Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. júna 2015, 14:20
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Dubajská polícia hlási ďalší exkluzívny prírastok, 750-koňový Lykan Hypersport za 3,4 milióna $!

TECH DUBAJ
Uložiť Uložené

Exotický automobil, ktorý zožal slávu v najnovšom Fast & Furious najnovšie poslúži v Dubaji ako ďalší policajný klenot.

Do vozového parku dubajskej polície pribudol najnovšie ďalší exkluzívny kúsok. Ako už odstupom času vieme, v bohatej policajnej flotile tamojších úradov už evidujeme napríklad Aston Martin One-77, Audi R8 V10, Bentley Continental GT, Bugatti Veyron, BMW M6 Gran Coupé, Chevrolet Camaro, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Ford Shelby Mustang Roush, Lexus RC-F, McLaren MP4-12C, Mercedes-Benz SL 63 AMG, Mercedes-Benz SLS AMG, Nissan GT-R či Brabus B63S-700 Widestar. Tentokrát sa medzi týchto krásavcov začlenil aj superšport Lykan Hypersport arabskej automobilky W Motors, ktorý okrem iného zažiaril aj vo filme Fast & Furious 7. Pod kapotou exotiky s cenovkou približne 3,4 milióna $ sa nachádza preplňovaný 3,7-litrový radový šesťvalec od značky RUF s výkonom až 750 koní a krútiacim momentom 960 N.m. 

Pripomeňme, že i táto exkluzivitka nebude slúžiť na prenasledovanie zločincov či nespratníkov, ale predovšetkým na prezentovanie bohatej krajiny. Zaradí sa tak k zvyšku policajných skvostov, ktoré sa premávajú výhradne okolo letiska a miest s veľkým počtom zahraničných turistov, aby Dubaj takto ukázal svetu, ako úspešne zvládol svoju dlhovú krízu. Ako tvrdia samotní policajti, ktorí majú to šťastie a boli im pridelené tieto tátoše, ich práca nadobúda iný rozmer, keďže obyčajne keď ľudia vidia políciu, nevyčarí im to taký úsmev a zaujatie ako v prípade, keď zhliadnu policajné vozidlo za ťažké peniaze. Najmä pre turistov je tento fakt naozaj nevídaný, preto si tieto kúsky fotia, snažia sa komunikovať s policajtmi osobne a následne svoj zážitok zdieľajú na svojich sociálnych sieťach.

Dubajská polícia hlási ďalší exkluzívny prírastok, 750-koňový Lykan Hypersport za 3,4 milióna $!

Domov
Zdieľať
Diskusia