Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2019, 16:48
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Facebook odstraňuje modré prvky z dizajnu, experimentuje s vybielenou aplikáciou. Dočkáme sa aj tmavého módu?

ŠPORT FACEBOOK
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Sociálna sieť sa po Messengeri vrhla aj na aplikáciu Facebook.

Minulý týždeň sme zistili, že v Messengeri si už môžeš pomocou triku nastaviť tmavý dizajnový mód aplikácie a ako ukazujú najnovšie správy od vývojárov po svete, sociálna sieť očividne plánuje v dizajnových zmenách pokračovať. Jednému z indických užívateľov sa podarilo zachytiť experimentálny vzhľad aplikácie Facebook na operačnom systéme Android.

Z dizajnu bola do veľkej miery odstránená modrá farba, ktorú nahradili prevažne bielou. Vybielená aplikácia je zatiaľ len v testovacej verzii a neexistuje spôsob, ako si ju manuálne aktivovať. Facebook zrejme necháva vybielený mód testovať len niektorých užívateľov vo vopred vybratých svetových regiónoch.

Odporúčané
Tmavý mód v Messengeri si konečne môžeš zapnúť aj ty. Sleduj návod, ako si ho aktivuješ Tmavý mód v Messengeri si konečne môžeš zapnúť aj ty. Sleduj návod, ako si ho aktivuješ 2. marca 2019, 17:20

Zmena dizajnu je však zaujímavá aj z toho pohľadu, či náhodou Facebook neplánuje tmavý mód aj pre svoju hlavnú aplikáciu. Ako špekuluje český server Dotekomanie.cz, existujú indície, ktoré by mohli naznačovať, že sa Facebook najskôr potrebuje zbaviť výrazných modrých prvkov, aby mohol rozmýšľať nad vytvorením tmavého módu.

Keby len tak zo dňa na deň prefarbili súčasný dizajn aplikácie načierno, množstvo prvkov a funkcií by sa vo vzhľade stratilo. Takýmto procesom prešli aj služby ako YouTube a samozrejme Messenger, kde Facebook najskôr nasadil zjednodušený a vybielený dizajn, aby potom mohol aktivovať tmavú verziu.

Špekulácie však nemusia byť založené na pravde, a tak sa zbytočne neteš, kým Facebook neoznámi novinku oficiálne. Aj pri tmavom móde na Messengeri to sociálnej sieti trvalo mesiace, kým sa vôbec rozhýbala s oznámením o svojich plánoch.

Stará verzia dizajnu

Facebook odstraňuje modrú farbu z dizajnu, experimentuje s vybielenou aplikáciou. Dočkáme sa aj tmavého módu?
Facebook odstraňuje modrú farbu z dizajnu, experimentuje s vybielenou aplikáciou. Dočkáme sa aj tmavého módu? Zdroj: XDA-Developers

Nová verzia dizajnu

Facebook odstraňuje modrú farbu z dizajnu, experimentuje s vybielenou aplikáciou. Dočkáme sa aj tmavého módu?
Facebook odstraňuje modrú farbu z dizajnu, experimentuje s vybielenou aplikáciou. Dočkáme sa aj tmavého módu? Zdroj: XDA-Developers
Domov
Zdieľať
Diskusia