Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2018, 19:11
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Leoš Mareš nechtiac zverejnil číslo svojej kreditnej karty. U niektorých obchodníkov ju môžeš použiť bez CVV kódu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Známy moderátor v rámci kampane pre Mastercard nemyslel na to, že v dnešnej dobe sa nájde zopár obchodov, kde si môžeš objednať bez zadania kódu na zadnej strane.

Leoš Mareš je s veľkou pravdepodobnosťou najsledovanejším Čechom na Instagrame. V dnešnej dobe sú jeho sledovatelia zároveň zmierený s tým, že túto sociálnu sieť využíva okrem bežných príspevkov aj na promo pre rôzne firmy a ich produkty a služby. Zároveň však očakávajú, že si spoluprácu vopred premyslí a nespojí sa kvôli peniazom s čímkoľvek. 

Aktuálne je okrem veľa iných známy moderátor súčasťou kampane pre Mastercard. Tá v súčasnosti promuje novú službu, vďaka ktorej máš v svojej bankomatovej karte zabudovaný lístok na MHD. Namiesto dvoch kariet ti v skutočnosti stačí len jedna.

Že to naozaj funguje chcel Leoš dokázať prostredníctvom svojich instagramových príbehov, kde natočil kontrolu revízorom. Tá síce bola podľa všetkého inscenovaná, no Mareš pri tom pravdepodobne nechtiac natočil číslo svojej karty tak, že sa dá bez problémov prečítať. 

Mnohí si možno povedia, že bez CVV kódu na zadnej strane je karta nepoužiteľná, no IT odborník Michal Špaček je opačného názoru. Dokonca aj taký obchodnícky velikán ako Amazon umožňuje platby bez čísla zo zadnej strane karty. Pochopiteľne je v hre aj verzia, že Leoš o zverejnení čísla vie a na karte nemá žiadne peniaze, no v tomto prípade je najhorším možným príkladom pre všetkých, ktorí ho sledujú. V časoch, keď všetci opodstatnene bojujú za bezpečnosť na internete by bol totiž čiernou ovcou.

Celé video z Leošovho instagramového príbehu nájdeš tu.

Leoš Mareš nechtiac zverejnil číslo svojej kreditnej karty. U niektorých obchodníkov ju môžeš použiť bez CVV kódu
Domov
Zdieľať
Diskusia