Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2018, 13:43
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Turista sa pokúšal pohladkať leva v prírodnej rezervácii, ale nemal to urobiť. Šelma v sekunde stratila nervy a zaútočila

ZAUJÍMAVOSTI SAFARI
Uložiť Uložené

Rezervácie so zvieratami vo voľnej prírode nie sú kontaktná zoologická záhrada.

Aj pri návšteve prírodných rezervácií by si mal človek zachovať rešpekt voči zvieratám. Nepodarilo sa to partii turistov v Juhoafrickej republike, ktorí zašli do rezervácie, aby sa mohli pokochať levmi. Jeden z nich sa po chvíli dostal priamo ku autu, a tak napadla turistom inteligentná myšlienka.

Rozhodli sa leva pohladkať, čo si síce nemôže povedať len tak hocikto, ale je zrejme pochopiteľné, prečo to zvyčajne ľudia nerobia. Veľká mačkovitá šelma pokojne stála, avšak v sekunde po dotyku ruky stratila nervy a keby chcela, možno mohla drzým turistom odtrhnúť aj ruku.

Turista sa pokúšal pohladkať leva v prírodnej rezervácii, ale nemal to urobiť. Šelma v sekunde stratila nervy a zaútočila
Zdroj: Wildlife Sightings

Ani miestny strážca parku Nass Smit nechápal, ako mohlo turistom napadnúť vystrčiť ruku z okna. Upozornil aj budúcich návštevníkov, že skutočnú rýchlosť leva v prírode poznajú len ľudia, ktorí so zvieratami pravidelne pracujú a vedia dopredu zhodnotiť hroziace nebezpečenstvo.

Vraj by lev nemal problém ani skočiť do okna, alebo mohol muža rovno vytiahnuť von a zabiť ho pred kamarátmi, čo určite nebol plánovaný koniec návštevy v safari parku.

Domov
Zdieľať
Diskusia