Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2018, 17:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Síce vtipné, ale predovšetkým na zaplakanie. Slovenské zdravotníctvo dostáva na frak od ľudí na internete, ktorí zdieľajú najhoršie zážitky

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Na Slovensku nefunguje všetko tak, ako by mohlo.

Na Slovensku sa neustále rozpráva o tom, ako nám nefunguje zdravotníctvo či školstvo. Slová sú však len slová a ak ľudia nekonajú, zmeny k lepšiemu nebudú prichádzať veľmi rýchlo. Na slovenskom internete sa preto v posledných dňoch akoby roztrhlo vrece s fotografiami priamo z najrôznejších zdravotníckych zariadení po celej krajine.

Jediný problém je v tom, že jednotlivé fotografie pripomínajú prostredím aj vybavením rozvíjajúce sa krajiny na druhom konci sveta a nie člena Európskej únie, ktorý je momentálne ekonomicky vo všeobecnosti na veľmi dobrej úrovni. Ľudia posielajú fotky najmä priamo na stránku Zomri, o ktorej si sa už v rozhovore mohol čosi bližšie dočítať aj u nás na webe, a tak nie je núdza o tisíce reakcií.

Pri pohľade na zábery je nutné podotknúť, že v prvých sekundách vyčaria človeku na tvári úsmech, ktorý hneď prechádza do smiechu, ale onedlho prichádzajú aj slzy. Človeku sa nechce veriť, že zdravotníctvo by mohlo takto vyzerať v modernej európskej krajine. Aj keď Slováci na internete našťastie nemajú legislatívnu moc, zdieľaním a upozorňovaním na chabý stav nášho zdravotníctva postupom času možno docielime väčšie či menšie zmeny. Ak nie, aspoň sa cez slzy spoločne zasmejme. 

V Novom Meste nad Váhom vedia, ako ľuďom na vozíčku spríjemniť cestu do nemocnice.

Fotografia by mala vraj pochádzať z psychiatrie, na čo ľudia zareagovali, že psychiatra zrejme potrebuje samotný psychiater.

Fyzické bariéry možno odstránili, ale so sklenenými dverami to veľmi nedomysleli.

Pani lekárka nie je „Frankeinštain“, preto potrebuje pacientom preukázať úctu a vyrobiť pre nich zopár pravidiel.

Čo na Slovensku nie je priviazané alebo pripevnené, akoby neexistovalo.

Ale aspoň je k dispozícii dezinfekcia, keď už by si vodu hľadal márne.

Nie je taký starý a opotrebovaný, jednoducho dnes podobné štýly letia.

Ružinovská nemocnica nevyzerá vľúdne ani z vonkajšej strany, nieto zvnútra.

V Univerzitnej nemocnici si so zlodejmi rovnako poradili svojským spôsobom.

Ani na poštách to nevyzerá oveľa lepšie

Domov
Zdieľať
Diskusia