Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2019, 15:24
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Takto bude vyzerať najlacnejšie SUV od Škody, ktoré vnesie do portfólia viaceré novinky

Takto bude vyzerať najlacnejšie SUV od Škody, ktoré vnesie do portfólia viaceré novinky
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/first-sketches-of-the-skoda-kamiq-outlook-of-the-new-city-suv/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Karoq a Kodiaq už čoskoro spoznajú najmenšieho súrodenca.

Trend SUV-čiek naďalej hýbe automobilovým trhom, niet preto divu, že aj česká Škoda vo veľkom zbrojí a chystá ďalší, v poradí už tretí model tejto kategórie. V sklonku najbližších týždňov sa totiž modelové portfólio rozrastie o úplne nový crossover Kamiq.

Ten sa stane najlacnejším SUV-čkom značky, keďže v rámci modelovej hierarchie sa zaradí pod kompaktný Karoq a sedemmiestny Kodiaq. Podrobné technické parametre zatiaľ nepoznáme, je však jasné, že po motorickej stránke pôjde o prakticky identickú plejádu agregátov ako v prípade nedávno odhalenej novinky Scala.

Kamiq však bude staviať na základoch Fabie, a teda naozaj bude vo veci skôr mestský crossover, než plnohodnotné SUV. Jeho prednosťami však chce byť nielen agilita a schopnosť poradiť si s nástrahami mestskej džungle, ale aj samotný dizajn.

Odhalenie úplne novej škodovky je na spadnutie. Takto bude vyzerať
Odhalenie úplne novej škodovky je na spadnutie. Takto bude vyzerať Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Dôkazom toho sú prvé oficiálne náčrty, ktoré nám automobilka predstavila len pred pár hodinami. Ako môžeš vidieť, škodovka sa čoraz viac snaží vystúpiť zo všednosti a preto aj nový Kamiq zaujme o čosi extravagantnejším dizajnom exteriéru. Reč je najmä o prednej časti, kde nájdeme úplne nové členenie svetlometov.  

Tím dizajnérov totiž denné LED-ky oddelil od hlavného svetla, čím prednej časti doprial značne netypickejšie línie. Samozrejme, z globálneho hľadiska nejde o nič nezvyčajné, ostatne, obdobné riešenie už nejaký ten piatok používajú hlavne francúzske či kórejské značky, Škoda si však tvar oddelených svetlometov predsa len prispôsobila internému dizajnovému smerovaniu.

Na záver dodajme nielen to, že k svetovému odhaleniu dôjde na autosalóne v Ženeve, ale aj skutočnosť, že model Kamiq prinesie i viacero ďalších nových riešení pre túto značku. Jedným z nich budú (príplatkové ) dynamické sverovky, ktorými sa bude novinka pýšiť ako prvá v rámci portfólia na oboch koncoch vozidla (Scala ich má len vzadu). 

Odhalenie úplne novej škodovky je na spadnutie. Takto bude vyzerať
Odhalenie úplne novej škodovky je na spadnutie. Takto bude vyzerať Zdroj: www.skoda-storyboard.com
Domov
Zdieľať
Diskusia