Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2018, 16:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovák si nechal posielať drogy za tisíce eur aj v ružovej pohľadnici. Na pošte v Dunajskej Strede si veselo preberal stovky tabliet extázy

ZAUJÍMAVOSTI DROGY SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Obchodovanie s drogami nemusí byť vôbec zložité.

Obchodovanie s drogami a nakupovanie omamných látok nemusí byť také zložité, ako by si človek mohol myslieť. Očividne postačuje, ak si človek začne objednávať drogy zo zahraničia a prijíma ich do obyčajne poštovej schránky na svojej lokálnej pošte. Aj 31-ročný Peter si myslel, že dostal najlepší nápad v histórii Slovenska. V Dunajskej Strede začal obchodovať s drogami a nezískaval ich žiadnou zložitou cestou, pretože si ich pravidelne chodieval prevzať priamo na poštu.

Zo zahraničia mu prichádzali najrôznejšie zásielky. Policajti Petra už dlhšiu dobu monitorovali a zadržať ho zvládli v momente, keď prišiel na poštu, aby si domov odniesol novú dávku drog. Policajti sa nestačili čudovať pri pohľade na rozprávkovú pohľadnicu ružovej farby, ktorú obchodníci použili na zakrytie takmer tisíc kusov tabletiek extázy. Polícia zadržala až tri poštové zásielky, v ktorých sa ukrývalo dokopy 973 kusov tabliet, pričom hodnotu na čiernom trhu vyčíslila až na 9730 eur.

Peter možno ani nerátal s nasledujúcim postupom polície, keďže policajti mu prišli prehľadať aj byt. Našli v ňom 20 dávok pervitínu, a tak už muž z Dunajskej Stredy nemal žiadne vysvetlenie na to, ako sa mohli drogy nachádzať priamo v byte. Momentálne mu hrozí 10 až 15 rokov za mrežami, takže posielanie extázy poštou ho očividne bude ešte dlho mrzieť.

Domov
Zdieľať
Diskusia