Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. februára 2018, 1:56
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Legenda Bill Murray: Postavil sa za pult a všetkým nalieval tequilu, kradol ľudom jedlo z taniera tvrdiac, že im to aj tak nik neuverí

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo všetko ste o tejto hollywoodskej legende nevedeli?

Jedna z najväčších osobností Hollywoodu a svetovej kinematografie, hviezda filmov, ako Ghostbusters, Groundhog Day či Lost in Translation. Reč nie je o nikom inom, ako o legendárnom Billovi Murrayovi. Kariérne začiatky tohto hereckého idolu majú svoj pôvod v kolíske väčšiny úspešných komikov z USA, známej šou Saturday Night Live.

Niektoré z príbehov, ktoré vám rozpovieme, sa zakladajú na pravde a sú podložené dôkazmi, iné sa tradujú len ako mýty.

Všetky však majú spoločnú jednu úžasnú vec - geniálneho Billa Murrayho a jeho výstrelky, aké by nebola schopná dokázať žiadna iná celebrita na svete. A to od spievania s náhodnými ľuďmi v karaoke baroch až po narušenie úplne cudzej svadby. Poďme sa teda pozrieť na tie najlepšie zážitky bežných ľudí s ikonou Hollywoodu menom Bill Murray. 

 

Legenda Bill Murray: Postavil sa za pult a všetkým nalieval tequilu, kradol ľudom jedlo z taniera tvrdiac, že im to aj tak nik neuverí
Zdroj: Focus Features

Bill Murray prekazil fotku novomanželom

V máji roku 2014 sa konala svadba Erika Rogersa a Ashley Donald. Svadobný fotograf Raheel Gauba bol práve uprostred snímania čerstvo zosobášeného páru, keď si zrazu všimol, že výrazy na tvárach mladomanželov sa zmenili z príjemného úsmevu na šokované pohľady. 

Fotograf neskôr v interview povedal toto: Pomyslel som si: 'Kto ich to dočerta rozptyľuje?', no keď som sa otočil, uvidel som Billa Murrayho, ako si drží tričko a vytŕča pupok, pričom si bubnoval po bruchu. Snažil sa zaľúbencov rozosmiať." Gauba teda Murryaho pozval, aby si s párom na niekoľkých fotografiách zapózoval, s čím Bill nadšene súhlasil.

Bill Murray si odpracoval nočnú smenu ako barman

Tiež ste sa niekedy zamýšľali nad tým, ako asi funguje práca barmana v nočných kluboch? Nuž, táto myšlienka zrejme vŕtala v hlave aj Billovi Murrayovi, keďže sa hollywoodsky herec rozhodol si prácu nalievača drinkov vyskúšať na vlastnej koži. Celá udalosť sa odohrala 16. septembra 2016 v bistre 21 Greenpoint v newyorskom Brooklyne.

Spolumajiteľ reštauráciue, Homer Murray, podal zákazníkom zvláštnu správu, v ktorej sa uvádzalo, že v ten istý večer do bistra zavíta špeciálny hosť. Tým nebol nikto iný, ako spolumajiteľov otec, herec a ľudová legenda v jednej osobe, sám Bill Murray.  

Murray junior na otázku ohľadom barmanských zručností jeho otca odpovedal nasledovne: Jediné, čo robí je, že nalieva slovinskú vodku všetkým ľudom, ktorí mu pripadajú smädní. Nejde mu tak o zručnosti a rôzne praktiky, ako skôr o efektívnosť. Otcovi však idú výborne panáky tequily, či už ich nalieva zákazníkom, alebo sebe samému."

Bill si za barom odrobil niečo cez tri hodiny, požiadal zákazníkov o potlesk pre jeho syna a odkráčal s drinkom v ruke. Jednoducho frajer.

Barman Bill Murray Volume 2 a párty u editora Redditu v jeden týždeň 

Príbeh sa začína v texaskom Austine, kde sa každoročne koná festival magazínu SXSW. Ten je spojený s hudbou, kinematografiou a prezentáciou mladých talentovaných umelcov. V roku 2010 sa tento festival rozhodol navštíviť aj Bill Murray.

Okrem rozdávania autogramov a fotenia sa s fanúšikmi sa Bill rozhodol  trochu uvoľniť v spoločnosti slávnej americkej hip-hopovej skupiny Wu-Tang Clan, presnejšie so spevákmi s prezývkami GZA a RZA.

Skupina sa na čele s Murrayom vydala do baru Shangri-La, kde Bill trval na tom, že sa postaví za pult a bude obsluhovať hostí. Jediné, čo však herec robil bolo, že bez ohľadu na to, čo si zákazníci objednali, im Murray nalial panáka s tequilou. Presnejšie s veľkým množstvom tequily. 

Mnohí by si mohli myslieť, že Bill si takto odkrútil ďalší podarený večer, na ktorého konci sa pobral domov. Vyvedieme vás z omylu, pretože táto herecká legenda ďalej pokračovala v oslavách po celý nasledujúci týždeň na viacerých miestach. Ako príklad uvedieme párty v dome editora portálu Reddit, kde sa Murray znenazdajky ocitol, čím vyčaroval úsmev na tvári všetkým pozvaným ľuďom.

Bill Murray kašle na autogramy, namiesto toho natočí slow-motion chôdzu

William James Murray (tak naozaj znie hercovo celé meno) nie je, rovnako ako väčšina jeho kolegov z Hollywoodu, nadšený z rozdávania autogramov. Nie však z toho dôvodu, že by ho to otravovalo, ale preto, že mu celá vec s fotením sa a rozdávaním podpisov príde neosobná. Tento 67-ročný pán sa oveľa radšej sa so svojimi priaznivcami porozpráva a zavtipkuje. 

Takáto situácia sa udiala aj jedného dňa pri natáčaní, kde bol hlavnou hviezdou, ako inak, Bill Murray. Na pľac prišiel aj kamarát režiséra a keď Murrayho uvidel, okamžite za ním vybehol a požiadal ho o autogram. Namiesto toho, aby sa mu Bill podpísal na kus papiera, dostal fanúšik niečo oveľa lepšie.

Herec pre neho natočil krátky trailer v štýle filmov Wesa Andersona, ako kráča po chodbe v štýle slow-motion, a teda spomaleného pohybu. Vyjadrené slovami Woodyho Harrelsona vo filme Zombieland (2009), jednoducho "Bill Fuc*ing Murray!"  

 Bill Murray sa ukáže na staromládeneckej rozlúčke

Počas víkendu v roku 2014, kedy sa v USA oslavoval Memorial Day, sa niekoľko mužov z Boston College vybralo na výlet do Charlestonu v Južnej Karolíne, kde spolu usporiadali staromládeneckú rozlúčku jednému z nich. Na tom by nebolo nič divné, keby reč ženíchovho svedka a zopár slov múdrosti nepredniesol sám Bill Murray. Ako sa to však celé začalo?

Ženíchov kamarát povedal: „Sedeli sme v steakhouse, keď v tom sa jeden náš kamarát vybral na záchod dolu po schodoch. Po ceste však uvidel Billa Murrayho, ako sedí s niekoľkými ľuďmi a má na sebe oblečenú rybársku vestu. Spýtali sme sa teda čašníka, či by sme Billovi mohli poslať niekoľko drinkov, čo Bill odmietol.

Ďalší z kamarátov sa odhodlal a vybral sa za hereckou legendou osobne. Spýtal sa Billa, či by bol ochotný povedať ženíchovi pár slov, na čo mu Murray odvetil: 'Nie, ďakujem'. Kamarát sa teda vrátil sklamaný a oznámil nám, že nič také sa nestane. O dve minúty neskôr vošiel do miestnosti Bill skur*ený Murray a povedal nám úžasnú reč."

Murray skupinke povedal toto: „Viete, ako je to s pohrebmi, že sú pre mŕtvych, a nie živých? Rozlúčkové párty nie sú pre ženícha, ale pre jeho nezadaných kamarátov."

Herec v radách ďalej pokračoval: „Ak máte niekoho, o kom si myslíte, že je 'tá pravá', zoberte túto osobu a precestujte s ňou celý svet. Kúpte si letenky pre dvoch a urobte si cestu okolo sveta, choďte na miesta, kam sa ide ťažko, no zároveň sa z nich ťažko odchádza. Ak nakoniec pristanete na letisku JFK, a stále budete túto osobu milovať, vezmite si ju." 

Po týchto slovách vzal Bill Murray ženícha na ramená. Ak neveríte, tu je video ako dôkaz.

Bill Murray sa opil vo Švédsku a jazdil na golfovom vozíku

O Billovi Murrayovi je známe, že patrí medzi vášnivých hráčov golfu, no v Štokholme dal o svojej záľube vedieť všetkým okoloidúcim. Policajná správa totiž tvrdí, že Bill Murray bol chytený pri šoférovaní golfového vozíka v uliciach švédskeho hlavného mesta, Štokholmu. Že bol pod vplyvom alkoholu zrejme netreba dodávať.

Murray bol na ceste z jedného z nočných klubov, necelé 2 kilometre od svojho hotela. Herec nebol sám, ale v spoločnosti niekoľkých VIP hostí, ktorí sú v meste kvôli golfovému turnaju. Partia po ceste narazila na zopár golfových vozíkov odstavených v blízkosti hotela, kde boli ubytovaní.

Po dohode s manažérom hotela (stále nechápeme, za akých podmienok mohol na niečo také pristúpiť) si vozíky vypožičali a brázdili nimi ulice nočného Štokholmu. Policajti uviedli, že to bolo prvý krát v ich živote, kedy niečo takéto zažili. 

Najlepšou časťou príbehu však nie je to, že Murray ohromil manažéra hotelu, ani to že jazdil opitý. Bill Murray jednoducho vie, že je ten typ, ktorý keď niečo uvidí, zistí, že to chce a môže si dovoliť niesť všetky finančné následky svojich činov, tak proste ide a vezme si to. Je mu dovolené robiť čokoľvek čo mu príde na um, a on to vie, takže o zábavu má do konca života postarané.

Bill Murray sa zúčastnil karaoke s úplnými cudzincami

Pár kamarátov sa rozhodlo sadnúť si na pohárik v bare s názvom  Karaoke One 7 v New Yorku. Jeden člen skupinky, Mike (muž, ktorý tento píbeh zároveň prerozprával médiám), si všimol niekoľko žien, ktoré vošli do baru s niekým, kto sa nápadne podobal na Billa Murrayho. Ako už asi tušíte, skutočne išlo o amerického herca.

O 15 minút neskôr zaklopal Bill Murray na dvere miestnosti, v ktorej sa partička nachádzala. Dnes 67-ročný herec bol v spoločnosti neznámeho dievčaťa (údajne pochádzajúceho z Amsterdamu). Po niekoľkých zelených nápojoch sa dvojica pridala ku karaoke, aby si spolu zaspievali niekoľko francúzskych pesničiek.

Ako večer ubiehal, Bill si spolu s Mikeom zaspievali duet piesne od Elvisa Presleyho, a neskôr si celé osadenstvo urobilo niekoľko fotiek.

Celý scenár večera akoby bol reinkarnáciou filmu Lost in Translation (2003), kde si Murray zahral hlavnú postavu spolu s očarujúcou Scarlett Johansson. Tí sa vo filme taktiež pridali ku skupinke neznámych, aby si spolu zaspievali karaoke.

Bill Murray si s partičkou tínedžerov zahral kickball

Jedného krásneho slnečného dňa kráčal Bill Murray po Central Parku, kde uvidel skupinku mladých ľudí, ako hrajú hru zvanú kickball. Bill v sebe nezaprel športového ducha a samozrejme sa s radosťou pridal. 

Bill Murray sa vkradol na narodeninovú párty a tancoval s hosťami

Muž menom Marvin Larry Reynolds z Južnej Karolíny dostal šialený nápad, a to pozvať na oslavu svojich 64. narodenín Billa Murrayho. Nebol by to predsa legendárny Bill, keby sa na párty neukázal. Bill sa teda nakoniec objavil, nesedel však potíšku v kúte. Práve naopak, Murray si aj s ostatnými hosťami schuti zatancoval. 

Bill Murray kradne ľuďom hranolčeky z taniera

Raz za čas príde hlad na každého. Boli ste však už niekedy hladní tak, aby ste cudzincom ukradli z taniera jedlo? Nuž, Bill Murray očividne áno. V roku 2016 herec navštívil reštauráciu na ostrovnom letisku v Martha's Vineyard. Murray prišiel k prvému stolu, ktorý uvidel, a akoby sa nechumelilo, jednoducho sa sám ponúkol hranolčekmi z taniera neznámeho muža.

Predtým, než muž stihol vyriekniť čo i len slovo, Murray údajne povedal: „Nikto ti to aj tak neuverí", a jednoducho odkráčal preč. 

 Bill Murray si omylom zahral v Garfieldovi

Aj Bill je len človek. V roku 2004 svetlo sveta uzrela celovečerná snímka o tučnom a ryšavom hovoriacom kocúrovi s menom Garfield, ktorému hlas prepožičal práve skvostný Bill Murray. Snímka si ani s odstupom času nezískala kladné recenzie, prečo teda hviezda filmov režiséra Wesa Andersona do projektu vôbec šla?

Za všetkým je len hlúpa náhoda. Murray dostal scenár, na základe ktorého sa mal rozhodnúť, či do celej veci pôjde alebo nie. Keď na obálke scenára uvidel meno Joel Cohen, okamžite si ho spojil s režisérom z bratskej dvojice bratov Coenovcov, zodpovedných za kultové snímky, ako Fargo, Big Lebowski či Táto krajina nie je pre starých. Všimli ste si ten malý, nenápadný detail, a teda písmenko "h"?  Ak nie, nevadí, veď ho prehliadla aj legenda Bill Murray.

Murray si totiž Joela Cohena, scenáristu komédií Dvanásť do tucta či oboch častí Garfielda, pomýlil s oscarovým režisérom Joelom Coenom, jedným z fenomenálnej bratskej režisérskej dvojice (Joel a Ethan), známej ako bratia Coenovci.

Legenda Bill Murray: Postavil sa za pult a všetkým nalieval tequilu, kradol ľudom jedlo z taniera tvrdiac, že im to aj tak nik neuverí
Zdroj: Gramercy

Murray sa po precitnutí do skutočnosti, že bude pracovať na filme niekoho úplne iného, vyjadril takto: „Pozrel som sa na scenár, v ktorom sa písalo 'réžia, herci, bla bla bla a Joel Cohen'. A ja som si pomyslel: 'Kriste, veď ja tých Coenovcov milujem! Sú takí vtipní. Tak som si len zbežne prebehol pár stránok a povedal si: 'Áno, toto rád urobím'. A tak som kývol."

Neskôr si však výsledný produkt pozrel aj samotný Bill: "Hovorím si: 'Kto do čerta túto vec strihal? Kto toto vymyslel? Či si ku*va ten Coen myslel?' A potom mi vysvetlili, že to nie je TEN Joel Coen."  

Legenda Bill Murray: Postavil sa za pult a všetkým nalieval tequilu, kradol ľudom jedlo z taniera tvrdiac, že im to aj tak nik neuverí
Zdroj: Fox

Bill Murray je žijúcou legendou, o ktorej sa v budúcnosti bude hovoriť ako o jednom z najzaujímavejších ľudí na našej planéte. Nie každý sa dokáže chopiť života tak, ako sa to podarilo Billovi Murrayovi. Má totiž život, o akom sa bežným ľuďom len sníva: chodí si na akcie, na aké sa mu zapáči, občas sa mu ujde aj nejaký ten hranolček a čo je najlepšie, alkohol má zdarma.

Získal si vás Bill Murray svojím životným štýlom? Patrí tento komediálny herec medzi vašich obľúbencov, alebo máte radšej niekoho iného? 

Domov
Zdieľať
Diskusia