Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2018, 14:25
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Bumblebee je podľa amerických kritikov najlepším Transformer filmom so skvelými postavami, humorom a funkčnými emóciami

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bumblebee sa evidentne podaril.

Bumblebee zrejme patrí k prvému Transformers filmu, na ktorý sa po dlhej dobe naozaj úprimne tešíme. Trailery nás bavia, Hailee Steinfeld máme radi a celé to skrátka pôsobí sviežejšie, vtipnejšie a živšie než tie Bayove megalomanské nepodarky.

Bumblebeeho teraz konečne videli aj zahraniční kritici a z ich reakcií sa môžeme aspoň čiastočne dozvedieť, čo nás tento mesiac čaká v kine. Ako teda režisér Travis Knight obstál?

Zdá sa, že veľmi dobre, a my tak krátko pred vianočnými sviatkami dostaneme kvalitný filmový darček. Bumblebee sa totiž podľa kritikov vydaril. Mike Ryan napísal: „Film som si zamiloval a nemôžem uveriť, že to hovorím.“

Bumblebee je podľa amerických kritikov najlepším Transformer filmom so skvelými postavami, humorom a funkčnými emóciami
Zdroj: Paramount Pictures

Erik Davis poznamenal, že Bumblebee je s prehľadom najlepší Transformers film. „A taktiež môj najobľúbenejší,“ dodal. „Hailee Steinfeld dodáva šmrnc každej scéne, v ktorej je. Je fajn mať Transformers film, ktorý je konečne o niečom.

Bumblebee je milý, často napínavý film o hľadaní samého seba s niekoľkými skvelými odkazmi na 80. roky.“ Pochválil aj scenáristku Christinu Hodson za to, že konečne priviedla do série ľudskosť.

Chris Sylvia na Twitter napísal: „V Bumblebeem je skrátka všetko správne. Postavy, technická stránka, srdce a dokonca aj explózie.“ Podľa Nicholasa Whitcomba je snímka jedným z najlepších a najemotívnejších blockbusterov tohto roku. „Travis Knight perfektne režíruje coming-of-age príbeh jedného dievčaťa a jej robota,“ poznamenal. Pochválil aj výborný vizuál a postavy.

Bumblebee je podľa amerických kritikov najlepším Transformer filmom so skvelými postavami, humorom a funkčnými emóciami
Zdroj: Paramount Pictures

 

„Transformers konečne dostali film, ktorý rešpektuje originálny animovaný seriál,“ vyhlásil Jordan Samuel a dodal: „Travis Knight vlial umierajúcej sérii nový život.“ Perri Nemiroff napísala, že ide o číre potešenie a jednoznačne najlepší Transformers film so skvelou Hailee Steinfeld. Mike Rougeau podotkol, že snímka sa nesie v duchu filmov 80. rokov a cítiť z nej inšpiráciu Stevenom Spielbergom a Johnom Hughesom.

Zdá sa teda, že ukážky neklamali a my naozaj po dlhej dobe dostaneme funkčný, vtipný a milý blockbuster so skvelými postavami aj emóciami. Angažovanie Travisa Knighta bolo zrejme to najlepšie, čo mohli v Paramounte urobiť.

Okrem Hailee Steinfeld sa vo filme objavia aj Pamela Adlon, John Cena, Gracie Dzienny, Jason Drucker, Kenneth Choi, Justin Theroux a Angela Bassett. Do slovenských kín Bumblebee dorazí 20. decembra (prosinec) tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia