Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2018, 12:16
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Na Bratislavskom hrade sprístupnili bezplatnú oddychovú zónu. Piknikových nadšencov čakajú pohodlné ležadlá či sprístupnená Wi-Fi

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVSKÝ HRAD
Uložiť Uložené

Projekt je zatiaľ v skúšobnej fáze, no ak sa osvedčí, kancelária Národnej rady do neho plánuje investovať viac.

V Barokovej záhrade Bratislavského hradu vyrástla nová atrakcia. Návšetvníkov v pokojnom areáli čaká bezplatná oddychová zóna. Komplex disponuje aj sprístupnenou Wi-Fi sieťou či pohodlnými ležadlami, kde môžu ľudia tráviť svoj voľný čas. Zóna bude cez leto prístupná od 9.00 do 21.00.

Oznámili to predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko a kancelár parlamentu Daniel Guspan"Spúšťame skúšobnú verziu rozmiestnenia ležadiel v zóne, kde si budú môcť ľudia ľahnúť, zapnúť si internet a cítiť sa dobre," povedal Danko s tým, že zóna bude pre ľudí bezplatná.

Kancelár Národnej rady Guspan upozornil na to, že oddychová zóna v areáli hradu ich nestála ani cent. Ležadlá údajne daroval Danko. „Pokračujeme v snahe etablovať Bratislavský hrad ako miesto kultúrneho vyžitia návštevníkov. Tiež miesto, kde si ľudia môžu oddýchnuť,“ doplnil. Pripomenul, že kancelária sa snaží z areálu robiť priestor aj kultúrneho vyžitia.

Na Bratislavskom hrade sprístupnili bezplatnú oddychovú zónu. Piknikových nadšencov čakajú pohodlné ležadlá či sprístupnená Wi-Fi
Zdroj: Národná rada SR

Projekt je zatiaľ v skúšobnej fáze, no ak sa osvedčí, kancelária Národnej rady do neho plánuje investovať viac. Návštevnosť Bratislavského hradu podľa Guspana stúpa. Vlani presiahla 100 000 ľudí v múzeu a údajne hrad a jeho areál navštívi ročne takmer pol milióna ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia