Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2018, 15:00
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pred popravou daroval spoluväzňovi svoj vláčik a jeho smrť dohnala k slzám aj dozorcu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Obete justičných chýb nie sú bohužiaľ raritou. Tento prípad ale dokáže skutočne chytiť za srdce.

Byť odsúdený za vraždu, ktorú si nespáchal, musí byť určite hrozný pocit. Ak by si ale bol na mentálnej úrovni 6-ročného chlapca s IQ 46, závažnosť celej situácie by si si zrejme neuvedomoval. A to možno ani v prípade, keby si podobne ako nevinný Joe Arridy dostal trest smrti.

Arridyho detstvo nebolo vôbec jednoduché. Svoje prvé slovo povedal až v piatich rokoch a po jednom roku štúdia na základnej škole boli Joeovi rodičia informovaní, že vzhľadom na jeho nízku úroveň intelektu nie je schopný nadobúdať nové znalosti tak, ako ostatné deti v jeho veku.

Aj z toho dôvodu bol malý Joe už ako 10-ročný poslaný do špecializovaného ústavu v Grand Junction pre mentálne chorých. Tam sa mu ale namiesto kvalitnej starostlivosti dostalo skôr fyzického týrania a pravidelnej psychickej šikany.

Pred popravou daroval spoluväzňovi svoj vláčik a jeho smrť dohnala k slzám aj dozorcu
Zdroj: Reddit

Pozor! Hľadá sa vrah a násilník!

Niet preto divu, že 21-ročný Arridy spolu s niekoľkými ďalšími pacientmi v roku 1936 utiekol. Ich prvá zastávka bola Ariddyho rodné mesto Pueblo v štáte Colorado. Približne v rovnakej dobe sa v Pueble odohrala hrozivá vražda.

Domov
Zdieľať
Diskusia