Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2018, 20:03
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Veľkolepá Thanosova vojna či Besnenie Dwayna Johnsona v zábavnom blockbusteri. Toto je 10 najočakávanejších aprílových filmov v kinách

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Prinášame vám prehľad toho, na čo sa v apríli môžete v kinách po celom Slovensku tešiť.

Síce s miernym omeškaním, ale stále si vieme predstaviť aj zajtrajšie premiéry, takže poďme rovno na to. Veľa iného než klasických omáčok ohľadom toho, že tento mesiac bude v kinách zase raz naprataný, aj tak v zálohe nemáme. 

1. Florida Project - 5. 4. 

Keďže sme vám na tento film už priniesli recenziu, odporúčame prečítať si ju, ak vás zaujme trailer nižšie. Willem Dafoe tu hrá jednu z hlavných rol (nominácia na Oscara), no a snímka si odniesla pár ocenení aj z rôznych súťaží a festivalov.

Dej sa odohráva na začiatku leta v Orlande na Floride, kde sa neďaleko Disneylandu nachádzajú nízkorozpočtové motely. V tých skôr ako turisti na ceste do Disney Worldu žijú sociálne slabší občania štátu Florida. 


2. Deň čo deň - 5. 4.

Tínedžerská romantická dráma s príchuťou fantasy Every Day nám predstaví 16-ročnú Rhiannon. Tá spozná záhadnú bytosť menom A. Táto bytosť má však každý deň úplne iné telo, bez rozdielu pohlavia či farby pleti. Aj napriek tomu sa Rhiannon do A zamiluje. Je však možné podobný vzťah vôbec udržať?

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Celkom originálne pôsobiacu snímku režíroval Michael Sucsy a scenár podľa úspešnej knihy Davida Levithana napísal autor výbornej dramédie Me and the Earl and the Dying Girl.

Herecky sa predvedú Angourie Rice, Ian Alexander, Justice Smith, Jacob Batalon, Maria Bello, Debby Ryan, Owen Teague či Colin Ford.


3. Stratili sme Stalina - 5. 4.

Aj pre Stalin’s Death už máme pripravenú recenziu a vedzte, že hoci to nie je až také úžasné, ako tvrdia zahraničné recenzie, stále sa kráľovsky zabavíte a ak máte radi satiru a komédie celkovo, mali by ste tomuto originálnemu dielku dať šancu.

Priebeh vnútorných bojov o moc po smrti Stalina bol očakávanou a nevyhnutou reakciou. Písal sa rok 1953 a nikto jeho smrť ani zďaleka nečakal. Strana sa preto následkom odchodu tohto milovaného i nenávideného vodcu ocitá v menšom chaose. A nad jeho telom už pomaly, no isto, krúžia supy.


4. Fakjú pán profesor 3 - 12. 4.

Ak ste za posledný mesiac boli v kine, trailer na tretiu časť obľúbenej nemeckej komédie ste určite videli. Ja ho kvôli častým návštevám už viem naspamäť (rovnako ako ten pre Avengers či Rampage), takže som z filmu už celkom otrávený (niečo podobné sa stalo s Wonder Woman, ktorú mi mediálna masáž v našich kinách pekne zhnusila). 

Tentokrát sa obľúbený učiteľ Zeki rozhodne očipovať svojich študentov a pripraviť ich na maturitu. Hlavný dej budú samozrejme sprevádzať aj ďalšie vedľajšie linky a komediálne prvky. Snáď sa v kinách poriadne zasmejeme. 


5. Besnenie/Rampage - 12. 4. 

A ak to nevyjde pri nemeckej komédii, stavím sa s vami, že pri najnovšej "rockovke" už áno. Besnenie alebo Rampage zo začiatku nevyzeralo nijako lákavo. Ďalší Dwaynov "poloblockbuster" s debilnou premisou a veľkými akčnými kúskami a lá San Andreas a podobne.

Lenže potom sa začali objavovať trailery a na prekvapenie nás všetkých to vyzeralo zábavne. The Rock sa tentoraz absolútne vôbec neberie vážne, zároveň sa ale nesnaží pretlačiť humor nasilu až tak ako pri Jumanji.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Môže to byť zlatá stredná cesta, no a trailery nám čosi také aj sľubujú. My sa na túto "letnú" popcornovku skutočne tešíme. Ak vám je Dwayne sympatický, zrejme by ste jej mali dať šancu aj vy.

Dwayne "The Rock" Johnson sa ocitne v úlohe veliteľa jednotky bojujúcej proti pytliakom, ktorý musí zastaviť tri zmutované zvieratá - gorilu, aligátora a vlka.

Všetky tri sa totiž vymkli kontrole a zdá sa, že sa chystajú zdemolovať všetko, čo im príde pod laby. Film natočil Brad Peyton (San Andreas) a okrem The Rocka uvidíme aj Naomie Harris, Malin Akerman, Jakea Lacyho, Joea Manganiella, Jeffreyho Dean Morgana a ďalších.


6. Vadí nevadí - 19. 4.

Spoločnosť Blumhouse (Split, Get Out) si pre nás pripravila ďalší pozoruhodne pôsobiaci horor, v ktorom sa známa spoločenská hra mení na smrteľné nebezpečenstvo. 

Poviete milosrdnú lož miesto krutej pravdy? Zomriete. Nevykonáte akýkoľvek šialený skutok? Je po vás. Ako sa ale z tohto desivého kolotoča smrti dostať von? Horovú snímku Truth or Dare režíroval Jeff Wadlow (Kick-Ass 2)

 

7. Súboj pohlaví - 19. 4.

Snímka nám rozpovie príbeh svetovej tenisovej jednotky Billie Jean King (Emma Stone), ktorú vyzve na tenisový zápas namachrovaný bývalý šampión Bobby Riggs (Steve Carell). Dôvod? Raz a navždy dokázať, že tenis (a šport vôbec) je doména chlapov a ženy by sa mali venovať tomu, čo im ide najlepšie. Napríklad vareniu.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Billie Jean sa s takýmito archaickými názormi nemieni zmieriť a duel vníma ako možnosť ukázať nielen Riggsovi, ale aj celej Amerike, že rovnoprávnosť musí mať v spoločnosti svoje miesto.  Našu recenziu si môžete prečítať tu.


8. Dubček - 19. 4.

Ďalší slovenský film na obzore. A keďže nejde o rodinnú drámu, môžete si byť istí, že máme dočinenia s politickým počinom. Asi preto majú ľudia radi Čiaru. Konečne film mimo týchto dvoch tematických kruhov. Dubček sa ale vráti k histórii a politike, čo vám je už jasné skrz názov.

Nižšie sa môžete pozrieť na trailer. Snáď vám netreba vravieť, o čom snímka bude.


9. Blokoti - 26. 4. 

Komédia s Johnom Cenom, takže automatický ignor? Nuž, v tomto prípade by ste asi urobili chybu. Snímka má momentálne na Rottenoch pri 64 recenziách až 89% pozitívnych. Priemerný rating je 7/10 a ani tie trailery nie sú vôbec zlé.

Trojica rodičov zistí, že ich tínedžerské dcéry plánujú prísť o panenstvo na párty pri príležitosti skončenia strednej školy. Čo urobia? Zo všetkých síl sa tomu budú snažiť zabrániť, pretože... no, vlastne nevieme prečo. V každom prípade z ich plánu vyplynie ohromné množstvo vtipných situácií


10. Avengers: Infinity War - 26. 4. 

Máme dojem, že o tomto filme na Filmkulte veľmi hovoriť z hľadiska predstavovania nemusíme. O Avengers 3 toho viete už veľmi veľa a čo-to sa do premiéry ešte dozviete (už tento víkend prinesieme ďalší rozsiahly článok o deji), takže dnes si toho nového veľa nepovieme.

Bude to veľkolepé, bude to tradične marvelovské, no a my dúfame, že to bude oveľa lepšie než Age of Ultron. Bratia Russovci by sa snáď mali byť zárukou kvalitného zážitku. 


To však nie je zďaleka všetko. Bohužiaľ, TOP 10 neoklamete, a tak sa nezmestilo hodne veľa filmov. Premiéruje aj romantická dráma Miesto úsvitu, Ohrozené druhy či Apoštol Pavol. V druhom týždni tu máme nový film Gérarda Depardieu Vnútorné slnko, no a neskôr sa pridá aj komédia Pepík od Jána Nováka či drámy Môj syn alebo Mesiac Jupitera.

Ku koncu mesiaca premiérujú aj nasledovné filmy: Hastrman, Gaugin či animák pre najmenších – Dve a pol kačky. V poslednom týždni pošle Film Europe do kín viac ako 10 filmov (kompletný zoznam nájdete tu), no a okrem týchto budete môcť zájsť aj na Až na dno, Sumbergende s McAvoyom a Vikander či českú komédiu Dve nevesty a jedna svadba.

Na záver pre vás máme ešte Pepovo video - zostrihaný trailer pre jarné premiéry, ktorý už čoskoro uvidíte aj v kniách Cinemax.

Domov
Zdieľať
Diskusia