Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2018, 11:37
Čas čítania 0:00
Michaela Chrkavá Viktor Kniš

Cestovateľ Filip: Lízol ma najväčší Gay Pride na svete a dosr*l som sa, keď ma naháňal medveď

ZAUJÍMAVOSTI CESTA SNP ŠPANIELSKO
Uložiť Uložené

Známy bloger Filip Jánošík Lehotský nám porozprával príbehy o ceste do Španielska a výlete peši naprieč celým Slovenskom.

Rozhovory s cestovateľmi sme postupne výrazne obmedzili, keďže vás bolo neuveriteľne veľa. Rozhodli sme sa dávať priestor hlavne aktívnym prispievateľom na našich blogoch, medzi ktorých patrí aj Filip Lehotský. Jeho príbehy sa zakaždým zaslúžene tešia veľkej pozornosti, keďže každú destináciu dokáže poňať svojským spôsobom a skúša aj veci, na ktoré by sa len tak ktokoľvek nedal. 

My sme ho mali možnosť vyspovedať pred pár mesiacmi pri príležitosti jeho návratu z Nepálu a Indie. Na rozhovor sme ho oslovili opäť, keďže prednedávnom navštívil Španielsko a následne ešte zdolal náročnú cestu hrdinov SNP naprieč celým Slovenskom. 

Ak ťa teda zaujímajú Filipove zážitky z gay pride, protestov či komplikovanej, skoro mesačnej ceste pešo cez celú republiku, určite pokračuj v čítaní. Zároveň ešte dávame do pozornosti Filipov Instagram, z ktorého sa dozvieš všetko aktuálne a budeš mať možnosť sledovať jeho cesty pred tým, ako sa dostanú na blog

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Filip Jánošík Lehotský (@filip.janosik),

Ahoj, prezraď nám, ako sa momentálne máš a aké destinácie si stihol od nášho posledneho rozhovoru navštíviť.

Čau, mrznú mi tu nohy, ale mám sa skvele. Bol som na mesiac a pol žobrať s gitarou na ulici v Španielsku a potom som prešiel Slovensko pešo za 26 dní cestou hrdinov SNP.

Španielsko je krajina protestov. Zažil si ich na vlastnej koži?

Týždenne aspoň 2-3. Katalánci sa chcú odtrhnúť od zvyšku Španielska a pozatvárali im lídrov. Zároveň partia vojakov znásilnila 18-ročné dievča, natočili si to na video a vyviazli len so 6-mesačnou podmienkou. Ďalším vadia býčie zápasy, taxikárom Uberisti atď. Protestujú úplne inak ako my. Taxikári upchali autami hlavný ťah v Barcelone, rozložili si pred taxíkmi stoličky, pustili muziku a nad ohňom grilovali štvrtinu kravy. Pohoda, chill. Protest proti neodsúdeným vojakom bol väčšia zverina - o polnoci do ulíc vybehli stovky žien v kuklách s fakľami, trieskali na bubny a zobudili celé mesto.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Filip Jánošík Lehotský (@filip.janosik),

Vedel by si menovať aj najlepšie zážitky? Aké atrakcie by si našim čitateľom odporúčal navštíviť?

Vypichol by som (ne)utekanie s býkmi počas osláv San Fermin - na týždeň sa tam všetky obchody v centre zmenia na nalievárne, sangria tečie potokom a padá z balkónov vodopádom. Každé ráno do ulíc pustia býky a ľudia s nimi utekajú do arény. V Madride som bol na novom festivale Mad Cool, ktorý za dva roky postavil šialene silný line-up od Bruna Marsa až po Arctic Monkeys či Pearl Jam. Na juhu Španielska je zas surferský raj, podmorské jaskyne, skákanie do mora z útesov a mestá s brutálnou atmosférou ako Granada či Sevilla.

V Madride sa v čase tvojej návštevy konal najväčší gay pride na svete...

Mňa to lízlo len posledný deň, ale bola to bomba. Toi-toiky vo farbách dúhy, starí gayovia so šteniatkami, na ktoré balili mladých, v potravinách hral sólový album Freddieho Mercuryho, pri pokladni sa predávali jednorázové uteráčiky a polička Durex mala asi 10 metrov. Dokonca reklamné billboardy a plagáty boli zladené - svalnatí chlapci na plagáte sľubovali „Cream all over your face” a podobne.

Odporúčané
Takto vyzerá dom z korku a dreva medzi španielskymi horami. Ponúka moderný dizajn a množstvo svetla Takto vyzerá dom z korku a dreva medzi španielskymi horami. Ponúka moderný dizajn a množstvo svetla 12. januára 2024, 11:00

Po ulici sa slobodne prechádzali homosexuálne páry, šepkali si do ucha, maznali sa na lavičke, bolo to úplne normálne a bodaj by sme tam boli aj my. Priznám sa však, že v mojom tielku a klobúku som sa stal tiež objektom pozornosti a pochopil som, prečo pekné baby na ulici zväčša nie sú ochotné opätovať očný kontakt, aj keď periférne dobre vidia, že to skúšam. Medzi homosexuálmi som zrazu aj ja pozeral len pred seba, aby si nedajbože nemysleli, že im niečo opätujem. Sranda, aká som aj ja konzerva.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Filip Jánošík Lehotský (@filip.janosik),

Je niečo, kvôli čomu by si sa ešte vrátil?

Sangria con cava (zo šampanského a ovocných štiav), tapas bary, pouličné flamenco a Brazílčanky (dodáva zasnívane)...

Poďme ale späť na Slovensko, k spomínanej ceste hrdinov SNP. Čo bolo pre teba motiváciou absolvovať ju?

Väčšinu tohto roka som precestoval v zahraničí, prestalo mi to byť vzácne a chýbala mi domovina. Chuť Fatry, horalky, tatranského čaju, vôňa lesa, zmoknutej trávy, prkotiny. Na severe Španielska to na mňa doľahlo pri pohľade na Pyreneje, ktoré vyzerali trochu ako Nízke Tatry. Kúpil som letenku domov a rozhodol sa prejsť celé Slovensko pešo.

Domov
Zdieľať
Diskusia