Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2018, 17:27
Čas čítania 0:00
damnthat

10 maličkostí, vďaka ktorým budeš pre ostatných atraktívnejší. Zaberú ti len niekoľko sekúnd denne

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Platia pre opačné pohlavie i ľudí, na ktorých potrebuješ zapôsobiť.

Komunikácia je jeden z najdôležitejších aspektov, ktoré človek musí zvládnuť, aby mal dobré vzťahy s ostatnými ľuďmi a predovšetkým s tými, na ktorých potrebuje skutočne zapôsobiť. Či už sa snažíš získať vyšší plat a teplé miesto u šéfa alebo konečne uspieť u tebou vytýčeného príslušníka opačného pohlavia, existuje zopár malých trikov, ktoré môžeš použiť, aby si sa ostatným javil príjemnejšie a zvýšil si tak svoje sociálne postavenie. A práve k nim sa v nasledujúcich pár riadkoch dostaneme.

10 maličkostí, vďaka ktorým budeš pre ostatných atraktívnejší. Zaberú ti len niekoľko sekúnd denne
Zdroj: pixabay.com

Pri vstupe sa vždy usmievaj

Alebo teda, usmievaj sa takmer stále, no pri vstupe do miestnosti je to extrémne dôležité. Vždy, keď otvoríš dvere, plno očí začne smerovať na teba a možno aj tie jej. Tým, že sa usmievaš, komunikuješ sebavedomie a predovšetkým to, že je s tebou zábava. Takmer nikto sa nechce baviť s nudným a depresívnym človekom, ktorý sa nikdy neusmieva. Jednoznačne tak posiela správu, že s ním žiadnu srandu netreba očakávať.

Hovorievaj jej meno

Veľmi jednoduchý a všade mnohokrát spomínaný trik, ktorý pomáha v mnohých komunikáciách. V konverzácii jednoducho spomínaj meno toho druhého. Nie zasa v každej vete, ako si robili srandu v seriáli Young Sheldon, no ledabolé oslovenie na začiatku vety s dôrazom na meno druhého v sebe skrýva pár kúziel.

Ten druhý má pocit, že bojuješ o jeho pozornosť, čo ho podvedome robí dôležitým, plus sa jednoducho cíti príjemne. Dale Carnegie, jeden z najznámejších motivátorov a študentov komunikácie raz prehlásil: "Meno osoby je pre tú osobu tým najsladším zvukom v akomkoľvek jazyku," a pokiaľ tieto odseky skúsiš aplikovať, zistíš, že ide o jeden z najpravdivejších citátov na svete.

A vymysli jej prezývku

V podstate len vyostrenie predchádzajúcich slov. Prezývka utužuje vzájomné vzťahy a robí ťa v jej očiach iným, ako sú všetci ostatní. Vyskúšaj niečo, čo bude pripomínať príjemné spoločné chvíle, ktoré ste spolu strávili.

Každé následné spomenutie prezývky tak vytvorí miniatúrnu iskru pripomínajúcu, že je s tebou fakt zábava. Pri prezývkach si však dávaj pozor, určite to neskúšaj na úplne novú známosť či na prvom stretnutí. Budeš len divný, radšej vytvor milý a vtipný dojem na rande.

10 maličkostí, vďaka ktorým budeš pre ostatných atraktívnejší. Zaberú ti len niekoľko sekúnd denne
Zdroj: pixabay.com

Hovor pútavo

Aj rozhovor s prezývkami a spomínaním mien však každého nudí, či už ide o ženu, tvojho kolegu či babku. Pracuj nielen na artikulácii a vyslovovaní jednotlivých slov, no i na svojej tónine a tom, ako slová preciťuješ a na aké časti kladieš dôraz.

Nie každý dokáže naraz myslieť na to, čo hovorí, a zároveň v mysli tkať nové vety, no ak to zvládaš, mysli na to, čo povieš najbližšie a celkovo v hlave hodnoť, ako sa konverzácia vyvíja, kam sa má uberať a aké slová na to chceš použiť.

Hovor v hádankách

Momenty, ako keď sa ťa spýta na vek či podobnú otázku, využi na vybudovanie napätia a príjemnej atmosféry. Nechaj ju hádať a na konci nemusíš vždy povedať správnu odpoveď. Rozhodne to však neskúšaj pri otázkach ako: "Ako sa voláš?" Podobné veci sú nudné a nikto by nechcel hádať meno náhodného človeka, ktorého práve stretol. Pokiaľ je však otázka plná nápovied a zábavy, vytváraš malú výzvu, ktorú sa bude žena snažiť zdolať.

Úroveň energie

Maličkosť, no výrazná. Nemôžeš premotivovane začínať rozhovor s niekým, kto je emocionálne na dne, no veselú osobnosť nezaujmeš, ak pôsobíš ako zbitý pes. Snaž sa odhadnúť, akým množstvom energie práve disponuje tvoj cieľ a začínaj rozhovor a celkovo pôsob o niečo viac energicky. No len o kúsok. Si tak na rovnakej úrovni, no stále lákavý.

10 maličkostí, vďaka ktorým budeš pre ostatných atraktívnejší. Zaberú ti len niekoľko sekúnd denne
Zdroj: pixabay.com

Žiadne pracovné interview

Bohužiaľ, v tomto prípade nie si na nejakej audiencii a rozhovor je v drvivej väčšine len na mužovi. Nemôžeš stretnutím len preplávať, musíš sa zapojiť a v ideálnom prípade sa z celkového počtu otázok pýtaš asi osemdesiat alebo deväťdesiat percent. Hovoríš viac ty, no reč je o nej.

Rozhodne sa však netvár, že je nejaká bohyňa. Ak ju zásobuješ poriadnou hromadou komplimentov a dávaš jej najavo, že si pri jej nohách, áno, možno je to milé, no nie, nič z toho nebude. Každý človek totiž disponuje sociálnou hodnotou a ľudia smerujú k tým, ktorí ju majú vyššiu. Ak budeš robiť všetko podľa nej, si len ďalší nímand, ktorý ju chce. Ty túžiš po nej, no ona od teba nič nepotrebuje. Viac o social value a o tom, ako ju mať vo chvíli so ženou vyššiu, nájdeš tu.

Obklopuj sa ľuďmi

Stále maj pri sebe niekoho. Či ideš po chodbe, tráviš noc v bare alebo ideš po ulici. Pokojne môže byť rovnakého pohlavia. Človek patriaci do kolektívu, v ktorom je očividná zábava, automaticky vyžaruje vyššiu sociálnu hodnotu a navyše pôsobí dojmom, že na danú ženu nemá práve veľa času.

A aj keď je pre muža muž akceptovateľný, omnoho lepšia je ženská partnerka na prechádzke kamkoľvek. Muž majúci dobré vzťahy so ženou dáva iným ženám pomerne komplikovaný signál. Vytvára dojem, že už bol pred-vybratý inou ženou a automaticky tak pôsobí ako hodnotnejší kus.

Maličkosti na tele

Mať pozoruhodný náramok či napríklad retiazku pútajúcu pozornosť je skvelé. Láme ľady v trápnych momentoch ticha a ponúka skvelú príležitosť na to, aby si nenápadne aspoň na chvíľu stiahol konverzáciu na seba a pochválil sa tým všetkým, čo skrývaš a ponúkaš. Samozrejme, nehovor o sebe dlho, potom to je nuda.

Tiež existuje niečo nazývané peacock theory. Cieľom je nosiť taký outfit, aby si jednoducho stopercentne priťahoval pozornosť. Farebné a extravagantné kúsky a len ty rozhoduješ, čo je príliš. Na Slovensku nie je nič podobné populárne a tiež riskuješ, že budeš len za dementa. Cieľom však je upútať a ponúknuť cudzím ľuďom možnosti na otváranie komunikácie spomínaním tvojho oblečenia.

A tiež, voňavka. Objatie na záver či na začiatku doplnené príjemnou vôňou je fantastický detail. Získavanie žien je často nemorálne, no občas treba dať aj na tradičné spôsoby.

10 maličkostí, vďaka ktorým budeš pre ostatných atraktívnejší. Zaberú ti len niekoľko sekúnd denne

Ak nemáš sebavedomie?

Plno ľudí má poriadne nízke sebavedomie a jednoducho nezvládajú viesť súvislú konverzáciu s inými ľuďmi. Koktajú, zasekávajú sa a v podstate ani poriadne nevedia, čo chcú povedať a čo majú hovoriť. Môžeš skúsiť meditáciu či sedenia u psychológa, no najčastejšia rada, ktorú ti ľudia dajú, je jednoducho predstierať, že si najväčší pán na tejto planéte. Fake it till you make it

Domov
Zdieľať
Diskusia