Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2018, 15:40
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Tajomné oblasti, vyliečení zombíci či démonické dedičstvo. Na aké horory sa môžeme tešiť v najbližších mesiacoch?

FILMY A SERIÁLY HOROR HORORY
Uložiť Uložené

Nádejné strašidelné príbehy, ktoré nás budú desiť v blízkej budúcnosti.

V nasledujúcom článku sa pozrieme na nádejné horory, ktoré uvidíme v najbližších mesiacoch. Vybrali sme snímky, ktoré sa ešte neobjavili v našom predchádzajúcom článku o najočakávanejších hororoch roku 2018.

Je tiež pravdou, že viaceré zaradené snímky nemajú určený dátum slovenskej premiéry, avšak, to všetko sa ešte môže zmeniť, preto sme sa rozhodli ich zmieniť. Pevne veríme, že si nájdete svojho vlastného favorita.

Annihilation (réžia: Alex Garland)

Mimoriadne očakávané dielo Alexa Garlanda, a to nie len medzi fanúšikmi sci-fi, ale aj hororu. Jeho premiéra sa už nezadržateľne blíži a k dispozícii máme už aj nadšené prvé reakcie kritikov.

 

Trochu zamrzí, že Annihilation neuvidíme na veľkom plátne (snímku nám doručí Netflix). Adaptácia románu Jeffa VanderMeera nám predstaví tím špičkových vedkýň vedený biologičkou Lenou (Natalie Portman).

Ten sa vydáva do tajomnej oblasti s názvom Area X, kde prírodné zákony rozhodne nefungujú tak, ako ich poznáme. Okrem Portman uvidíme aj Jennifer Jason Leigh, Ginu Rodriguez, Oscara Isaaca či Tessu Thompson.

The Cured (réžia: David Freyne)

K tematike zombie apokalypsy sa zdanlivo nedá nič originálne vymyslieť, vždy sa však nájde pár tvorcov, ktorí sa na túto tému dokážu pozrieť originálnou optikou.

 

Horor The Cured Davida Freynea k nim rozhodne patrí, keďže nám predstaví svet, kde sa podarilo na zombie nákazu nájsť liek. K vyliečeným patrí aj Senan (Sam Keeley), ktorý sa nasťahuje do domu svojej ovdovelej švagriny (Ellen Page).

Film by sa mal zaoberať komplexnými otázkami svedomia a viny, pričom ale nerezignuje na svoje hororové korene. Americká premiéra je naplánovaná na 23. február (únor) tohto roku, v našich kinách sa však The Cured asi nedočkáme.

The Endless (réžia: Justin Benson a Aaron Moorhead)

Snímku s nádychom diel H. P. Lovecrafta s názvom The Endless majú na svedomí Justin Benson a Aaron Moorhead. Pre ich fanúšikov to nie je žiadna novinka, keďže sa podobnými témami zaoberali už vo svojej predchádzajúcej snímke Spring.

The Endless nám predstaví dvoch bratov, ktorým sa ako deťom podarilo opustiť bizarnú sektu. Keď sa však ako dospelí vrátia, zisťujú, že tu niečo nie je v poriadku.

Okolo nich sa začínajú objavovať nadprirodzené udalosti, ale rozhodne nie je isté, nakoľko je všetko reálne. Snímka si z festivalov odniesla pozitívne reakcie a aj nejaké tie ocenenia. V hlavných úlohách uvidíme priamo režisérov film, doplnia ich aj Callie Hernandez, Tate Ellington a James Jordan. Americká premiéra je stanovená na 23. marca (březen) 2018.

Thelma (réžia: Joachim Trier)

Oceňovaný festivalový režisér Joachim Trier už čoskoro dorazí s chválenou a údajne poriadne znepokojivou snímkou Thelma. Rovnomenná hlavná hrdinka práve nastúpila na vysokú školu, čo pre ňu predstavuje prvú skúsenosť s nezávislosťou študentského života.

Zamiluje sa však do svojej krásnej spolužiačky Anji a spôsobí tým, že v jej okolí sa začnú diať desivé udalosti. Nie je však ich príčinou samotná Thelma? Herecky sa predstavia Eili Harboe, Kaya Wilkins či Ellen Dorrit Petersen. Snímku si budeme môcť vychutnať aj v našich kinách, a to konkrétne od 15. marca (březen) 2018.

Unsane (réžia: Steven Soderbergh)

Zaujímavý, čiastočne experimentálny projekt Unsane od Stevena Soderberga, nakrúcaný výhradne na iPhone nám predstaví mladú ženu (Claire Foy), ktorá je presvedčená, že ju sleduje záhadný stalker.

 

Ocitne sa nedobrovoľne zavretá v psychiatrickej liečebni, ale ani za múrmi stráženej nemocnicne nedokáže svojmu prenasledovateľovi utiecť. Naozaj sa ju niekto snaží pripraviť o život alebo ide len o symptóm jej psychickej poruchy?

V Unsane si vedľajšie úlohy strihnú aj Joshua Leonard, Juno Temple či Aimee Mullins. Americkí diváci sa snímky dočkajú 23. marca (březen) 2018, slovenská premiéra zatiaľ nebola stanovená.

Wildling (réžia: Fritz Böhm)

Wildling je zatiaľ trochu záhadný projekt, keďže z neho v tejto chvíli máme k dispozícii len obrázky. Podľa všetkého by sme ale mali dostať mix drámy, fantasy a hororu. Hlavnou hrdinkou bude mladá Anna, ktorá strávila celé svoje detstvo v opatere záhadného muža.

Ten ju držal zamknutú v podkroví, kde v nej vypestoval strach k Wildlingovi - príšere požierajúcej malé deti, ktorá sa potuluje okolo domu. Vo svojich 16 rokoch sa Anne podarí zo zajatia utiecť a začína nový život. Jej detské nočné mory sa jej však vracajú do života a vedú k strašnému tajomstvu.

Námet znie rozhodne zaujímavo, takže sme zvedaví, či sa projekt podarí. Snímku natočil Fritz Böhm a v hlavných úlohách uvidíme Bel Powley, Liv Tyler a Brada Dourifa. Americká premiéra sa uskutoční 13. apríla (duben) 2018.

 

Hereditary (réžia: Ari Aster)

Po svojich zosnulých rodičoch môžete zdediť aj niečo viac než len krásny dom. Napríklad ich vnútorných démonov. Štúdio A24 pre nás zrejme po Čarodejnici, It Comes at Night či Zabití posvätného jeleňa chystá ďalšiu žánrovú pochúťku, ktorá osloví skôr milovníkov nezávislej kinematografie.

V hlavnej úlohe uvidíme Toni Collette, objavia sa aj Gabriel Byrne či Milly Shapiro. Snímka si z festivalov odnáša absolútne parádne reakcie, sme teda presvedčení, že Hereditary bude stáť za to. Americkí diváci ho uvidia 8. júna (červen) 2018. Snáď sa dostane aj k nám.

The Little Stranger (réžia: Lenny Abrahamson)

K hororu The Little Stranger zatiaľ nemáme ukážku, ale nástrel príbehu rozhodne neznie zle a navyše sa snímky dočkáme aj v slovenských kinách. The Little Stranger nám rozpovie príbeh Faradaya, ktorý žije pokojným životom dedinského lekára.

Uprostred dlhého horúceho leta roku 1947 je Faraday zavolaný k pacientovi v sídle Hundreds Hall, kde kedysi pracovala jeho matka.

Tajomné oblasti, vyliečení zombíci či démonické dedičstvo. Na aké horory sa môžeme tešiť v najbližších mesiacoch?
Zdroj: Focus Features

Hundreds Hall bolo kedysi honosné sídlo, ale teraz chátra a zdá sa, že jeho obyvatelia - matka, syn a dcéra - sú prenasledovaní niečím zlovestným, možno dokonca nadprirodzeným. Faraday zisťuje, že desivý život tejto rodiny začína postupne ovplyvňovať ten jeho.

Snímka vychádza z chváleného románu Sarah Waters a o réžiu sa postaral Lenny Abrahamson, autor oscarovej drámy Room s Brie Larson. V hlavných úlohách uvidíme Domhnalla Gleesona, Charlotte Rampling či Willa Poultera. Slovenská premiéra sa uskutoční 30. augusta (srpen) 2018.

Suspiria (réžia: Luca Guadagnino)

Príbeh kultového hororu Suspiria od Daria Argenta rozpráva o mladej Američanke, Suzy Bannion, ktorá nedávno dorazila do baletnej akadémie, kde plánuje rozvíjať svoje nadanie. S podivnou školou a jej osadenstvom však ale rozhodne nie je čosi v poriadku.

Tajomné oblasti, vyliečení zombíci či démonické dedičstvo. Na aké horory sa môžeme tešiť v najbližších mesiacoch?
Zdroj: Amazon Studios

Suzy sa behom krátkej chvíle ocitá v rukách nemilosrdného zla. Remake filmu dostal na starosť talentovaný Luca Guadagnino zodpovedný za výbornú drámu Call Me by Your Name, ktorá je nominovaná na viacerých Oscarov.

V novej verzii uvidíme Dakotu Johnson, Chloë Grace Moretz, Tildu Swinton či Miu Goth. Zatiaľ nie je známy presný dátum premiéry, ale počíta sa, že snímka by k nám mala doraziť ešte v priebehu tohto roka.

 

Ghost Stories (réžia: Jeremy Dyson, Andy Nyman)

V centre pozoruhodne vyzerajúceho hororu Ghost Stories bude profesor Phillip Goodman, skeptický vyšetrovateľ paranormálnych javov, ktorému sa dostanú do rúk dlho stratené záznamy o záhadných mysterióznych prípadoch.

Naruší ich zistenie profesorov skepticizmus alebo Goodman príde na to, že ide len o rafinovaný podvod? Ghost Stories je adaptáciou úspešnej divadelnej hry od Jeremyho Dysona a Andyho Nymana, ktorí sa chopili aj réžie celovečernej verzie.

Z hercov sa môžeme tešiť na Martina Freemana, Nicholasa Burnsa a Alexa Lawthera, ktorého ste mohli vidieť vo výbornej epizóde Black Mirror či seriáli The End of The F***ing World. V slovenských kinách si Ghost Stories užijeme od 14. júla (červenec) 2018.

Anketa:
Na ktorý z uvedených hororov sa tešíte najviac?
Annihilation
The Cured
The Endless
Thelma
Unsane
Wildling
Hereditary
The Little Stranger
Suspiria
Ghost Stories
Annihilation
39 %
The Cured
11 %
The Endless
3 %
Thelma
5 %
Unsane
7 %
Wildling
8 %
Hereditary
11 %
The Little Stranger
3 %
Suspiria
3 %
Ghost Stories
11 %
Domov
Zdieľať
Diskusia