Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2018, 16:47
Čas čítania 0:00
Marek R.

Paulína Fialková obsadila výborné druhé miesto, žiaľ, Nasťa sa napokon z celkového prvenstva netešila

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Počas posledného závodu sezóny to bolo napínavé, napokon z toho ale celkové prvenstvo nie je.

Nasťa Kuzminová je aktuálne tou úplne najobľúbenejšou slovenskou športovkyňou, keďže vysmiata biatlonistka ako jediná priviezla zo zimnej olympiády cenné kovy, medzi ktorými bolo aj zlato. Darí sa jej aj v Svetovom pohári a práve dnes bol na programe posledný závod, v ktorom sa bojovalo aj o celkové prvenstvo.

Nasťa už má síce na konte z tejto sezóny malý krištáľový glóbus v stíhacích pretekoch, no zisk toho veľkého by mal predsa len inú príchuť. Jej jedinou súperkou bola fínska biatlonistka Kaisa Mäkäräinenová, ktorá bola pred pretekmi pred našou Nasťou len o 5 bodov, no virtuálne o 5 bodov za ňou, keďže po posledných pretekoch sa škrtajú dva najhoršie výsledky.

Embed from Getty Images

Posledný závod sa navyše konal v ruskom Ťumeni, kde to ruská rodáčka pozná viac než dobe. No a boli to práve preteky s hromadným štartom, kedy Nasťa získala na olympiáde zlato, takže sme verili, že ani tentoraz nedá súperkám šancu a vybojuje si celkové prvenstvo.

Závod s hromadným štartom na 12,5 kilometra mal štart o 16-tej hodine a finálny boj o prvenstvo sa mohol začať. My sme, logicky, sledovali hlavne Nasťu a jej fínsku konkurentku a pri prvej streľbe dopadli rovnako, keď obe minuli jeden terč. Pri druhej streľba naša Nasťa trafila všetky terče, no Mäkäräinenová predviedla opäť rovnaký výkon ako naša pretekárka a rozdiel medzi nimi bol úplne minimálny. 

O všetkom sa tak rozhodovalo v druhej polovici pretekov. Na rad prišla tretia streľba, ktorá dopadla nasledovne. Nasťa netrafila jeden terč, no Mäkäräinenová až dva a začínalo to vyzerať viac než nádejne! Pochváliť však treba aj Paulínu FIalková, ktorá sa v danom momente posunula na krásne štvrté miesto.

Na rad prišla na záver aj posledná štvrtá streľba. Nasťa počas nej netrafila posledný terč, zatiaľ čo fínska súperka trafila všetky a napínavejšie finále sme si ani želať nemohli. Žiaľ, Mäkäräinenová mala v závere viac energie a pred Nasťou si vypracovala pohodlný náskok. Napokon je však z toho celkové krásne druhé miesto a navyše nám obroskú radosť spravila Paulína, ktorá skončila v poslednom závode sezóny na druhom mieste. Ďakujeme baby!

Domov
Zdieľať
Diskusia