Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2019, 11:05
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Je bisexuálka a pri tvorbe piesní fajčí trávu. 20 zaujímavostí o Lady Gaga, ktoré si (možno) nevedel

Je bisexuálka a pri tvorbe piesní fajčí trávu. 20 zaujímavostí o Lady Gaga, ktoré si (možno) nevedel
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lady_Gaga_at_the_Airbnb_Open_Spotlight.jpg" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">wikimedia.org</a>
HUDBA LADY GAGA
Uložiť Uložené

Speváčka zažiarila už aj na striebornom plátne.

Extravagantná a milovaná. Taká je Lady Gaga, len 32-ročná americká speváčka, skladateľka a herečka. S naštartovaním kariéry jej pomohol hudobník Akon a dnes Lady Gaga patrí medzi najpredávanejších hudobníkov všetkých čias.

V roku 2008 vydala svoj debutový album The Fame, z ktorého určite poznáš Just Dance či Poker Face. Z ničoho nič sa z nej stala hudobná ikona a valcovala hitparády po celom svete. Postupne prišli ďalšie štúdiové albumy Born This Way, Artpop, Cheek to Cheek a Joanne. 

Odporúčané
Chester nedokázal spievať na plejbek a v živote si prešiel peklom. 20 zaujímavostí o Linkin Park, ktoré si (možno) nevedel Chester nedokázal spievať na plejbek a v živote si prešiel peklom. 20 zaujímavostí o Linkin Park, ktoré si (možno) nevedel 16. februára 2019, 11:29

Speváčka tvrdí, že bola vždy tak trochu iná. Na škole si z nej robili srandu, že bola príliš provokatívna či výstredná, snažila sa teda mierniť. „Myslím, že som nezapadala a cítila som sa ako blázon,“ povedala. Lady Gaga je držiteľkou viac ako 200 ocenení a je prvou osobou v histórii, ktorá behom roka získala Oscara, Grammy, Zlatý glóbus a cenu BAFTA.

Spísali sme pre teba dvadsať zaujímavostí, ktoré by si mal o speváčke Lady Gaga vedieť.

  • Lady Gaga patrí medzi umelcov, ktorým prekáža dotieravosť novinárov. Piesňou Paparazzi kritizuje bulvárnych pisálkov.
  • Asi ťa neprekvapí, že Lady Gaga nie je jej skutočné meno. Volá sa Stefani Joanne Angelina Germanotta.  Prezývka Lady Gaga vznikla vďaka skladbe od skupiny Queen Radio Gaga. Jej producent jej vraj poslal textovú správu a autokorekt mu upravil Radio Gaga na Lady Gaga. „To je ono,“ odpísala mu speváčka.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lady Gaga (@ladygaga),

  • Jej obľúbeným režisérom je Martin Scorsese. Z jeho dielne sú napríklad filmy Vlk z Wall Street, Prekliaty ostrov či Skrytá identita.
  • Jej prvá sexuálna skúsenosť bola hrozná. „Bola som panna do svojich 17 rokov. Ani vtedy som však nebola pripravená a bol to hrozný zážitok a skúsenosť.“
  • V Chicagu ju zatkli policajti, prezliekala si totiž nohavice na verejnosti.
  • Vykašľala sa na štúdium, keď mala 19 rokov. Chcela sa totiž naplno venovať svojej hudobnej kariére. „Myslím si, že viac sa naučím o hudbe a umení sama,“ povedala pre magazín Elle.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lady Gaga (@ladygaga),

  • Pesničky a melódie si Lady Gaga robí prevažne sama. Pomáhala s niektorými pesničkami aj takým menám ako Fergie, The Pussycat Dolls či New Kids On The Block. Napísala aj dve pesničky pre Jennifer Lopez.
  • Ľudia si ju niekedy mýlili s Amy Winehouse a to bol impulz, aby si prefarbila vlasy. Jej pôvodná farba je hnedá. Speváčka si zároveň potrpí na svoj zovňajšok. Jej manažér sa vyjadril, že z izby nevyjde až dovtedy, pokiaľ jej mejkap nie je stopercentný.
  • Speváčka rada provokuje svojimi outfitmi. V roku 2010 si na VMA obliekla šaty z mäsa. Mäsiar Peter Cacioppo jej oblečenie zanalyzoval a zistil, že mäso je prevažne lacné a nekvalitné. Najdrahší kus mala na hlave, stejk.
Domov
Zdieľať
Diskusia