Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2018, 19:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Lepšie cesty ako na Slovensku majú aj v Afrike. Rwanda či Gambia nás predbehli v rebríčku Svetového ekonomického fóra

ZAUJÍMAVOSTI AFRIKA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenská cestná sieť by si zaslúžila rozsiahlu rekonštrukciu

Slovensko sa vo väčšine rebríčkov neumiestňuje na popredných priečkach, ale treba uznať, že často za najlepšími veľmi nezaostávame. Nanešťastie, nedá sa to povedať pri pohľade na naše cesty. Organizácie Svetové ekonomické fórum nedávno zverejnila veľký prieskum o spokojnosti so stavom infraštruktúry, do ktorého sa zapojilo až 137 krajín z celého sveta, a Slovensko nedopadlo veľmi dobre.

Aby sme všetko uviedli na správnu mieru, v prieskume sa organizácia pýtala priamo občanov jednotlivých krajín na vlastné názory o stave ciest, takže nejde o odbornú analýzu, ale skôr o subjektívne hodnotenie. Kto by však vedel lepšie pomenovať skutočný stav našej infraštruktúry, ak nie vodiči, ktorí ju každý deň využívajú?

Lepšie cesty ako na Slovensku majú aj v Afrike. Rwanda či Gambia nás predbehli v rebríčku Svetového ekonomického fóra
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Ako informovali Hospodárske noviny, Slovensko zo 137 krajín skončilo na 73. mieste. Nie sme síce najhorší z krajín V4, pretože pred nami sa umiestinlo Maďarsko na 62. mieste a Poľsko na 65. mieste, lenže naši bratia z Česka dokonca skončili ešte o jedno miesto po nás. Prekvapivé mohli byť viaceré krajiny, ktoré nás v prieskume suverénne predbehli napriek tomu, že nepatria medzi priveľmi rozvinuté miesta.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Pred nami sa umiestnili africké krajiny Rwanda či Gambia, ale aj Tadžikistan a Srí Lanka. Na samotnom chvoste rebríčka skončila Mauritánia a dominovali v ňom Spojené arabské emiráty. V prvej desiatke mala zopár zástupcov aj Európska únia, pretože hneď tretie skončilo Švajčiarsko, piate Holandsko, siedme Francúzsko, ôsme Portugalsko a na deviatej priečke susedné Rakúsko. Ak si chceš zajazdiť na kvalitných cestách, mal by si sa radšej čo najskôr vybrať smerom do Viedne.

Domov
Zdieľať
Diskusia