Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2019, 15:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Úžasná Petra Vlhová získala bronzovú medailu v slalome na MS!

ŠPORT SLALOM
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenská lyžiarka opäť predviedla parádny výkon.

Naša lyžiarka Petra Vlhová sa pred pár dňami stala majsterkou sveta v obrovskom slalome po tom, čo minulý týždeň zaknihovala striebornú medailu v alpskej kombinácii. Slováci očakávali, že Petra z troch disciplín prinesie domov tri medaily.

Zatiaľ plní pôvodný plán bez väčších problémov, veď vo svojej kolekcii už má spomínanú striebornú aj zlatú medailu, a tak sme očakávali, že to inak nedopadne ani v poslednej disciplíne, a teda slalome.

Petra skončila v 1. kole slalomu na majstrovstvách sveta vo Švédsku na piatej priečke. Na líderku Wendy Holdenerovú strácala 0,46 sekundy, pričom jej najväčšia konkurentka vo Svetovom pohári Mikaela Shiffrinová zvládla v prvom kole dôjsť do cieľa na tretej pozícii. V druhom kole preto pred Petrou stála veľká výzva umiestniť sa na medailových pozíciách.

Petra predviedla v 2. kole výbornú jazdu, ale nestačila na Mikaela Shiffrinovú ani na Annu Swenn-Larssonovú. Po striebornej a zlatej medaile tak pridáva do svojej zbierky aj bronzovú. Veľká favoritka Holdenerová urobila hneď v prvom sektore veľkú chybu a okamžite stratila šancu na medailové umiestnenie. 

Neskutočná Petra Vlhová je majsterka sveta v slalome!
Neskutočná Petra Vlhová je majsterka sveta v slalome! Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia