Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. februára 2019, 11:29
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Chester nedokázal spievať na plejbek a v živote si prešiel peklom. 20 zaujímavostí o Linkin Park, ktoré si (možno) nevedel

Chester nedokázal spievať na plejbek a v živote si prešiel peklom. 20 zaujímavostí o Linkin Park, ktoré si (možno) nevedel
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:LinkinParkBerlin2010.jpg" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">wikimedia.org</a>
HUDBA HUDBA
Uložiť Uložené

Kapela, ktorá sa nedá zaradiť do žiadneho hudobného štýlu. Možno práve preto ju milujú milióny ľudí po celom svete.

Linkin Park je kapela, ktorá sa svojím hudobným rukopisom zapísala do histórie. Preslávila sa hneď svojim debutovým albumom Hybrid Theory, po celom svete sa predalo viac než 29 miliónov kusov. Ich posledný štúdiový album sa volá One More Light, vyšiel v roku 2017 a predstavuje odklon od ich tradičnej hudby, album výrazne inklinuje k pop music.

Každý je iný, spolu tvoria jedinečný projekt

Prvými členmi skupiny boli Michael Kenji Shinoda a Bradford Philip Delson. Chodili spolu na strednú školu v Agoura Hills v Kalifornii. Mike miloval hip-hop a Brad zas metal, ako teda vytvorili kapelu, ktorá zaznamenala už po pár rokoch celosvetový úspech? Nebáli sa experimentovať.

Inšpirovali sa v roku 1996 na koncerte kapiel Antrax a Public Enemy, ktoré kombinovali rôzne hudobné štýly. Mixovanie rôznych žánrov sa im veľmi zapáčilo a s myšlienkou sa začali pohrávať. Postupne pribrali nových členov Joa Hahna, Roba Bourdona, Davida Farrella a Marka Wakefielda. Nazvali sa Xero a spoločne nahrali demo so štyrmi piesňami.

Chester nedokázal spievať na plejbek a v živote si prešiel peklom. 20 zaujímavostí o Linkin Park, ktoré si (možno) nevedel
Zdroj: sk.wikipedia.org

Spevák Wakefield onedlho odišiel a kapela za neho musela nájsť náhradu. Mike sa zaujímal predovšetkým o Chestera Benningtona, ktorý spieval v skupine Grey Dazee. Chcel ho získať. „Počuj, ak si aspoň z polovice taký dobrý, ako znie nahrávka, si náš, povedal Chesterovi Mike po vypočutí prvej nahrávky.

Sláva prišla hneď po prvom albume

Po príchode Benningtona kapela hľadala nový názov. Najskôr sa volala Hybrid Theory, no tak sa už jedna kapela volala. Ďalší návrh bol Lincoln Park, po čase však zistili, že si nemôžu založiť internetovú stránku, pretože taká už existuje. Premenovali sa teda na Linkin Park, čo je predošlému názvu veľmi podobné a výslovnosť je takmer rovnaká.

Linkin Park je zaujímavé zoskupenie. Čo sa týka ich pôvodu, tak dvaja členovia majú židovský, jeden má japonských predkov. Až piati členovia navštevovali vysokú školu a štyria získali titul, a to z účtovníctva, komunikácie, filozofie a dizajnu. 

Kapela prerazila po štyroch rokoch formovania so svojou debutovou doskou Hybrid Theory, z ktorej sa stal bestseller. Za ten rok odohrali neuveriteľných 324 koncertov a získavali si obrovské masy fanúšikov. O rok neskôr mali na konte prvé veľké hudobné nominácie.

Chester nedokázal spievať na plejbek a v živote si prešiel peklom. 20 zaujímavostí o Linkin Park, ktoré si (možno) nevedel
Zdroj: www.instagram.com

V roku 2003 prišiel ďalší album s názvom Meteora, ktorý nadviazal na úspech Hybrid Theory. Kapela naďalej aktívne koncertovala až do konca roku 2004. Vtedy svoje hudobné projekty na chvíľu odložili a venovali sa rodine a priateľom.

Postupne sa opäť vracali do starých koľají a v roku 2007 prišiel album Minutes to Midnight, na ktorom pracovali až štrnásť mesiacov. Začali opäť koncertovať a svoje nové pesničky spievať naživo. Nasledovali albumy A Thousand Suns v roku 2010, Living Things v roku 2012, The Hunting Party v roku 2014 a posledný One More Light v roku 2017.

Smutná správa pre celý svet, Chester je mŕtvy

Linkin Park je hudobná ikona a jej neodmysliteľnou súčasťou bol dlhé roky jej spevák Chester Bennington. V posledných mesiacoch svojho života mal veľké psychické problémy a trpel depresiami. Nedokázal sa zmieriť so smrťou svojho blízkeho priateľa Chrisa Cornella a znášal to veľmi ťažko. 20. júla 2017 sa rozhodol ukončiť svoj život. Obesil sa v súkromnej rezidencii Palos Verdes Estates v Los Angelos.

Odporúčané
Odhryzol netopierovi hlavu, vypil 4 fľaše koňaku za deň. 20 zaujímavostí o Ozzy Osbournovi, ktoré si možno nevedel Odhryzol netopierovi hlavu, vypil 4 fľaše koňaku za deň. 20 zaujímavostí o Ozzy Osbournovi, ktoré si možno nevedel 5. februára 2019, 15:51

Chester si v živote prešiel mnohými ťažkými chvíľami. Keď mal 7 rokov, začal ho zneužívať starší muž. Trvalo to až do 13-tich rokov. V škole ho bili, lebo vyzeral inak. Ako tínedžer sa začal venovať drogovej činnosti, zachránila ho hudba. Aj neskôr však mal výkyvy – problémy s alkoholom a s mäkkými aj tvrdými drogami. Závislosť sa mu podarilo prekonať. „Už viac nechcem byť tento človek,“ povedal v jednom z rozhovorov.

Spísali sme pre teba dvadsať zaujímavostí, ktoré by si mal o kapele Linkin Park vedieť.

  • Keď sa kapela volala Xero, vydala demo so štyrmi skladbami. Dnes patrí medzi najcennejšie hudobné zberateľské predmety.
  • „Bol som ako handrová bábika, do ktorej si každý môže kopnúť, a to len za to, že som bol chudý a vyzeral som inak,“ vyjadril sa Chester Bennington v jednom rozhovore o svojom detstve.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LINKIN PARK (@linkinpark),

  • Linkin Park myslí na životné prostredie. Svoje motorové vozidlá dali prerobiť na hybridný pohon a kapela často podporovala koncertami akcie, ktorých cieľom bolo upozorniť na ekologické problémy.
  • Bennington naspieval pred Linkin Parkom ešte dva albumy. Bolo to so skupinou Grey Dazee.
  • Do ktorého hudobného štýlu môžeme kapelu zaradiť? Nuž, nevedno. Spočiatku sa Linkin Park označovala ako nu metalová kapela, no jej členovia to rázne odmietali. Vždy s hudobnými žánrami experimentovali, je teda ťažké zaradiť ich len do jedného.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LINKIN PARK (@linkinpark),

  • Pôvodná farba vlasov Chestera bola čierna. Menil svoj strih však tak často, že si fanúšikovia dlhú dobu mysleli, že je blondiak.
  • Existuje oficiálny americký fanklub kapely, ktorý sa vola Linkin Park Underground. Svojim členom ponúka špeciálne výhody, ako napríklad prednostné kúpenie lístku na koncert alebo osobné stretnutie pred či po vystúpení kapely.
  • Chester rád varil, bol ľavák a nedokázal spievať na plejbek.
  • Numb je pravdepodobne najznámejšia pesnička Linkinu. Je to trinásta pieseň z albumu Meteora a je o tom, ako deti prestávajú baviť očakávania ich rodičov.

  • Chester pracoval vo fastfoode Burger King. Z gastro biznisu prešiel do hudobnej sféry a zvyšok už poznáš.
  • Linkin Park prekvapivo v minulosti spolupracoval so spevákom Jay-Z. Dôvodom bolo, že o to požiadala MTV.
  • Chester mal 6 detí. V roku 1996 sa oženil so Samanthou Mariou Olitovou. Jeho druhou ženou bola Talinda Ann Bentleyová, bývalá modelka pánskeho magazínu Playboy. Prvá žena Benningtona neznášala to, že Chester bol súčasťou kapely Linkin Park. To bol aj dôvod, prečo sa napokon rozviedli.
  • Breaking the Habit patrí medzi najznámejšie hity kapely. Motívom tejto skladby je každý, kto má tendenciu robiť veci s cieľom fyzicky alebo duševne si ublížiť.

  • Chester zomrel v deň narodenín Chrisa Cornella, ktorý bol jeho dobrý priateľ. Taktiež spáchal samovraždu. Na jeho pohrebe Bennington spieval pesničku Hallelujah.
  • Mnohí fanúšikovia si spočiatku mysleli, že smrť Chestera je len omyl a nepodarený vtip. Kapela totiž vydala nové hudobné video v deň jeho smrti. Skupina v tej dobe netušila, že je ich člen kapely po smrti.
  • Kapela patrí na Facebooku medzi tie najpopulárnejšie. Má dnes vyše 60 miliónov fanúšikov.
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LINKIN PARK (@linkinpark),

  • „Ak by mal Chester problémy, všetci by spozorneli a snažili sa mu pomôcť. Vždy sme ho podporovali a ukazovali mu, čo pre nás znamená a že šíri pozitívne poslanie. Vždy sme držali spolu a na konci dňa milovali to, čo robíme,“ povedal Mike Shinoda, člen kapely. Pár dní pred smrťou nič nenasvedčovalo tomu, že si Chester plánuje vziať život.
  • Chesterove obľúbené pesničky boli One Step Closer a Breaking the Habit.
  • Ak si pustíš Announcement Service Public odzadu, môžeš počuť hlasy, ktoré ti vravia, aby si si čistil zuby a umýval ruky.
  • Bennington a jeho žena Talinda boli obťažovaní kybernetickým stalkerom Devonom Townsendom. Townsend bol obvinený a uznaný vinným, bol odsúdený na dva roky väzenia.
Domov
Zdieľať
Diskusia