Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2018, 19:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Plné lietadlo sa zošmyklo z dráhy pokrytej ľadom a takmer skončilo v mori. V Turecku chýbalo ku katastrofe len pár metrov

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO TURECKO
Uložiť Uložené

Turecké letisko zažilo situáciu, na ktorú nemohlo byť pripravené.

Lietadlo plné cestujúcich delilo od katastrofy len zopár metrov. Na tureckom letisku Trabzon Airport pristávalo lietadlo Boeing 737-800 so 168 pasažiermi na palube, ale pristávacia dráha pokrytá ľadom urobila pilotom škrt cez rozpočet.

Obrovský stroj sa kvôli ľadu zošmykol z dráhy a rútil sa priamo do Čierneho mora vzdialeného len zopár desiatok metrov, avšak na lietadlo sa usmiala šťastena, pretože po tom, čo sa zošmyklo z dráhy, ho nakoniec zastavilo zľadovatené bahno na kraji útesu. Aerolinka Pegasus Airlines vo vyhlásení našťastie potvrdila, že nikto z prítomných ľudí na palube neutrpel žiadne zranenia, a tak incident dopadol dobre, avšak na internete sa už objavili aj zábery z interiéru lietadla, kde vypukla panika.

Nikto nečakal, že sa lietadlo zošmykne na kraj útesu, a tak zostali ľudia odrazu naklonení a aj keď ich posádka upokojovala prostredníctvom bezpečnostných hlásení, človek v takej situácii nedokáže tak celkom rozmýšľať racionálne. Letisko bolo po incidente na chvíľu zatvorené a neskôr opäť obnovilo svoju prevádzku, ale na nebezpečnú nehodu sa zrejme bude spomínať ešte dlhé roky.

Odporúčané
Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) 15. marca 2024, 9:30



Domov
Zdieľať
Diskusia