Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2019, 9:52
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Facebook zažil najzávažnejší výpadok vo svojej histórii

TECH FACEBOOK INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Skúšal si sa včera neúspešne pripájať aj ty?

Včerajším večerom sa množstvo užívateľov z celého sveta nemohlo pripojiť na sociálne siete. Keď už sa niektorým podarilo prihlásiť, ľudia prichádzali so sťažnosťami ohľadom pridávania komentárov, hrania hier alebo zdieľania príspevkov.

Posledný bod nepotešil najmä správcov stránok, ktorým sa vo večerných hodinách nepodarilo zdielať ich aktuálne príspevky. Podobné problémy sa týkali aj WhatsAppu a Instagramu. 

Na iných sociálnych sieťach sa začali šíriť dohady o tom, že mohlo ísť o takzvaný DDoS útok. Tieto tvrdenia ale vedenie poprelo. Podľa portálu BBC však Facebook zažil svoj najzávažnejší výpadok v histórii. Narušenie sociálnej siete v tomto rozsahu bolo naposledy badateľné v roku 2008.

Týmto radostným spôsobom správcovia instagramového

účtu na Twitteri potvrdili, že už sociálne siete fungujú tak, ako predtým

Dôvody výpadku zatiaľ nikto z predstaviteľov spoločnosti Facebook nezverejnil. Radoví užívatelia boli týmto spôsobom ochudobnení o svoj každodenný komfort, no celú situáciu vnímali kriticky najmä spoločnosti a ich členovia, ktorí sú na Facebook a jeho ďalšie siete odkázaní.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Snažím sa spojiť s mojím tímom z New Yorku. Facebook je s výnimkou e-mailov naším jediným komunikačným kanálom,“ sťažovala sa pre BBC dizajnérka Rebecca Brooker. Tá sa neskôr kriticky vyjadrila aj na Twitteri, kde prehlásila, že takáto situácia nastane vtedy, keď jedna spoločnosť riadi všetko, čím narážala na monopol Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia