Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2018, 8:59
Čas čítania 0:00
Tamara S.

Nohavicový kostým prináša len samé výhody. Na počkanie vyčaruje osí driek, sexy dekolt alebo pozdvihne opadnuté ramená

MÓDA
Uložiť Uložené

Medzi hrdé nositeľky nohavicových kostýmov patrí Adriana Lima, Gigi Hadid, Margot Robbie aj Emily Ratajkowski.

Počasie sa nám snáď už (aspoň na pár dní) umúdrilo, a tak sa od umelých kožušín, hrubých kabátov, vlnených svetrov a hrejivých šálov môžeme v našom šatníku presunúť na iné poličky, kde by určite nemal chýbať momentálne ten najobľúbenejší kúsok všetkých módnych blogeriek - nohavicový kostým.

Áno, priznávame, že slovo kostým môže evokovať poriadnu nudu a možno si pri ňom vybavíš „sympatické“ tety úradníčky v ošarpanej kancelárii, no s nami to nuda rozhodne nebude. Veď v nohavicovom kostýme horčicovej farby zo Zary sa vydávala aj Emily Ratajkowski a kto povie, že v ňom nevyzerala skvele, ten by mal zájsť k očnému.

Takže krátke zhrnutie hneď v úvode: Nohavicový kostým je prudko sexy, prudko nositeľný a prudko kombinovateľný kus odevu, ktorý tvoj look pozdvihne na úplne inú úroveň.

Možno by ste to o nej nepovedali, no Emily je skutočnou milovníčkou nohavicových kostýmov (pre viac jej lookov klikaj tu, tu alebo tu), a okrem luxusných kúskov napríklad od Niny Ricci nepohrdne ani spomínanou Zarou

 

Príspevok, ktorý zdieľa @styxlemood,

Najväčšou výhodou nohavicového kostýmu je azda to, že ti hneď vyrieši spodok aj vrch, a ty sa tak nemusíš trápiť kombinovaním z hľadiska farieb, vzorov a rôznych materiálov. Základ už teda máš a zvyšok doladíš veľmi jednoducho, podľa tvojho vkusu a príležitosti, kde si ho oblečieš.

Elegantnejší look si pýta blúzku, rolák alebo basic tričko bez výraznej potlače, prípadne len podprsenku a na nohy si obuj lodičky, mokasíny, espadrilky alebo sandále. V bežné dni je nohavicový kostým stvorený aj na kombinácie s teniskami, crop topomchutným vakom do ruky.

Rôznorodosť pri výbere obuvi, kabelky a topu sa ti postará o elegantný alebo casual look

Jeho druhou výhodou je fakt, že v ňom budeš vyzerať zorientovane. Zorientovane v móde, pochopiteľne. Nosia ho totiž všetky, ktoré sa v nej vyznajú, a ty sa jeho kúpou zaradíš medzi ne. To, že ho nosia všetky, však neznamená žiadnu stádovitosť. Výber nohavicových kostýmov je totiž taký široký, že hoci ich podstata je rovnaká, výsledok je zakaždým odlišný. Rôzne strihy, farby, dĺžky a tiež aplikácie sa starajú o to, aby sa z nás nestali ovečky.

V kurze je jednofarebnosť, pútavá potlač, káro, prúžky a dokonca aj džínsovina alebo metalické odlesky. Podobné kúsky nájdeš v Zare (lesk, kocky, potlač, denim, minimalizmus), na Asose (prúžky), no v ponuke ich má napríklad aj Stradivarius.

Ďalšou výhodou je jeho univerzálnosťschopnosť robiť zázraky. Hodí sa vysokým, nízkym, plnším aj tyčinkám. Nemáš vydrepovaný zadok? Čo už. Nevadí. Kúp si kostým s culottes alebo voľnejším strihom nohavíc (kuk na Gigi), aké má v obľube aj chudučká módna ikona Victoria Beckham. Zadkovú dilemu, či už ho máš plochý alebo ťažší a ovisnutý, ti vyrieši napríklad aj sako dlhšieho strihu, ktoré je už po istú dobu veľmi in.

Dlhšie sako v príjemne extravagantnom outfite 

Keď sme už pri saku, tu vyzdvihneme možnosť ukryť plnšie alebo menšie prsia a tiež pozdvihnúť opadnuté ramená. Pri výbere nohavicového kostýmu sa tak povenuj aj fazóne, zapínaniu a prípadným vypchávkam v ramenách, ktoré môžeš vidieť v kolekciách Balmain.

Výborným doplnkom je tiež opasok, ktorý ti na počkanie vytvorí štíhlejší pás, takže v prípade takejto požiadavky si ho buď dokúp alebo sa pozeraj po kostýme s opaskom. Ak máš, naopak, vymakané brucho a rada by si ho ukázala, no nechceš brázdiť ulice s holými krížami, vyrieš to už spomínaným crop topom podobne ako Adriana Lima.

Zameraj sa na detaily ako je fazóna, zapínanie, vypchávky v ramenách alebo opasok

Domov
Zdieľať
Diskusia