Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2018, 14:45
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

V telke pobeží Nespútaný Django, druhý Captain America či kultový Terminátor 2

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo budete sledovať vy?

V najbližších niekoľkých dňoch nám slovenské televízie pripravia slušnú nádielku úžasných filmov. Filmkult vám opäť poradí, ktoré z nich sa oplatí vidieť. 

Táto krajina nie je pre starých (No Country for Old Men, 2007, r. Joel & Ethan Coenovci)

Atmosférický thriller odohrávajúci sa v Texase je o mužovi menom Llewelyn Moss (Josh Brolin), ktorý v púšti nájde rozstrieľané autá, mŕtvoly a dva milióny dolárov v kufríku.

Namiesto toho, aby celú vec ohlásil, rozhodne sa nechať si peniaze. Nie je však jediný, kto po nich túži. V pätách mu už je psychopat Anton Chigurh (Javier Bardem), nájomný zabijak s netradičnými metódami. 

Jeden z najlepších filmov, kde sa potvrdilo, že slovo napätie sa nerovná akcii. Zimomriavkovú coenovku vám jednoznačne odporúčame vidieť.

Film odvysiela Jednotka v piatok o 22:30 a opakovať ho bude v sobotu o 01:15.

V telke pobeží Nespútaný Django, druhý Captain America či kultový Terminátor 2
Zdroj: Miramax

Nespútaný Django (Django Unchained, 2012, r. Quentin Tarantino)

Ďalšia kultovka v našom zozname je Nespútaný Django od Quentina Tarantina, ktorý pôjde v takmer identický čas, ako predchádzajúci film. Ak sa rozhodnete v piatok sledovať televíziu, rozhodne by ste mali vyberať medzi týmito dvoma kúskami.

Django (Jamie Foxx) je otrok v 50. rokoch 19. storočia v Amerike, kedy černosi nemali ľudské práva a boli považovaní za menejcenných. Z otroctva ho však vyslobodí nemecký lovec ľudí – doktor King Schultz (Christoph Waltz). 

Spolu sa vydávajú na záchranu Djangovej stratenej manželky Broomhildy, no nebude to také ľahké, pretože v ceste im bude stáť plantážnik Candie (Leonardo DiCaprio).

Zaujímavý western odetý do moderného šatu plný drsných dialógov a krvavých scén si môžete pozrieť v piatok na televízii Dajto o 22:35 a následne v nedeľu o 02:25.

V telke pobeží Nespútaný Django, druhý Captain America či kultový Terminátor 2
Zdroj: Weinstein Company

Toto je Spinal Tap (This Is Spinal Tap, 1984, r. Rob Reiner)

Hudobná komédia rozpráva príbeh fiktívnej skupiny Spinal Tap, tých najlepších rockerov v krajine. Film je natočený na štýl mockumentary, a teda priamych, „živých” rozhovorov so spevákmi.

Režisér hitov, ako napríklad Keď Harry stretol Sally (1987), Stoj pri mne (1986) či Zopár správnych chlapov (1992) stvoril perfektné oddychové hudobné dielo, na ktorom sa dá slušne zabaviť. 

Kapelu Spinal Tap si budete môcť nielen vypočuť, ale aj pozrieť v nedeľu o 22:30 na Dvojke.

V telke pobeží Nespútaný Django, druhý Captain America či kultový Terminátor 2
Zdroj: Embassy

Terminátor 2: Deň zúčtovania (Terminator 2: Judgement Day, 1991, r. James Cameron)

Ďalší veľmi známy film, ktorý si zamilovali milióny a milióny fanúšikov. Pokračovanie Terminátora (1984) bez pochyby prekonalo svojho predchodcu nielen kvalitou, ale aj zárobkom. 

Súboj Arnieho Schwarzeneggra v podobe nezničiteľného T-800 s nebezpečným T-1000 (Robert Patrick) odvysiela televízia Dajto v stredu o 20:30.

V telke pobeží Nespútaný Django, druhý Captain America či kultový Terminátor 2
Zdroj: TriStar

Posledný skaut (The Last Boy Scout, 1995, r. Tony Scott)

Bruce Willis v jednej z jeho ikonických rol ako súkromné očko Joe Hallenbeck, ktorého úlohou je ochrániť exotickú tanečnicu Cory. Hallenbeck však zlyhá a Cory je zastrelená.

Scenár Shanea Blacka (The Predator, The Nice Guys) a réžia brata Ridleyho Scotta – Tonyho – sú spolu so sympaťákmi Bruceom Willisom a Damonom Wayansom zárukou kvalitnej zábavy.

Posledného skauta si budete môcť pozrieť na Dajto vo štvrtok o 20:15 a repríza pobeží v sobotu o 02:30.

V telke pobeží Nespútaný Django, druhý Captain America či kultový Terminátor 2
Zdroj: Warner Bros.

Captain America: Zimný vojak (Captain America: The Winter Soldier, 2014, r. Anthony a Joe Russovci)

Politický thriller vznikol pod záštitou Marvel Cinematic Universe a nesie názov Captain America: Zimný vojak. 

Chris Evans ako americký superhrdina s povestným štítom sa v druhej časti trilógie spojí s tajnou agentkou Nataschou Romanoff (Scarlett Johansson), aby vyriešil spiknutie v organizácii menom S. H. I. E. L. D. 

Snímka je odkazom na procedurálne thrillery 70. rokov, ako napríklad Tri dni kondora (1975) či Všetci prezidentovi muži (1976). Stále však ide o marvelovku, a na to by sa nemalo zabúdať.

Druhý celovečerák o americkom supervojakovi na vaše obrazovky prinesie JOJ Plus vo štvrtok o 20:40 a opakovať ho bude JOJka v sobotu o 14:30. 

V telke pobeží Nespútaný Django, druhý Captain America či kultový Terminátor 2
Zdroj: Marvel/Disney
Domov
Zdieľať
Diskusia