Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2018, 12:05
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Ani NBA sa nerozpadla po odchode Jordana, tvrdí Dana White. Conor McGregor však o svoj titul stále neprišiel

ŠPORT CONOR MCGREGOR UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Titul v ľahkej váhe patrí aj naďalej extravagantnému Írovi.

Od Danu Whitea sme v predchádzajúcich dňoch očakávali, že nám dá odpoveď na otázku, ktorá zaujíma zrejme každého fanúšika MMA na svete. Tá otázka sa týkala toho, ako UFC vyrieši situáciu v ľahkej váhe, kde sú hneď dvaja šampióni. A to konkrétne oficiálny šampión Conor McGregor, ktorý však do posledného zápasu nastúpil ešte v novembri roka 2016 a dočasný šampión Tony Ferguson.

Rodák z amerického Michiganu sa už v apríli predstaví na UFC 223 proti skvelému Dagestáncovi Khabibovi Nurmagomedovi. Očakávalo sa, že práve vďaka tejto konfrontácii spoznáme nového oficiálneho šampióna. Avšak, prezident UFC Dana White nám opäť neprezradil žiadnu definitívu a aj naďalej hovoril v hádankách. 

 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc),

 

"Nemám žiadne novinky ohľadom McGregora. Víťaz zápasu Ferguson vs. Nurmagomedov bude šampión. Uvidíme, čo sa stane." - povedal na tlačovej konferencii White. Ďalej jedným dychom dodal, že úspešnejší z tejto dvojice sa následne stane právoplatným držiteľom titulu. Slávny Ír ale prekvapujúco zatiaľ o svoj titul nepríde. "Nie je dôvod." - odpovedal a dodal podráždene: "Povedal som, že bol zbavený titulu? Ďalšia otázka." Celá situácia tak pôsobí veľmi mätúco.

Je zvláštne, ako Dana White k celej veci pristupuje a koľko nejasností jeho odpovede vyvolávajú. V posledných pár dňoch sme z jeho úst mali možnosť počuť pár slov aj v rozhlasovej šou Toucher and Rich, kde sa pochopiteľne vyjadril aj k Notoriusovi. "Nemôže ten titul držať aj naďalej. Nemôže zdržovať celú divíziu. V akomkoľvek športe, či už je to basketbal, americký futbal alebo hokej, nikto nemôže držať celý šport ako rukojemníkov. To sa jednoducho nestane."

"Keď sa Conor pripravoval na súboj s Floydom Mayweatherom, tak už som rozmýšľal nad tým, aké to bude, keď sa do oktagonu nikdy nevráti. Spoločnosť a podnikanie pokračujú a budú existovať aj ďalšie hviezdy. Ani v NBA to nezabalili, keď skončil Jordan. A nezabalia to ani vtedy, keď odíde Lebron."

V minulosti sa organizácia toľko nezdráhala zobrať McGregorovi opasok. V roku 2016 bol súčasne držiteľom dvoch titulov v dvoch rôznych váhových kategóriách, pričom o ten z perovej váhy vtedy prišiel. Dnes je po jeho viac ako ročnej neaktivite situácia podobná a reálne hrozí, že vo svojom vlastníctve už nebude mať ani jeden.

Extravagantný Ír je bezpochyby najväčšou hviezdou UFC. A z tohto dôvodu je aj pochopiteľné, že organizácia stále otáľa s výmenou kráľa ľahkej váhy. Ideálny scenár pre UFC ale aj jej fanúšikov by v súčasnosti preto bol taký, keby Conor v titulovom zápase narazil na víťaza súboja Ferguson vs. Nurmagomedov. Kedy nám však svoje plány do budúcna prezradí aj McGregor je otázne a možno vychádzať tak len z špekulácií.

Nádej, že obľúbeného zápasníka znovu uvidíme bojovať, nám dodali aspoň slová jeho trénera Johna Kavanagha. Ten verí, že Nurmagomedov v aprílovom stretnutí svojho oponenta porazí a stretne sa tak s jeho zverencom. Moc šancí na úspech mu však nedáva. Očakáva, že McGregor neporaziteľného Dagestánca knokautuje do konca druhého kola, čiže podobne, ako tomu bolo v zápase s Eddiem Alvarezom.

Domov
Zdieľať
Diskusia