Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2018, 11:26
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Vytáčajú vás v prehliadači neustále požiadavky na posielanie notifikácií? Takto ich vypnete

TECH SAFARI
Uložiť Uložené

Zbavte sa otravných pop-upov raz a navždy.

Určite to poznáte aj vy. Googlite si veci do práce, školy alebo sa len tak svojvoľne prechádzate po internete, keď vás na neznámej stránke zastihne ponuka, či si neprajete dostávať od daného webu upozornenia v podobe notifikácií. Vy ste si však na web prišli len po jednu jedinú informáciu a do pár minút si už pravdepodobne nebudete pamätať ani len jeho názov.

A vôbec, prečo by vás mala každú chvíľu otravovať notifikačná ponuka? Nie každému vyhovuje takýto zásah do súkromia a ak sa radíte práve do tejto skupiny užívateľov, tak vedzte, že stačí len pár klikov, aby ste v prehliadači túto funkcionalitu obmedzili na nulu. 

Pomocou stručného a jednoduchého návodu sa zbavíte notifikačných upozornení raz a navždy. Návod sa týka najpopulárnejších prehliadačov Google Chrome (Windows) a Safari (Mac).

Google Chrome

Vpravo hore otvorte Nastavenia. V dolnej časti kliknite na položku Rozšírené. V časti Ochrana súkromia a zabezpečenie kliknite na možnosť Nastavenia obsahu. Kliknite na položku Upozornenia. Upozornenia je možné blokovať úplne (vypnuté povolenie) alebo blokovať čiastočne (zapnuté povolenie, blokované konkrétne weby).

Vytáčajú vás v prehliadači neustále požiadavky na posielanie notifikácií? Takto ich vypnete
Zdroj: Tomáš M.

Safari

Z horného menu vyberte Safari a následne Nastavenia. Prekliknete sa do podkategórie Notifikácie, kde môžete pretriediť vaše doposiaľ aktivované notifikácie a samozrejme zakázať požiadavky na ich posielanie.

Vytáčajú vás v prehliadači neustále požiadavky na posielanie notifikácií? Takto ich vypnete
Zdroj: Tomáš M.
Domov
Zdieľať
Diskusia