Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2018, 19:00
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Yennefer a Ciri zo Zaklínača od Netflixu sú konečne obsadené. Budú mať rasisti problém s herečkou pre Ciri?

FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Síce ide o menej známe tváre, no o to viac sme zvedaví na to, čo nám vlastne predvedú.

Ešte pred nedávnou dobou sa vo veľkej miere riešilo obsadenie Ciri z pripravovaného fantasy seriálu Zaklínač. Z knižnej predlohy vieme, že Ciri bola dcérou cisára a rasovo patrila medzi najvyšších Elfov, a preto by obsadenie Aziatky či herečky tmavej pleti nebolo príliš vhodné.

Dnes už nám tvorcovia konečne potvrdili, že jej postavu v seriáli od Netflixu stvárni herečka Freya Allan (Into the Badlands) a v role mocnej čarodejnice Yennefer sa predstaví Anya Chalotra (Wanderlust, The ABC Muders).

Yennefer a Ciri zo Zaklínača od Netflixu sú konečne obsadené. Budú mať rasisti problém s herečkou pre Ciri?
Zdroj: AMC, Netflix

V obidvoch prípadoch ide o mená, ktoré divákovi pravdepodobne veľa nepovedia, ale veríme, že Netflix v ich prípade vybral správne. Okrem nich uvidíme v seriáli hercov, ako Jodhi May (Game of Thrones, Genius), Björn Hlynur Haraldsson (Fortitude), Adam Levy (Knightfall, Snatch) a ďalších.

Ako už možno viete, seriál z pera poľského tvorcu Andrzeja Sapkowského sa bude natáčať mimo Južnej Afriky či Maďarska aj na Slovensku a hlavnú rolu Geralta si zahrá Superman Henry Cavill.

Yennefer a Ciri zo Zaklínača od Netflixu sú konečne obsadené. Budú mať rasisti problém s herečkou pre Ciri?
Zdroj: AMC

Prvá séria bude pre nás pravdepodobne pripravená v roku 2020 a za jej showrunnerku bola zvolená Lauren S. Hissrich. Z režisérskeho postu na seriáli pracuje Tomasz Baginski či Alik Sakharov (réžia Game of Thrones, House of Cards, Ozark). Seriál sa oficiálne začne natáčať už 4. novembra (listopad) 2018.

Odporúčané
KOMENTÁR: Zaklínač je fantasy z teleshoppingu. Zbohom, Geralt, zbohom, Henry Cavill, zbohom, Witcher od Netflixu KOMENTÁR: Zaklínač je fantasy z teleshoppingu. Zbohom, Geralt, zbohom, Henry Cavill, zbohom, Witcher od Netflixu 1. augusta 2023, 10:00

Príbehovo by mal očakávaný Zaklínač čerpať najmä z poviedkových zbierok Sword of Destiny a The Last Wish. Čo vravíš na obsadenie Yennefer a Ciri? Predstavoval si si v ich rolách niekoho úplne iného? Alebo môžeš v pokoji prehlásiť, že si predbežne spokojný?

Domov
Zdieľať
Diskusia