Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2019, 9:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mladík, ktorého matka neuznáva vakcíny, sa na 18. narodeniny nechal zaočkovať proti všetkým možným chorobám

ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Sám prišiel na to, že jeho matka uverila klamstvám.

Človeku sa občas zastavuje rozum, keď si číta príspevky v skupinách, kde ľudia jednoducho odmietajú rešpektovať vedu. Čím ďalej, tým viac ľudí verí nepravdivým informáciám o škodlivosti vakcín, a tak ohrozujú seba aj svoje okolie.

Najhoršie na tom sú bábätká, ktorých rodičia vakcíny neuznávajú, a tieto deti následne čelia obrovskému riziku, že im zdravie nabúra choroba eradikovaná pred desiatkami rokov.

Mnohí si ani neuvedomujú, že v niektorých krajinách sveta matky kráčajú kilometre pešo len preto, aby svoje deti mohli nechať zaočkovať a ochránili ich pred zbytočnými chorobami. Nie, vakcíny nie sú žiadnou vládnou konšpiráciou, pomocou ktorej sa nás elity snažia ovládať.

Mladík, ktorého matka neuznáva vakcíny, sa na 18. narodeniny nechal zaočkovať proti všetkým možným chorobám
Zdroj: US Army

Keď vyrástol, uvedomil si to aj 18-ročný Ethan Lindenberger. Nedávno na portáli Reddit zverejnil príspevok o tom, že jeho rodičia veria v škodlivosť vakcín, považujú ich za konšpiráciu, a tak ho nikdy nedali zaočkovať proti žiadnemu ochoreniu.

On si však postupom času začal uvedomovať, že je vystavený čoraz väčšiemu riziku, a tak po oslave 18. narodenín napísal na internet, aby mu ľudia poradili, kde sa môže nechať zaočkovať.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Ochotne mu poradili stovky ľudí. Vďaka nim zistil, kde sa môže o vakcínach informovať, ktoré preňho budú prospešné a koľko ho budú stáť. Napokon šiel a aj napriek nespokojnosti jeho matky sa už nechal zaočkovať proti chrípke aj vírusu HPV, pričom v nasledujúcich týždňoch si zarezervoval ďalšie vakcíny.

Nikdy totiž nebol zaočkovaný ani proti chorobám ako mumps, žltačka či osýpky, a tak chcel svoju krivdu napraviť. Inšpiroval tým mnohých tínedžerov s podobnými rodičmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia