Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2019, 23:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Britský vojak vbehol do teroristami obsadeného hotelu a zachraňoval rukojemníkov. Mal na sebe len džínsy a nepriestrelnú vestu

ZAUJÍMAVOSTI TERORIZMUS
Uložiť Uložené

Úžasný príbeh obehol svet bleskovou rýchlosťou.

Mesto Nairobi v Keni zažilo pred pár desiatkami hodín krvavý teroristický útok. Skupina útočníkov odpaľovala nálože a strieľala po ľuďoch, pričom dohromady zabila 15 nevinných osôb. Medzitým sa zabarikádovala v komplexe DusitD2, kde by si našiel hotel aj kancelárske priestory.

K útoku sa prihlásila teroristická skupina al-Shabab zo Somálska, ale napriek strate mnohých ľudských životov sa vo svetových médiách začal šíriť úžasný príbeh britského príslušníka špeciálnych jednotiek SAS.


Nemenovaný muž pôsobí v Keni ako inštruktor miestnej armády, pričom pri útoku sa nachádzal v správnom čase na správnom mieste. Nemal dostatok času na to, aby sa prezliekol do bojovej uniformy, a tak si na svoje civilné džínsy a tričko hodil nepriestrelnú vestu s ruksakom a šiel do boja.

Odporúčané
Vo vlaku z Bratislavy uniesli teroristi piatich Židov. Dramatický incident z roku 1973 sa mohol skončiť masakrom Vo vlaku z Bratislavy uniesli teroristi piatich Židov. Dramatický incident z roku 1973 sa mohol skončiť masakrom 25. októbra 2023, 9:30

Na fotografiách priamo z miesta útoku ho zachytili, ako sa pohybuje pri hoteli, v jednej chvíli vstupuje dnu a napriek výraznej teroristickej presile sa snaží zachrániť čo najviac rukojemníkov uväznených vnútri budovy.


Mužovi onedlho pomáhali miestni vojaci aj príslušníci amerických špeciálnych jednotiek Navy Seals, a tak celý útok netrval dlho. Brit mal na hlave navlečenú kuklu, v ruke zbraň britských špeciálnych jednotiek a za ruky postupne vyvádzal von rukojemníkov, ktorí našťastie útok prežili.

Britské úrady sa na margo zásahu odvážne muža nemohli vyjadriť, a tak skonštatovali, že nemôžu príbeh vyvrátiť ani potvrdiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia