Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2019, 20:45
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Tvorcovia Bird Box odhalili vzhľad jedného monštra. Náramne sa podobá na postavu zo Star Wars

Tvorcovia Bird Box odhalili vzhľad jedného monštra. Náramne sa podobá na postavu zo Star Wars
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY BIRD BOX
Uložiť Uložené

Strach z neznámeho či odhalenie pravej tváre? Čo považuješ za desivejšie?

V poslednej dobe veľmi diskutovaný horor od Netflixu s názvom Bird Box si od našej redakcie vyslúžil mierne nadpriemerné hodnotenie, ale vo všeobecnosti sme od neho popravde čakali viac.

Pre streamovaciu spoločnosť ale snímka predstavuje mimoriadny úspech, pričom podľa ich zverejnených dát film za prvý týždeň zaznamenal viac než 45 miliónov zhliadnutí.

Takto vyzerali monštrá z hororu Bird Box. Ich tvár značne pripomína vodcu First Order zo Star Wars
Takto vyzerali monštrá z hororu Bird Box. Ich tvár značne pripomína vodcu First Order zo Star Wars Zdroj: Netflix

Bird Box nás zaviedol do post-apokalyptického sveta podobajúceho sa na úspešný hit Tiché miesto (ten sme mimochodom v redakčnom výbere zvolili za 8. najlepší film roku 2018). V príbehu Bird Box sa na Zem bližšie neurčeným spôsobom dostali nebezpečné monštrá, ktoré ťa jedným pohľadom donútili spáchať samovraždu.

Ich pravú podobu ale nemali možnosť diváci prostredníctvom filmu nikdy zazrieť. Buď nás tým chceli tvorcovia uchrániť pred istou smrťou, alebo len rozumne usúdili, že strach z neznámeho je mnohokrát desivejší, než samotné odhalenie nebezpečných príšer. Či išlo o správnu voľbu aj v tomto prípade, necháme už na tvojom vlastnom posúdení.

Pre viac fotografií klikaj doprava

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

*Some spoilers ahead for BIRD BOX, continue reading at your own risk!* We had the unique pleasure of designing a creepy makeup for the film, although the scene ultimately ended up on the cutting room floor. Keep in mind, the fatal "vision" that each character saw would most likely be different for each person (you'll understand if you've seen the film), and this makeup appeared in a cut "dream/nightmare sequence" with Sandra Bullock's character. Considering her pregnant state and emotional arc thru the movie, the producers felt Sandra's nightmare would have something to do with a twisted, demonic baby creature attacking her (that's as much as I could gather about the context of the scene anyway). I sculpted at least 3 or 4 variations on the design before it was approved, which began as a more aggressive, monstery look and was revised to be a bit more subtle in the end. I also had the pleasure of painting the finished prosthetics before sending them to set, to be worn and performed by the one and only Dirk Rogers @thehalloweendirk, applied by the great @proutyfx. It's funny, I read an interview recently where Bullock described the creature as a "snake-like, green man with a horrific baby face". Many folks have speculated what the creature may have looked like, but they fail to realize the "snake-like green man" portion was simply Dirk in a spandex green-screen suit . Everything from the neck down was intended to be a giant CGI creature/body added later. In the end, I actually really liked the movie and think it was better off NOT showing the makeup. Kudos to the director for sticking to her guns on that one. Still a fun project to be a part of, thanks Howie! @hoops511 #netflix #birdbox

Príspevok, ktorý zdieľa Andy Bergholtz (@andy_bergholtz),

Podoba jednotlivých bytostí by mala byť pre každého jedinca úplne individuálna, pretože každý z nás má strach z čohosi iného. A ako bolo vo filme povedané, tieto nebezpečne stvorenia sa snažia apelovať práve na náš najväčší strach.

Vyššie priložená podoba sa mala vo filme ukázať v nočnej more postavy hlavnej herečky Sandry Bullock, pričom sa zdá, ako keby išlo o mladšiu verziu vodcu First Order Snokea z novej trilógie Star Wars. Nakoniec ale bola z finálnej verzie odstránená. Myslíš si, že nezaradenie tejto milej tváre bolo správnym krokom?

Anketa:
Chcel si vo filme vidieť podobu nebezpečných príšer?
Nie, som rád, že ich neukázali
Áno, prezentovaná podoba sa mi páči
Áno, ale prezentovaná podoba sa mi nepáči
Nie, som rád, že ich neukázali
60 %
263 Hlasov
Áno, prezentovaná podoba sa mi páči
13 %
59 Hlasov
Áno, ale prezentovaná podoba sa mi nepáči
26 %
116 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia