Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2018, 21:39
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

BMW okázalým spôsobom stanovilo nový svetový rekord v nepretržitom driftovaní

TECH BMW SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

Rekordná M5-ka bola 5-krát dotankovaná za jazdy.

Rekordy spojené s driftovaním nie sú pre BMW ničím výnimočným, nakoľko na krku ich mala mníchovská automobilka už niekoľko. Ako príklad poslúži vrcholný model M5, ktorý v minulej generácii uskutočnil driftovanie dlhé až vyše 82 kilometrov. Medzičasom sa však o slovo v danej disciplíne prihlásila Toyota s modelom GT86. Japonci sprvoti zaznamenali nepretržitý drift o dĺžke 144 a neskôr až 165 kilometrov. Na zdolanie tohto rekordu Toyota do testovaného exemplára integrovala väčšiu nádrž, vďaka čomu vedel cenovo dostupný športiak driftovať takmer 6 hodín.

S príchodom novej generácie M5 si však v BMW povedali, že supersedan si svoj titul zoberie späť. Nemci však prišli s ešte dramatickejším scenárom, a teda, že ich exemplár špeciálne upravia tak, aby počas rekordnej jazdy mohol tankovať za jazdy. BMW tak nešlo cestou prídavných nádrží, ale vlastného tankovacieho zariadenia, ktoré za pomoci znalostí z letectva umožňovalo behom približne 50 sekúnd dotankovať 68 litrov benzínu. Za jazdy, počas súbežného driftovania dvoch vozidiel a päťkrát po sebe!. BMW sak tak veľmi okázalým a napínavým spôsobom podarilo stanoviť nový rekord - inštruktor Johan Schwartz celých 8 hodín driftoval po zavlažovanej dráhe, čím absolvoval až 374-kilometrovú jazdu bokom a zapísal sa do Guinnessovej knihy rekordov.

Domov
Zdieľať
Diskusia