Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2019, 18:00
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Kedysi špičkoví športovci, dnes na nich zabúda dokonca aj štát. Dominika Cibulková pomáha osobnostiam žiť lepší život

ŠPORT DOMINIKA NAVARA CIBULKOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ani desiatky trofejí pre našu krajinu nestačia na to, aby sa na úspešných športovcov nezabudlo.

 Desiatky medailí či trofejí, stovky príbehov a tisíce zážitkov. Prvotriedni bývalí športovci robili slovenskému dvojkrížu skvelé meno, no dnes sa na nich zabúda. Tieto osobnosti zasvätili celú svoju mladosť a život športu aj na úkor možnosti vzdelávania a kariérneho rastu v normálnom zamestnaní, aby mohli dosahovať úspechy, ktorými preslávili túto krajinu.

„Už osem rokov prostredníctvom nadácie ...Aby hviezdy nehasli... podporujeme bývalých športovcov a osobnosti, ktoré reprezentovali našu krajinu,“ vyjadrila sa úspešná slovenská tenistka Dominika Cibulková.

Tvárou nadácie je nie len Dominika, ale aj bývala basketbalistka Bronislava Borovičková. „Vďaka Dominike sa nám teraz podarila úspešná spolupráca. Firme Morocanoil v spolupráci s WTA sa náš projekt tak zapáčil, že vyslal celý štáb z Londýna a dva dni sa točilo na Slovensku a aj u samotných osobností,“ pochvaľuje Bronislava spoluprácu.

Navštívili úspešných športovcov boxera Jána Zachara a historicky najlepšiu gymnastku Slovenska Mariannu Némethovú-Krajčírovú. „Pustili nás k nim domov, k im trofejám, čo bol mimoriadny zážitok. Konkrétne u pána Zachara sme mali zimomriavky, keď sme videli to neskutočné množstvo cien a olympijských boxerských rukavíc, z ktorých sálala história a úspech,“ opísala svoje dojmy bývala basketbalistka.

Dominiku zas ohúrili  zážitky bývalej gymnastky a úspešnej olympioničky. „Tie pocity a emócie pri osobnom rozhovore a vypočutí celého športového príbehu našej bývalej gymnastky sa nedajú ani opísať. Som veľmi rada, že činnosť našej nadácie neostala ľahostajná ani takej úspešnej celosvetovej inštitúcii ako je WTA,“ povedala naša najúspešnejšia tenistka Dominika.

…Aby hviezdy nezhasli…

Šport je základom zdravia a telesnej kultúry človeka, zmierňuje stres a prospieva k pozitívnemu duševnému aj telesnému vývoju a práve toto je jeden z dôvodov, prečo je treba športovú aktivitu podporovať. Šport na profesionálnej úrovni však nie je a nikdy nebol finančne nenáročnou činnosťou.

A preto OZ …Aby hviezdy nezhasli… ponúka možnosť zúčastniť sa na podpore nielen úspešných slovenských športových reprezentantov, ktorí celý svoj život zasvätili športu a reprezentovaniu našej krajiny.

Kedysi špičkoví športovci, dnes na nich zabúda dokonca aj štát. Aby hviezdy nezhasli pomáha osobnostiam žiť lepší život
Kedysi špičkoví športovci, dnes na nich zabúda dokonca aj štát. Aby hviezdy nezhasli pomáha osobnostiam žiť lepší život


Zviditeľnili Slovensko na súťažiach ako majstrovstvá Európy, majstrovstvá sveta či olympijské hry.  Poslaním nášho občianskeho združenia je zoskupovať finančné prostriedky a používať ich na činnosť, pomocou ktorej chceme upriamiť pozornosť na takéto osobnosti, organizovanať eventy pre stretnutia s týmito ľuďmi a v neposlednom rade poskytnúť aj priamu finančnú či materiálnu pomoc.
Domov
Zdieľať
Diskusia