Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2019, 14:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tínedžer, ktorého matka nedala zaočkovať, jej vynadal pred americkým kongresom. Vraj radšej verila dezinformáciám

ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Američan chce šíriť posolstvo očkovania.

V polovici februára sa stal internetovým hitom príbeh mladého tínedžera z amerického štátu Ohio. Ethan Lindenberger dlhý čas presviedčal svoju matku, že vakcíny ľuďom neškodia, ale chránia nás pred chorobami ako osýpky, ktoré sme na dlhší čas porazili a pomaly sa opäť vracajú. Ethan preto v decembri minulého roku po dovŕšení 18. narodenín okamžite zašiel k lekárovi a nechal sa zaočkovať proti všetkým potrebným chorobám.

Uvedomoval si závažnosť situácie aj preto, že ho dokonca v škole považovali kompetentní za zdravotné riziko pre ostatných žiakov, a tak sa začítal do vedeckých výskumov, aby zistil, kde je pravda. Ako sme ťa informovali aj včera, najnovšia dánska štúdia na 650-tisíc deťoch len podčiarkla fakt, že vakcíny autizmus nespôsobujú.

Odporúčané
Mladík, ktorého matka neuznáva vakcíny, sa na 18. narodeniny nechal zaočkovať proti všetkým možným chorobám Mladík, ktorého matka neuznáva vakcíny, sa na 18. narodeniny nechal zaočkovať proti všetkým možným chorobám 11. februára 2019, 9:26

Ethan predstúpil priamo pred americký kongres, kde vypovedal o svojich zážitkoch s matkou, ktorá odmieta veriť dôveryhodným štúdiám a portálom, ale radšej čerpá informácie z pochybných zdrojov.

Tínedžer vypovedal pred výborom amerického senátu zaoberajúcim sa zdravotnou starostlivosťou, vzdelávaním a pracovným trhom. Členovia výboru momentálne riešia epidémie ochorení, proti ktorým už existujú účinné vakcíny či lieky.

Chlapec všetkým porozprával o tom, ako si váži svoju matku a samozrejme ju má nadovšetko rád, pričom ona ho rovnako ľúbi a nikdy by nedopustila, keby mu niekto ublížil. Napriek tomu si nechce dať povedať a svoje deti radšej ohrozila, pretože začala veriť internetovým konšpiráciám. On sa jej snažil na výskumoch ilustrovať, ako veľmi sa mýli, avšak matka očkovania odmietala.

Aj výpoveď tohto tínedžera by mala americkému kongresu poslúžiť ako dôkaz o tom, že konšpiračné správy šíriace sa na sociálnych médiách vedia napáchať obrovskú škodu v reálnom živote. V Spojených štátoch amerických koniec koncov od začiatku roka zaznamenali už 200 prípadov osýpok.

Domov
Zdieľať
Diskusia