Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2017, 18:41
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Najočakávanejšie animované filmy roka 2018 ovládne Rodinka úžasných, internetový Ralph Rozbi-to či Spider-Man a Hotel Transylvania

FILMY A SERIÁLY ANIMOVANÉ FILMY
Uložiť Uložené

Aj v roku 2018 budú kiná premietať animáky atraktívne nielen pre detského diváka.

Ked skončíme so sériou článkov predstavujúcich najlákavejšie filmy premiérujúce (alebo aspoň plánované) v roku 2018, skončíme na čísle okolo 150 filmov, ktoré vám dáme do pozornosti. A to je už viac než slušné číslo. Dnešná desiatka spočíva vo výhradne animovaných kúskoch, na ktoré sa do istej miery tešíme do kina. Nebudem vás klamať, budúci rok to s animákmi až také ružové nebude. Oveľa lepšie vyzerá rok 2019, kedy sa snáď konečne dočkáme How To Train Your Dragon 3, no dovtedy ešte uplynie množstvo času, počas ktorého uvidíme v kinách aj tieto animáky.

1. The Incredibles 2 - 15. jún (réžia: Brad Bird)

Nejdeme podľa dátumov premiéry. Keď sa povie animovaný film premiérujúci v roku 2018, väčšine z nás ako prvé napadne práve pokračovanie Rodinky úžasných. Na to sme čakali neuveriteľných 13 rokov (ešte stále si pamätáte, ako ste sa hrali s tými kartičkami?). Príbeh začne v momente, kedy skončil prvý diel, takže nás nečaká žiaden timejump a postavy nám stále budú povedomé a blízke. Ostáva veriť, že prvý poriadny trailer nás položí na kolená. 


2. Spider-Man: Paralelné svety - 14. december (réžia: Bob PersichettiPeter Ramsey)

Po prvom traileri sa na Spideyho animovaný celovečerák teší omnoho viac ľudí, než pred jeho príchodom. Bude to originálne, bude to vtipné a hlavne to bude iné. A hoci bude hlavný hrdina Miles Morales, v hre bude aj Peter Parker a iní pavúči hrdinovia. Nie nadarmo sa snímka volá Paralelné svety (Into the Spider-Verse). Na scenári pracovali aj Phil Lord a Chris Miller, takže sme zvedaví, ako na tom bude humor a hlavne, či oceníme kvalitnú akciu. 


3. Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 - 21. november (réžia: Phil JohnstonRich Moore)

Na rozdiel od Rodinky úžasných, na Ralpha sme až tak dlho čakať nemuseli. 6 rokov je síce dlhá doba, ale viacerí máme tento podarený geekovský projekt stále v živej pamäti. Síce by nás viac tešilo, keby sa aj ďalší diel venoval viac videohrám, musíme sa však zmieriť s tým, že Ralph tentoraz narobí neplechu na internete a jeho najznámejších weboch. Snáď si tvorcovia ako príklad nezobrali Emoji Movie, ktorý sa vydal podobnou cestou. Po úžasnej jednotke sú však očakávania vysoké, o to viac, keď sa o pokračovanie postarajú rovnakí ľudia ako naposledy a vrátia sa takmer všetky hlavné postavy. 


4. Hotel Transylvánia 3 - 13. júl (réžia: Genndy Tartakovsky)

Podľa debutového traileru to vyzeralo celkom slušne. Až človek uvažuje nad tým, či prvým dvom častiam neukrivdil svojimi predsudkami. Ide síce o klasický animák pre deti, ale to neznamená, že by si ho nemohli užiť aj dospelí. A presne tak nejako zatiaľ vnímame aj tretí diel. Dracula a ostatné príšerky sa v ňom vydajú na dovolenku, keďže práce a stresu už majú po krk. Viac vám už ale prezradí trailer. 


5. Blazing Samurai - ? (réžia: Mark KoetsierChris Bailey)

O deji toho veľa nevieme, no súdiac podľa prvého traileru pôjde o mix Garfielda a Kung Fu Pandy, až také originálne to bude. Postavičkám prepožičajú hlasy herci, ako napríklad: Samuel L. Jackson, Michael Cera, Mel Brooks, Ricky Gervais, Djimon Hounsou a ďalší. Režíruje Chris Bailey, pre ktorého tak pôjde o veľkú skúšku, keďže za sebou nemá žiaden podobne veľký projekt.

Presne toto sme o snímke napísali pred rokom v rovnakom článku. Snímka mala skutočne premiérovať ešte v lete. Bohužiaľ, nevedno, čo sa s ňou stalo, ale behom toho roka sme o nej prakticky nepočuli. 

Najočakávanejšie animované filmy roka 2018 ovládne Rodinka úžasných, internetový Ralph Rozbi-to či Spider-Man a Hotel Transylvania


6. Early Man - 26. január (réžia: Nich Park)

Kultový Nick Park sa po svojej oscarovej komédii Wallace & Gromit: Prekliatie králikolaka vracia s ďalším plastelínovým eposom. Príbeh sa odohráva na úsvite ľudstva, kedy sa odvážny jaskynný človek Dug a jeho najlepší priateľ Hognob pokúsia zjednotiť svoj kmeň proti odvekému nepriateľovi - Lordovi Noothovi. Téma aj zasadenie do prehistorickej doby skrýva ohromné množstvo potenciálu a bolo by naivné myslieť si, že ho filmár Parkovho formátu nevyužije.


7. Isle of Dogs - 23. marec (réžia: Wes Anderson)

Už prešli 3 roky, odkedy sme naposledy mohli počuť meno Wes Anderson. Stalo sa tak pri premiére hviezdami nabitého Grandhotelu Budapešť (2014). Teraz prichádza režisér s ďalším celovečerným animovaným filmom s názvom Isle of Dogs, ktorého dej sa odohráva v Japonsku. V traileri sa zoznamujeme s 12 ročným chlapcom Atarim Kobayashim. Ten prišiel o svojho psíka menom Spots, keď boli všetky domáce zvieratká vyhostené na ostrov Trash Island. Atari sa teda vydáva na Ostrov odpadkov, kde mu so záchranou jeho štvornohého miláčika pomôžu ostatné psy. 


8. Grinch - 9. november (réžia:  Peter CandelandYarrow Cheney) 

Kto by si nepamätal Jima Carreyho v ikonickej role Grincha, ktorý nenávidí Vianoce? Aj tí mladší sa už určite stretli s nejakým tým meme na internete, takže im táto postava nebude cudzia. Začiatkom jesene preto budú asi všetci radi, že sa do kín dostane nová adaptácia tohto príbehu. Veľa o nej zatiaľ nevieme, ale premisa bude pravdepodobne podobná ako vždy. V animáku bude Grinch oveľa menej strašidelnejší a nahovorí ho Benedict Cumberbatch.


9. Batman: Gotham by Gaslight - 23. január (réžia: Sam Liu)

V komiksovej adaptácii z roku 1989 sa náš obľúbený bojovník za spravodlivosť postaví samotnému Jackovi Rozparovačovi a dokonca skončí aj v nehostinnom prostredí väznice. Príbeh snímky je založený na 48 stranovom komikse od tvorcu Hellboya, Mikea Mignolu. V Batman: Gotham by Gaslight budeme počuť hlasy hercov, ako Bruce Greenwood (Batman), Jennifer Carpenter (Selina Kyle) či Anthony Head (Alfred). 


10. Teen Titans Go! To the Movies - 27. júl (réžia: Aaron HorvathPeter Rida Michail)

Ako sa to sem mohlo dostať? Veď je to len rozšírený animák pre Teen Titans z Cartoon Network. Nuž, budúci rok jednoducho nebude taký nabitý animákmi. Možno by sme sem radšej mohli dať nový príbeh o Snehulienke a nadržaných trpaslíkoch, ale skrz tú kampaň tak radšej neučiníme. Snímka navyše premiérovala ešte tento rok. O čo v Teen Titans filme pôjde to netušíme, ale nebude to nič pre dospelých, takže ak vaše deti radi pozerávajú príbehy zo sveta DC, o pol roka ich môžete vziať do kina práve na toto. 


Bonus: Madagascar 4  
Ďalší diel Madagaskaru sa skutočne oznámil, ale stalo sa tak ešte pred dvomi rokmi. Odvtedy sme sa nič nové nedozvedeli a je možné, že sa štvrtej časti dočkáme až v roku 2019. V každom prípade, budúci rok by sme už mali vidieť minimálne ten trailer. Nič viac však nevieme. 

Anketa:
Na ktorý animovaný film zo zoznamu sa tešíte najviac?
The Incredibles 2
Spider-Man: Paralelné svety
Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2
Hotel Transylvánia 3
Blazing Samurai
Early Man
Isle of Dogs
Grinch
Batman: Gotham by Gaslight
Teen Titans Go! To the Movies
Bonus: Madagascar 4
The Incredibles 2
42 %
323 Hlasov
Spider-Man: Paralelné svety
9 %
71 Hlasov
Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2
9 %
70 Hlasov
Hotel Transylvánia 3
19 %
149 Hlasov
Blazing Samurai
2 %
17 Hlasov
Early Man
1 %
10 Hlasov
Isle of Dogs
2 %
18 Hlasov
Grinch
4 %
27 Hlasov
Batman: Gotham by Gaslight
2 %
18 Hlasov
Teen Titans Go! To the Movies
0 %
2 Hlasy
Bonus: Madagascar 4
8 %
60 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia