Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. marca 2018, 17:10
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zaplatiť v Bratislave na blšáku Bitcoinom? Už tento víkend zažije hlavné mesto podujatie, kde sa aj ty môžeš zbaviť starých vecí

TECH BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Bratislava sa pomaly premieňa na moderné mesto.

O kryptomenách sa už na našom webe popísali viaceré články a pri súčasnom vývoji spoločnosti to vyzerá tak, že digitálne mince tak skoro nezmiznú. Viaceré veľké spoločnosti aj svetové vlády začali alebo začínajú skúmať, ako by im kryptomeny a technológia za nimi ukrytá dokázali pomôcť v efektívnom fungovaní, a našťastie existuje iniciatívna skupina ľudí aj na Slovensku.

Iniciatíva Paralelná Polis chystá v najbližších mesiacoch otvorenie kaviarne v Bratislave, kde sa bude dať platiť práve kryptomenami, ale medzitým si pre fanúšikov novej technológie pripravila aj zaujímavé podujatie. Už nasledujúci víkend sa v sobotu uskutoční Kryptoblšák, čo je vlastne blší trh, kde nebudeš môcť využiť svoje eurá. Na trhu budeš môcť platiť mincami ako Bitcoin, Litecoin a Ethereum, pričom k dispozícii bude aj automat na výmenu medzi euramia jednotlivými mincami.

Zaplatiť v Bratislave na blšáku Bitcoinom? Už tento víkend zažije hlavné mesto podujatie, kde sa aj ty môžeš zbaviť starých vecí
Zdroj: Pixabay

Šancu predávať na kryptoblšáku mohol dostať každý, kto mal chuť, pretože stačilo zaplatiť poplatok 5 eur a  svoje prebytočné predmety by si mohol získať aspoň časť virtuálnej meny. Predávajúci budú mať pripravené kryptopeňaženky, ktoré im pomôžu založiť priamo organizátori, alebo budú môcť využiť už svoje, a popri predávaní sa bude dať aj občerstviť.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Predávať sa bude čokoľvek, čo predajcovia budú považovať za vhodné, a cieľom akcie je spropagovať používanie kryptomien aj v skutočnom živote. Nezabudni, že kryptoblšák začína už zajtra o 10:00 v Paralelnej Polis na Kominárskej 3 a keby si potreboval viac informácií, nájdeš ich priamo na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia