Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2018, 11:44
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?

FILMY A SERIÁLY WALT DISNEY
Uložiť Uložené

Štúdio Disney momentálne plánuje takmer 20 hraných remakov.

Štúdio Disney už pred niekoľkými rokmi prišlo na efektný nápad, ako poriadne zvýšiť tržby. Proste vzali niektoré zo svojich starých animovaných rozprávok (Popoluška, Kráska a zviera, Kniha džunglí) a vdýchli im novú hranú podobu.

Zakaždým išlo o obrovské komerčné hity a kritika sa k nim tiež nestavala nijako záporne. Je teda jasné, že Disney plánuje v budúcnosti oprášiť aj ďalšie zo svojich rokmi overených animákov.

Diváci sa však už môžu strácať v tom, čo pre nás Disney vlastne do budúcna chystá. V nasledujúcom článku ti teda prinesieme prehľadný zoznam všetkých pripravovaných hraných disneyoviek so všetkými podstatnými informáciami.

Vzhľadom na to, že snímok je mnoho a o viacerých z nich máme len kusé informácie, nie je zaručené, že sa naozaj všetky zrealizujú.

Dumbo (réžia: Tim Burton)

Dumbo bude remakom animovanej snímky z roku 1941. O deji zatiaľ vieme nasledovné: Bývalý majiteľ cirkusu sa vracia z vojny a spolu s rodinou sa začne starať o malého sloníka s veľkými ušami menom Dumbo. Dumbo tak čoskoro nájde nových priateľov a okrem toho zistí, že dokáže lietať.

Uvedomí si, že práve vďaka svojej schopnosti, ale najmä vďaka svojim kamarátom, dokáže v živote prekonať mnohé prekážky. Zároveň sa bude musieť vysporiadať so záporákmi, ktorí s ním majú iné plány.

Hranú verziu Dumba nám doručí režisér Tim Burton (Alice in Wonderland), o scenár sa postaral Ehren Kruher (The Ring, Transformers). Hlavné úlohy si strihnú Colin Farrell, Michael Keaton, Eva Green, Danny DeVito, Nico Parker a Finley Hobbins.

K Dumbovi sme už dostali aj prvý teaser a zatiaľ sme ohľadom výsledného filmu optimisti. Je síce pravdou, že Tim Burton už ani zďaleka nie je takou zárukou kvality, akou býval v minulosti, ale veríme, že nám doručí solídne dobrodružstvo. Premiéry sa dočkáme 28. marca (březen) 2019.

Aladin (réžia: Guy Ritchie)

Aj Aladdin, v ktorom má prsty Guy Ritchie, nás už poctil prvými zábermi. V tomto prípade pôjde o hraný remake snímky z roku 1992. Príbeh sa bude točiť okolo mladého Aladina, chudobného zlodejíčka s dobrým srdcom. Podarí sa mu získať zázračnú lampu obývanú tajomným džinom, ktorý je ochotný Aladinovi splniť tri želania.

Náš hrdina to samozrejme hneď využite, a to najmä na to, aby sa dostal do blízkosti krásnej princeznej Jasmine. Bude však musieť čeliť aj zlému sultánovmu radcovi a mágovi Jafarovi. V hlavných úlohách uvidíme Menu Massouda (Aladin), Willa Smitha (Džin), Naomi Scott (Jasmine) a Marwana Kenzariho (Jafar). Režíruje už spomenutý Guy Ritchie (King Arthur: Legend of the Sword) a pod scenárom je podpísaný John August (Big Fish).

Prvý teaser nám toho zatiaľ veľa neponúkol, ale čo sa týka vizuálnej stránky, zatiaľ vyzerá viac než dobre. Rovnako tiež vieme, že pôjde o muzikál a začujeme v ňom aj úplne nové piesne. O tie sa postarajú Benji Pasek a Justin Paul, ktorí napísali piesne pre muzikály The Greatest Showman a La La Land. Aladin do našich kín dorazí 23. mája (květen) 2019.

The Lion King (réžia: Jon Favreau)

Nového stvárnenia sa dočká aj brilantný animák The Lion King z roku 1994. V tomto prípade budú samozrejme Simba, Mufasa či Timon a Pumbaa stvárnení kompletne prostredníctvom CGI animácie.

Režisérskeho žezla sa chopí overený Jon Favreau, ktorý má na svedomí iný mega úspešný disneyovský remake, a síce Knihu džunglí. Favreau sa okrem toho upísal aj Knihe džunglí 2. Oba projekty tak budú vznikať súčasne. Plánuje sa, že aj remake The Lion King bude muzikálom a dočkáme sa v ňom aj starých známych piesní z originálu.

Čo sa týka kastingu, do role Mufasu sa opäť vráti James Earl Jones, z ďalších hercov môžeme menovať Donalda Glovera (Simba), Johna Olivera (Zazu), Billyho Eichnera (Timon), Setha Rogena (Pumbaa) a Beyoncé (Nala). Samotnej premiéry by sme sa na Slovensku a v Česku mali dočkať 18. júla (červenec) 2019.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

Mulan (réžia: Niki Caro)

Nového stvárnenia animáku Mulan z roku 1998 sa zhostí režisérka Niki Caro (The Zookeeper's Wife, Whale Rider). Scenár pre hranú verziu napísala dvojica Rick Jaffa a Amanda Silver (Jurassic World, Rise of the Planet of the Apes).

Čínska herečka Liu Yifei sa predstaví ako hrdinská Mulan, ktorá sa prezlečie za muža a narukuje do armády, aby v armáde zastúpila svojho starnúceho otca a zároveň bránila Čínu pred nájazdmi Hunov.

Pôvodne mal snímku točiť Ang Lee, ale napokon z toho nič nebolo. V tomto prípade nepôjde (na rozdiel od originálu) o muzikál, ale skôr o akčné dobrodružstvo so silnou ženskou hrdinkou. Podľa tvorcov bude príbeh oproti animáku drsnejší. Dokonca sa má niesť v štýle niektorých filmov Ridleyho Scotta, tak uvidíme.

Okrem Liu Yifei sa v snímke predstavia Yoson An, Jason Scott Lee, Donnie Yen, Gong Li, Ron Yuan, Jimmy Wong, Doua Moua, Chen Tang a Jet Li. Premiéra je stanovená na 27. marca (březen) 2020 a zatiaľ sme z projektu dostali dva obrázky.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

Maleficent 2 (réžia: Joachim Rønning)

Rozprávková fantasy Maleficent, ktorá nám prerozprávala klasický príbeh o Šípkovej Ruženke, sa vďaka svojmu enormnému úspechu dočká pokračovania.

Na režisérske kreslo sa už neposadí Robert Stromberg, ale Joachim Rønning (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales). O scenár sa postarala trojica v podaní Lindy Woolverton (The Lion King), Micaha Fitzerman-Bluea a Noaha Harpstera (Transparent).

Do hlavných úloh sa samozrejme vráti Angelina Jolie aj Elle Fanning a okrem nich si v snímke zahrajú aj Michelle Pfeiffer, Harris Dickison, Chiwetel Ejiofor, Ed Skrein, Robert Lindsay, Sam Riley, Imelda Staunton, Juno Temple a Lesley Manville.

Príbeh by sa mal odohrávať niekoľko rokov po udalostiach jednotky a bude preskúmavať komplexný vzťah medzi Maleficent (Jolie) a Aurorou (Fanning), ktorá sa má stať kráľovnou. Snímky sa dočkáme 29. mája (květen) 2020.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

Pinocchio (réžia: Paul King)

Animovaný Pinocchio z roku 1940 patrí k nesmrteľným klasikám štúdia Disney. Nová verzia pôvabného príbehu o chlapcovi z dreva, ktorý sa túži stať skutočným človekom, zatiaľ nemá dátum premiéry, ani obsadenie. Vieme však, že réžie sa zhostí Paul King. Ten je podpísaný pod chválenými a úspešnými filmami o medvedíkovi Paddingtonovi.

Ako scenáristi sú uvádzaní Jack Thorne (National Treasure) a Chris Weitz (Rogue One). Okolo projektu sa svojho času motal napríklad aj režisér Sam Mendes (Skyfall), napokon však z filmu vycúval.

Ako sme povedali, dátum premiéry zatiaľ nepoznáme, ale nakrúcanie by malo začať v priebehu budúceho roku. Predpokladaná premiéra by sa teda mohla uskutočniť v priebehu roka 2020.

Vlastnú verziu Pinocchia chystá aj režisér Guillermo del Toro. Pôjde o stop-motion muzikál, ktorý sa bude odohrávať v Taliansku 30. rokov. Záujem zahrať s v adaptácii Pinocchia vyjadril aj Robert Downey, Jr., pričom režírovať by ho mal Ron Howard. Tento projekt však spadá pod štúdio Warner Bros.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

Prince Charming (réžia: Stephen Chbosky)

Projekt Prince Charming sa trochu vymyká ostatným dielam v tomto zozname. Jeho hlavným hrdinom by totiž mala byť postava Princa. Tomu sa v rozprávkach, ako Šípková Ruženka, Snehulienka či Popoluška nikdy nevenovala príliš veľká pozornosť.

Bol to proste zámožný fešák, ktorý slúžil len na to, aby prostredníctvom neho dosiahla hlavná ženská postava svoje vytúžené šťastie. V Disney sa teda rozhodli, že túto postavu preskúmajú trochu podrobnejšie.

Príbeh by mal byť rozprávaný z uhlu pohľadu princovho tak trochu outsiderského brata. Celkom zaujímavý nápad, z ktorého môže vzísť celkom svieža disneyovka. O scenár a réžiu sa postará Stephen Chbosky, autor výbornej tínedžerskej dramédie The Perks of Being a Wallflower či dojáku Wonder. Dátum premiéry zatiaľ nepoznáme.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

Oliver Twist (réžia: Tommy Kail)

V tomto prípade pôjde o hranú verziu menej známej rozprávky s názvom Oliver and Company z roku 1988. Tá spracováva klasický príbeh Olivera Twista podľa románu Charlesa Dickensa, avšak so zvieracími hrdinami. Hlavným protagonistom bol kocúrik Oliver, ktorý sa snažil prežiť v nebezpečných uliciach New Yorku ovládaných zvieracím gangom.

V Disney sa evidentne rozhodli oprášiť aj túto látku a do hlavnej úlohy sa chystajú obsadiť Ice Cubea. Ten si zahrá postavu Fagina. O réžiu sa postará Tommy Kail (Hamilton) a žánrovo pôjde o muzikál. Zatiaľ však netušíme, kto napíše scenár ani kedy nás čaká premiéra.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

Peter Pan (réžia: David Lowery)

Pôvodný animák Peter Pan vznikol v roku 1953 a vychádza zo slávnej knihy, resp. divadelnej hry J. M. Barrieho. Rozpráva magický príbeh o Petrovi, chlapcovi z Krajiny Nekrajiny, do ktorej zavedie aj svojich ľudských priateľov: Wendy a jej dvoch bratov.

V Krajine Nekrajine je Peter hlavou skupiny Stratených chlapcov, ktorá bojuje proti obávanému a zlému kapitánovi Hookovi. O hranú verziu sa postará talentovaný David Lowery, ktorý si divákov aj kritikov podmanil skvelými snímkami Pete's Dragon či A Ghost Story. Scenár napíše sám Lowery za spolupráce Tobyho Halbrooksa (Pete's Dragon).

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

Lady and the Tramp (réžia: Charlie Bean)

Kultový animák Lady and the Tramp z roku 1955 prevedie do hranej podoby režisér Charlie Bean (The Lego Ninjago Movie) a pôjde o mix hraného a digitálne animovaného filmu. O scenár sa postaral Andrew Bujalski (Results). Keďže snímka sa momentálne nakrúca, už máme podrobné informácie aj o kastingu.

V hlavných úlohách začujeme Tessu Thompson (Lady) a Justina Therouxa (Tramp), okrem nich sa predstavia Kiersey Clemons, Janelle Monáe, Thomas Mann, Yvette Nicole Brown či Benedict Wong.

Lady and the Tramp rozpráva príbeh lásky psej slečny Lady, ktorá sa náhodne stretne s túlavým psom Trampom a v oboch vzplanie láska. Tá však bude musieť prekonať mnohé úskalia. Dátum premiéry novej verzie zatiaľ nie je známy.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

The Sword in the Stone (réžia: Juan Carlos Fresnadillo)

Fantasy muzikál The Sword in the Stone z roku 1963 nepatrí v našich končinách k tým najznámejším disneyovkám a svojho času nešlo ani o ktovieaký kritický úspech. Myšlienka remaku teda rozhodne dáva zmysel. Je však možné, že nová verzia si svoju premiéru odbije na Disneyho novej streamovacej platforme, ktorá začne fungovať v roku 2019.

Ak by to bola pravda, v kinách by sme The Sword in the Stone museli oželieť. Režírovať bude hororový tvorca Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later) podľa scenára od Bryana Cogmana (Game of Thrones). Na informácie ohľadom obsadenia a premiéry si ešte budeme musieť počkať, ale potenciál na slušný fantasy zážitok rozhodne vidíme už teraz.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

Cruella (réžia: ?)

Svojej sólovky sa dočká aj Cruella de Vil, záporáčka z disneyovského animáku 101 dalmatíncov. Hlavnú rolu si strihne oscarová Emma Stone a ako scenáristi sú uvedení Aline Brosh McKenna (The Devil Wears Prada) a Kelly Marcel (Venom, Fifty Shades of Grey). Nič bližšie o tomto projekte zatiaľ netušíme.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

Tink (réžia: ?)

Svoju hranú verziu dostane aj víla Tinkerbell, ktorá sa objavila v príbehu o Petrovi Panovi. O scenár sa postará Victoria Strouse (Finding Dory) a hlavnú úlohu by si mala strihnúť Reese Whiterspoon.

Projekt je na pláne už nejaký čas a mal by sa niesť v štýle Maleficent a rozpovedať nám doteraz nevidený príbeh o známej postave z Petra Pana. Zatiaľ však nevieme, kto sa zhostí réžie.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

The Little Mermaid (réžia: ?)

O tom, že sa chystá aj nová adaptácia klasiky The Little Mermaid, inšpirovanej rozprávkou Hansa Christiana Andersena, sa už nejaký čas vie. Vieme tiež, že na projekte bude spolupracovať skladateľ Alan Menken, ktorý zložil piesne už k originálu z roku 1989. Pomocnú ruku mu podá aj Lin-Manuel Miranda.

Čo sa týka réžie, zatiaľ nemáme nikoho potvrdeného, hoci štúdio by chcelo angažovať Roba Marshalla (Chicago, Into the Woods). Ohľadom hlavnej úlohy zatiaľ tiež nepadlo žiadne konkrétne meno, hoci v kuloároch sa hovorilo, že producenti by do hlavnej úlohy chceli obsadiť Zendayu.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

James and the Giant Peach (réžia: ?)

James and the Giant Peach je stop-motion animák na motívy knihy Roalda Dahla. V roku 1996 ho do kín dostal režisér Henry Selick (The Nightmare Before Christmas). Pôvodne sa okolo réžie obšmietal aj Sam Mendes, ale momentálne je snímka bez režiséra.

Jasné je momentálne len toľko, že na scenári pracuje spisovateľ a scenárista Nick Hornby (Brooklyn, Wild). Vzhľadom na to, že projekt sa nachádza v ranom štádiu vývoja, nemáme žiadne bližšie informácie o obsadení či dátume premiéry.

Príbeh originálu rozprával o malom Jamesovi, ktorý stratil oboch rodičov a žije u svojich zlých tiet. Vďaka zázračnej obrovskej broskyni však chlapec zažije celú radu neobyčajných dobrodružstiev a nájde vytúžené šťastie.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney
 

Lilo and Stitch (réžia: ?)

Obľúbený animák Lilo and Stitch z roku 2002 má zatiaľ určeného len scenáristu a producentov. Scenár napíše Mike Van Waes, ktorý bude podpísaný aj pod hororom z Conjuring univerza s názvom The Crooked Man. Ako producenti sú uvádzaní Dan Lin a Jonathan Eirich (majú prsty aj v remaku Aladina). To je však zhruba všetko, čo o tomto projekte zatiaľ vieme.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney

Snow White (réžia: ?)

Dalo sa čakať, že Disney pri tvorbe svojich hraných remakov neobíde ani svoj asi vôbec najslávnejší film a síce Snehulienku z roku 1937. Snímka na motívy klasickej rozprávky bratov Grimmovcov bola vôbec prvým celovečerným animákom v histórii.

Pod scenár sa podpíšu Erin Cressida Wilson (The Girl on the Train) a o piesne sa postarajú Benj Pasek a Justin Paul (La La Land, The Greatest Showman). Nič bližšie sa o projekte zatiaľ nevie.

Leví kráľ, Aladin, Mulan či Malá morská panna. Aké hrané remaky klasických rozprávok chystá Disney do budúcna?
Zdroj: Walt Disney
Anketa:
Na ktorý z chystaných filmov sa tešíš najviac?
Dumbo
Aladdin
The Lion King
Mulan
Maleficent 2
Pinocchio
Prince Charming
Oliver Twist
James and the Giant Peach
Cruella
Tink
Peter Pan
Lady and the Tramp
The Sword in the Stone
Lilo and Stitch
The Little Mermaid
Snow White
Dumbo
5 %
11 Hlasov
Aladdin
16 %
39 Hlasov
The Lion King
29 %
70 Hlasov
Mulan
12 %
29 Hlasov
Maleficent 2
4 %
10 Hlasov
Pinocchio
0 %
1 Hlas
Prince Charming
2 %
5 Hlasov
Oliver Twist
1 %
2 Hlasy
James and the Giant Peach
0 %
0 Hlasov
Cruella
3 %
7 Hlasov
Tink
0 %
0 Hlasov
Peter Pan
2 %
5 Hlasov
Lady and the Tramp
1 %
2 Hlasy
The Sword in the Stone
0 %
0 Hlasov
Lilo and Stitch
12 %
30 Hlasov
The Little Mermaid
9 %
22 Hlasov
Snow White
4 %
10 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia