Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2019, 9:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Green Book získalo Oscara za najlepší film a Mahershala Ali sa stal najlepším hercom vo vedľajšej úlohe

Green Book získalo Oscara za najlepší film a Mahershala Ali sa stal najlepším hercom vo vedľajšej úlohe
Zdroj: Universal
FILMY A SERIÁLY GREEN BOOK
Uložiť Uložené

Vynikajúci film o sile priateľstva, prekonávaní kultúrnych stereotypov a rasizmu si odniesol najprestížnejšie ocenenie z Oscarovej noci.

Všetci očakávali, že tohtoročné Oscary ovládne v kategóriách najlepší cudzojazyčný film a najlepší film celkovo práve Roma od Alfonsa Cuaróna. Mexický režisér by sa stal prvým, ktorý by získal Oscara za najlepší film a zároveň za kameru, o ktorú sa aj sám staral. A síce tú kameru a réžiu podľa zásluh vyhral, tá najdôležitejšia cena mu unikla. 

Prevzali si ju tvorcovia filmu Green Book na čele s režisérom Petrom Farrellym. Ten okrem iných najviac ďakoval práve Viggovi Mortensenovi, bez ktorého by tento nádherný film nevznikol. Viggo si zároveň zahral hlavnú rolu, bohužiaľ však nepremenil nomináciu. Rozhodnúť sa medzi ním a Malekom bolo náročné. V redakcii by sme síce zvolili Viga a jeho neuveriteľného Taliana Tonyho Lipa, ale nehneváme sa ani takto. Malek si to zaslúžil rovnako. 

Našu recenziu na Green Book si môžeš prečítať tu. Ide o nádherný road movie o láske, priateľstve a hľadaní toho, čo máme spoločné namiesto toho, aby sme sa zameriavali na odlišnosti medzi sebou. A nie, skutočne to nevyhralo lebo je to „o rasizme“. Green Book si toto ocenenie zaslúžilo všetkými desiatimi a my sme z toho nesmierne nadšení. Okrem tejto kategórie ešte uspel aj jeho scenár a taktiež Mahershala Ali vo vedľajšej role, dokopy si tak dráma odniesla až 3 Oscarov.

Domov
Zdieľať
Diskusia