Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2018, 18:00
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Naša Zem je zamorená plastom, fast fashion je špinavý biznis. Študentka módy Natália žijúca v Amsterdame šíri osvetu

ZAUJÍMAVOSTI FAST FASHION
Uložiť Uložené

Natália Pažická predstavuje svoje prvé video, v ktorom sa snaží presvedčiť ľudí, aby nepoužívali plasty, vážili si svoje oblečenie a k jeho kúpe pristupovali zodpovednejšie.

O tom, ako naša planéta smeruje do záhuby, si už asi počul. Žiaľ, existujú aj relevantné dôkazy a najsmutnejšie na tom všetkom je, že si za to do veľkej miery môžeme ako ľudstvo sami. Nielen pohodlnosť, neohľaduplnosť a neuvedomelosť, ale aj čoraz menej voľného času alebo nízke zárobky nás nutia správať sa tak, aby bol náš život čo najjednoduchší. V zhone si však nemáme priestor uvedomiť, čo sa vlastne deje v dlhodobom horizonte. 

A presne to je cieľom študentky módy žijúcej v Amsterdame, ktorá sa rozhodla začať šíriť osvetu prostredníctvom YouTube. Jej prvé video zo série #everyindividualmatters sa venuje problematike rastúceho množstva plastov v moriach, resp. oceánoch, keďže sa to v konečnom dôsledku už dávno týka aj ľudí. Dozvieš sa mnoho zaujímavých, no zároveň aj odstrašujúcich čísel, ktoré ti možno otvoria oči. 

Druhá časť monológu je venovaná fast fashion, čo je v dnešnej dobe jeden z veľmi dobre známych kameňov úrazu, a to hneď z niekoľkých zásadných dôvodov. Maloletí zamestnanci často naše oblečenie šijú v nehumánnych podmienkach za pár desiatok eur mesačne a koncoví konzumenti aj napriek tomu dokážu meniť šatník ako na bežiacom páse.

Odporúčané
Známy slovenský eshop predáva rovnaké veci ako Shein za násobne vyššie ceny. Spolupracujú s ním aj influencerky, tým to neprekáža Známy slovenský eshop predáva rovnaké veci ako Shein za násobne vyššie ceny. Spolupracujú s ním aj influencerky, tým to neprekáža 5. apríla 2024, 18:00

Natália netvrdí, že máš chodiť bosý a košele či mešec na peniaze si ušiť sám, no aj k móde sa dá pristupovať iným, šetrnejším spôsobom. Viac už ale asi radšej necháme na tvojom posúdení na základe videa. Určite nás v tomto prípade zaujíma tvoj názor, no v konečnom dôsledku ide hlavne o to, či máš chuť niečo v svojom živote meniť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia