Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2019, 15:13
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nová zoznamovacia aplikácia ti nedovolí spoznať nikoho iného, kým nevyprší čas. Nájde pre teba tú pravú

TECH ONLINE ZOZNAMKY
Uložiť Uložené

Inšpirovala sa populárnou epizódou seriálu Black Mirror.

Ak patríš medzi fanúšikov seriálu Black Mirror, určite si spomínaš na epizódu Hang the DJ zo štvrtej série, ktorej hlavnou podstatou bola špeciálna zoznamovacia aplikácia Coach. Na prvý pohľad fungovala ako Tinder, lenže stála za ňou umelá inteligencia, ktorá podľa všetkých tvojich skúseností hľadala ideálneho partnera.

V praxi to znamenalo, že keď si sa s niekým v rámci aplikácie zhodol, musel si randiť výlučne s týmto človekom na konkrétnu dobu. O tejto dobe si sa nedozvedel, ak si na svoj prístroj nepriložil prst súčasne s tvojou polovičkou.

Nová zoznamovacia aplikácia ti nájde tú pravú. Nedovolí ti spoznať nikoho iného, kým čas nevyprší
Nová zoznamovacia aplikácia ti nájde tú pravú. Nedovolí ti spoznať nikoho iného, kým čas nevyprší Zdroj: Mashable

Mohlo sa preto stať, že ťa umelá inteligencia spojila s človekom na pár hodín, 5 dní či 12 rokov a ty si len mohol dúfať, že tentokrát je to ten pravý či tá práva. Cieľom umelej inteligencie bolo vyhodnotiť toľko informácií o tom, čo v živote hľadáš, že ti potom našla vysnívaného partnera.

Aj keď takýto koncept znie lákavo a na druhej strane možno trochu strašidelne, najnovšie existuje už aj v skutočnom svete. Začiatkom tohto roku čelil mladý programátor Julian Alexander otázkam zvedavcov na Reddite, pretože vytvoril aplikáciu s názvom Juliet.

Odporúčané
Sex a dick pics tu nefičia. Vyskúšala som zoznamovaciu aplikáciu pre introvertov. Ako dopadlo moje rande? Sex a dick pics tu nefičia. Vyskúšala som zoznamovaciu aplikáciu pre introvertov. Ako dopadlo moje rande? 4. augusta 2023, 12:30

Nenájdeš v nej žiadne rozsiahle profily, ale iba sexuálnu orientáciu či tvoje umiestnenie. Vždy môžeš komunikovať výlučne s jedným potenciálnym partnerom na obmedzenú dobu a keď váš čas vyprší, vyplníš dotazník, vďaka ktorému sa umelá inteligencia učí, čo od vzťahu očakávaš a nabudúce ťa spojí s vhodnejším človekom.

Netflix v minulosti na Valentína vytvoril virtuálnu verziu Coacha zo seriálu

Nová zoznamovacia aplikácia ti nájde tú pravú. Nedovolí ti spoznať nikoho iného, kým čas nevyprší
Nová zoznamovacia aplikácia ti nájde tú pravú. Nedovolí ti spoznať nikoho iného, kým čas nevyprší Zdroj: Netflix

Užívatelia netrpezlivo skúšajú novú zoznamovaciu aplikáciu, Alexander vraj zažil už niekoľko preťažení. V poslednom týždni si ju stiahli tisíce ľudí a ak to takýmto štýlom bude pokračovať, údajná umelá inteligencia skrytá za aplikáciou by sa podľa neho mala učiť rýchlejšie a efekívnejšie.

Na druhej strane, ak si aplikáciu stiahneš a vyskúšaš, riskuješ, že ťa spojí s človekom, ktorý pre teba nebude príťažlivý, alebo si s ním zatiaľ nebudeš rozumieť. Čím viac však budeš randiť cez Juliet, tým múdrejšia bude umelá inteligencia. Vyskúšal by si to?

Domov
Zdieľať
Diskusia