Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. apríla 2018, 8:55
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Sú sexy, mladé a talentované. Ktoré pôvabné slovenské herečky si v poslednom čase získali srdcia televíznych a filmových divákov?

FILMY A SERIÁLY TOP 10
Uložiť Uložené

Prinášame vám prehľad o herečkách do 30 rokov, ktoré očarujú nielen svojím talentom, ale aj krásou a charizmou.

V nasledujúcom článku vám dávame do pozornosti herečky, ktoré patria k vychádzajúcim hviezdam na slovenskom televíznom či filmovom nebi. Nižšie uvedené dámy sa môžu pýšiť nielen svojím talentom, ale aj neprehliadnuteľnou krásou a príťažlivosťou. Ktorá z nich patrí k vašim favoritkám? Určite zahlasujte v ankete!

Judit Bárdos

Talentovaná a pôvabná slovenská herečka maďarského pôvodu sa narodila 12. mája 1988. Predtým, než sa začala venovať herectvu, študovala 4 roky na konzervatóriu hru na klavíri. Následne sa presunula na odbor herectva na Vysokej škole múzických umení.

Poznajú ju najmä návštevníci divadiel, konkrétne Divadla Andreja Bagara a Jókaiho divadla. Svoj celovečerný debut si odbila v roku 2011, a to dráme Dom od Zuzany Liovej. Vidieť sme ju mohli aj v seriáloch Dr. Ludsky, Doktori a filmoch Kandidát, Fair Play či V tichu. Často sa objavuje aj v rôznych študentských projektoch.

Dominika Richterová

Krásna blondínka Dominika Richterová sa zapísala do diváckej pamäti najmä svojou úlohou v nových častiach sitcomu Susedia. V skutočnosti sme ju mohli vidieť aj na slovenských a českých divadelných doskách, konkrétne v muzikáloch Princ a večernica, Ôsmy svetadiel, Hamlet a Casanova.

Zahrala si aj v seriáloch Hlavne, že sa máme radi, Panelák, Horúca krv či ZOO. Narodila sa v roku 1991 a vyštudovala konzervatórium v Bratislave.

Gabriela Marcinková

Gabriela Marcinková je ročník 1988 a televízne debutovala v českej rozprávke Sofie a ukradený poklad. Svojou charizmou a talentom sa predviedla v mnohých projektoch na Slovensku, v Českej republike, ale podarilo sa jej presadiť aj v zahraničí. Vidieť sme ju mohli aj vo viacerých študentských krátkych filmoch.

K jej najvýraznejším filmovým zárezom patrí horor Attonitas, Move On (zahrala si po boku Madsa Mikkelsena) či Byzantium od Neila Jordana, kde si zahrala so Saoirse Ronan či Gemmou Arterton. Najnovšie ju uvidíme v thrilleri Dôverný nepriateľ, o ktorom sme vás na Filmkulte už informovali.

Alžbeta Bartošová

Mladá speváčka a herečka Alžbeta Bartošová sa narodila v roku 1991 a zahrala si v mnohých muzikáloch. Za všetky môžeme spomenúť tituly, ako Čajočky, Kleopatra, Cigáni idú do neba, Rómeo a Júlia či Mamma Mia!

Čo sa týka filmového a televízneho sveta, diváci si ju môžu pamätať zo seriálov Horúca krv a Búrlivé víno. Celovečerne debutovala v českej komédii Decibely lásky.

Petra Blesáková 

Rodáčka z Trnavy (ročník 1989) vyštudovala bratislavské konzervatórium a od svojich 18 rokov pôsobila v Divadle Jána Palárika. Televízni diváci si ju budú zrejme pamätať ako Nataly zo seriálu Panelák.

Účinkovala však aj seriáloch V mene zákona či Rodinné prípady. V roku 2012 si zahrala v horore Attonitas a v roku 2017 v českej rodinnej fantasy Přání k mání.

Dominika Kavaschová

Dominika Kavaschová sa narodila v roku 1989 a vyštudovala Vysokú školu múzických umení v Bratislave. Je dvojnásobnou držiteľkou ocenenia Doska (za roky 2013 a 2015).

Doma sa cíti najmä na divadelných doskách, kde účinkovala v predstaveniach, ako Fanny a Alexander, Jana Eyrová, Rivers of Babylon či Richard III. Na televíznej obrazovke si strihla úlohy v projektoch Chlapi neplačú, Dr. Ludsky, Panelák či Odsúdené. Na svoj celovečerný kino debut zatiaľ iba čaká.

Mary Havranová

Mará "Mary" Havranová je ročník 1994 a má vyštudované hudobno-dramatické konzervatórium v Nitre. Na divadelných doskách ju diváci mohli vidieť v hre Sladká Charity, na televíznej obrazovke začínala v seriáloch, ako Panelák a Aféry. Zahrala si aj v novom seriáli Oteckovia a tanečnom filme Backstage (naša recenzia tu). Rozhovor s ňou vám priniesol aj Refresher a pozrieť si ho môžete na tejto stránke.

 

Príspevok, ktorý zdieľa (@mary_raven),

 

Príspevok, ktorý zdieľa (@mary_raven),

 

Príspevok, ktorý zdieľa (@mary_raven),

 

Príspevok, ktorý zdieľa (@mary_raven),

Dominika Morávková-Zeleníková 

Dominika Morávková-Zeleníková sa narodila v roku 1990, študovala na súkromnom konzervatóriu v Nitre, neskôr sa presunula na odbor herectva na Vysokú školu múzických umení.

Začínala v ochotníckom divadle, neskôr získala angažmán v divadle Astorka Korzo '90. Filmovým fanúšikom môže byť príťažlivá kráska známa z titulov Andělé, Kandidát, Špina či Pírko. Hrala aj v seriáloch Divoké kone či Dr. Dokonalý. Okrem hereckého nadania má aj talent na hudbu, je totiž členkou tria S hudbou vesmírnou.

Kristína Svarinská

Kristína Svarinská je v našom zozname pravdepodobne najznámejším menom, ale vekovo sem zapadá, takže sme sa ju rozhodli zaradiť. Narodila sa v roku 1989 a svoj filmový debut si odbila už v 11 rokoch. Práve v roku 2002 si totiž zahrala v slovenskej dráme Dážď padá na naše duše.

Objavila sa aj v snímkach Love, V tichu či úspešnej rozprávke Sedem zhavranelých bratov. Okrem toho má za sebou skúsenosti s mnohými seriálmi, spomenúť môžeme napríklad tituly, ako Keby bolo keby, Rex či Chlapi neplačú. Jej posledným titulom je česká rozprávková komédia Nejlepší přítel z roku 2017.

Sú sexy, mladé a talentované. Ktoré pôvabné slovenské herečky si v poslednom čase získali srdcia televíznych a filmových divákov?
Zdroj: Continental

Anketa:
Ktorú z uvedených herečiek máte najradšej?
Judit Bárdos
Dominika Richterová
Gabriela Marcinková
Alžbeta Bartošová
Petra Blesáková
Dominika Kavaschová
Mary Havranová
Dominika Morávková-Zeleníková
Kristína Svarinská
Judit Bárdos
5 %
212 Hlasov
Dominika Richterová
2 %
112 Hlasov
Gabriela Marcinková
23 %
1102 Hlasov
Alžbeta Bartošová
1 %
41 Hlasov
Petra Blesáková
2 %
95 Hlasov
Dominika Kavaschová
6 %
287 Hlasov
Mary Havranová
29 %
1348 Hlasov
Dominika Morávková-Zeleníková
12 %
558 Hlasov
Kristína Svarinská
20 %
955 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia