojej sláve. Vraj si ju googlili, pustili mi jej cover na Rockstar. Bolo mi jej síce ľúto, ale zbytočne priťahovala pod príspevok emócie. To nemám rada. 

Na pódiu si sľúbila, že sa do Bratislavy vrátiš.

Dnes je prvý apríl a ja o pár hodín odchádzam domov, so Slovenskom a ďalšími mestami, kde boli zrušené koncerty, sme v kontakte. Trochu sa bojím, ako by sa k môjmu návratu postavili fanúšikovia. Niektorí tam kričali nepríjemné veci a neviem si vlastne ani predstaviť, kto by ma ešte vedel za týchto okolností zaplatiť. 

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/nickiminaj

Môžeš nám prezradiť, koľko berieš za vystúpenie?

V dnešnej dobe sa to už dá vygoogliť, haha. Podľa Capitalxtra je to 500-tisíc dolárov, ale zistíte tam, že veľa mojich kolegov sa nebojí vypýtať si aj milión, takže to nie je až tak veľa. 

Keby si celé turné organizovala znovu, zobrala by si so sebou radšej dva stejdže?

Možno aj dvojníčku (smiech). Fakt mi nie je príjemné stáť pred fanúšikmi a oznamovať im, že koncert nebude. Nemôžem za to, že môj manažment napríklad poslal stage cez rozbúrené more namiesto toho, aby si proste pozrel počasie. Ja si pozerám len horoskop a tam sa nič o zrušenom koncerte nepísalo. V každom kamióne je aj mapa a kompas, takže neviem, kde bol problém. 

Aký odkaz máš pre kritikov, ktorí ťa nazývajú fejkovou raperkou? Vraj si nevážiš fanúšikov.

Každá kritika ma posúva dopredu, fejková reperka by asi za sebou nemala kariéru, akú mám ja. Mám viac ako 100 miliónov fanúšikov na Instagrame. Kritika je len názor, ktorý sa dá vyvrátiť. Ak by som to mala zhrnúť, nie je pravda, že si nevážim fanúšikov. Nevážim si len, keď ich príde na koncert málo. 

Keby si mala svoju najväčšiu konkurentku Cardi B zhodnotiť tromi slovami, aké by to boli?

Všetci sa ma pýtajú na Cardi B, už mi je to nepríjemné. Toto je o mne, nie o bývalej striptérke, ktorá ani nevie ako a už je slávna a chce kráčať v mojich šľapajách. Raz mi volala a pýtala sa, či nebudeme kamarátky, že či nedojdem ku nej na byt, že bude bordel. Keď som prišla, vôbec to nebola taká zábava, ako sľubovala, nedošiel ani Bruno Neptún a t.A.T.u., ktorých sľubovala. Chcela som totiž dohodnúť remix na Nas Ne Dagoniat s klavírom. 

Čo chystáš na najbližšie mesiace? Zrejme budeš musieť svoj imidž po zaváhaniach na turné znovu budovať.

Budem sa venovať hudbe, chystám aktuálne spoluprácu s Fendi a budem pokračovať v kariére vodnopólistky. Dokončím si základné vzdelanie a pevne verím, že konečne budem mať čas na moju obrovskú záľubu, ktorou sú automaty. 

Nicki Minaj: 500-tisíc dolárov za koncert nie je veľa, na Slovensko sa vrátim, Cardi B ma kopíruje (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/nickiminaj

Ak sa ti čokoľvek na tomto rozhovore nezdalo, pravdepodobne si sa zabudol ráno pozrieť do kalendára. Dnes je totiž Medzinárodný deň vtáctva, meniny má Hugo a je dovolené všetko, keďže je zároveň 1. apríl. 

Domov
Zdieľať
Diskusia