Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2018, 16:02
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Dubajská polícia sa hrdí unikátnym SUV-čkom s najpokrokovejšiu technológiou na svete

TECH DUBAJ
Uložiť Uložené

Do radov policajných superšportov sa zaradil ďalší exkluzívny kúsok.

Flotila exkluzívnych policajných vozidiel v Dubaji sa rozrástla o nový, tentokrát domáci počin. V rámci prezentácie v Dubai World Trade Center totiž dubajská automobilka W Motors predstavila svoje vlastné SUV, ktoré je určené pre tamojších mužov zákona. Novinka nesie názov Ghiath a okrem svojského vzhľadu zaujme predovšetkým pozoruhodnými technologickými výdobytkami. 

Pripomeňme, že lokálna značka W Motors stojí za dobre známym športiakom Lykan Hypersport. Korene Ghiathu pochádzajú z amerických Chevroletu Suburban, na ktorých základoch tento obor stojí. Bližšie technické údaje zatiaľ nie sú známe, s najväčšou pravdepodobnosťou však pod masívnou prednou kapotou nájdeme V8-čku. Podstatné je, že nová karoséria dostala nielen masívne ochranné prvky, ale aj integrované LED-kové svetlomety a výstražné svetlá, prídavné senzory, radary a kamery. Navyše, zadné dvere sa otvárajú proti smeru jazdy.

To najpodstatnejšie sa ale ukrýva vnútri. Nový policajný pomocník totiž disponuje umelou inteligenciou, ktorá má výraznou mierou pomôcť a zefektívniť prácu policajným príslušníkom. Zo strechy sa vie aj počas jazdy vysunúť inteligentné oko, ktoré vie rozpoznať ľudské tváre či evidenčné čísla a v reálnom čase ich poslať do centrály či porovnať s príslušnou databázou. Posádka vidí celý priebeh skenovania na integrovaných dotykových obrazovkách v interiéri. Za sofistikovanou technológiou stojí domáca spoločnosť Safe City Group, ktorá tvrdí, že v danom rozsahu ide o unikátnu a najpokrokovejšiu technológiu na svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia