Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2018, 11:05
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Wilder knokautoval svojho súpera a ostáva neporazeným boxerským šampiónom!

ŠPORT BOX
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Američan to po dramatickom priebehu napokon zvládol.

Barclays Center v Brooklyne hostilo jeden z najočakávanejších súbojov tohto roka. Na zápas medzi súčasným šampiónom v ťažkej váhe organizácie WBC, Američanom Deontayom Wilderom a jeho vyzývateľom Luisom Ortizom z Kuby sa musel tešiť každý fanúšik boxu. Keďže sa jednalo o vzájomnú konfrontáciu dvoch boxerov, z ktorých ešte ani jeden neokúsil prehru, všetci sme boli zvedaví, kto z nich si dokáže túto výnimočnú sériu udržať a kto o ňu dnes príde. K tomuto zápasu malo síce dôjsť už minulý rok, avšak po Ortizovom pozitívnom dopingovom teste sme sa dočkali až teraz. Ako to teda dopadlo?

Američana Wildera (39-0, 38 KO) dnes čakala najväčšia skúška jeho kariéry v podobe King Konga z Kuby (28-0, 24 KO). Udržať si majstrovský opasok aj po siedmykrát tak malo byť ťažšie než kedykoľvek predtým. Už pred zápasom zlé hlasy tvrdili, že "Bronze bomber", ako Wildera prezývajú, je preceňovaný a dnes to v ringu všetci uvidia. 

"Hlavný dôvod, prečo som chcel tento súboj, nie je len ten, že Ortiz je jeden z najlepších technických boxerov v divízii, ale hlavne ten, že sa ho každý bojí a od zápasu s ním uteká. Šampióni sa mu vyhýbali a ja som si vždy hovoril, že som najlepší a toto je moja šanca dokázať to. Tento výsledok nevenujem nikomu okrem seba. Vždy, keď sa však dostanem do ringu, chcem dať fanúšikom len to, čo chcú vidieť. Je to súboj tých najlepších, a to je to, čo si box zaslúži."

Na druhej strane, Luisovi Ortizovi by prípadné víťazstvo zabezpečilo vstup do histórie kubánskeho boxu, ktorý vychoval už nejedného skvelého pästiara. Žiadnemu Kubáncovi sa však nepodarilo získať titul v ťažkej váhe, a tak mohol byť Ortiz prvý. Pred ním sa o to neúspešne usilovali Jorge Luis Gonzalez, Juan Carlos Gomez a Odlanier Solis. Prvého menovaného knokautoval Riddick Bowe, zatiaľ čo ďalší dvaja stroskotali na múre menom Vitalij Kličko.

Obaja borci tak mali o motiváciu postarané.

 

“King Kong” is in the building! #WilderOrtiz

Príspevok, ktorý zdieľa Premier Boxing Champions (@premierboxing),

 

The CHAMP is here! #WilderOrtiz

Príspevok, ktorý zdieľa Premier Boxing Champions (@premierboxing),

V úvodnej trojminútovke Ortiz jasne ukázal, že sa svojho súpera nebojí. Hneď v tom následujúcom kole sa King Kong ocitol po prvýkrát na zemi. Nebolo to však zásluhou úderu Wildera, ale vlastného pošmyknutia. Takticky mimoriadne vyrovnaný zápas pokračoval aj v ďalších kolách. Ortiz sa zdal presnejší, viac útočil, zatiaľ čo Američan pôsobil pred domácim publikom pasívne. Avšak na konci 5. kola zaúradoval Wilderov zadný hák a poslal oponenta na zem. Tento moment ešte zápas neukončil.

V 7. kole sa karta obrátila. Wilder mal problémy, aké v kariére nemal zrejme nikdy a prežil ho skutočne len horko-ťažko. Kubáncovi sa podarilo predviesť svoj najlepší box a nechýbalo veľa, aby zápas ukončil. Zdalo sa, že Ortizovi už bude takmer nemožné zobrať vietor z plachiet. Deontayovi Wilderovi sa ale do zápasu podarilo vrátiť a v 10. kole prišiel koniec. Po prvom počítaní sa Kubánec zo zeme ešte vzchopil, ale hneď obratom ho Wilder na ňu opäť poslal. Po dramatickom súboji tak ostáva aj naďalej šampiónom v ťažkej váhe organizácie WBC.

 

BOMBS AWAY #AndStill @bronzebomber remains heavyweight champion via TKO #WilderOrtiz

Príspevok, ktorý zdieľa SHOWTIME Boxing (@showtimeboxing),

Domov
Zdieľať
Diskusia