Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2017, 19:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kúpil si iPhone za 750 eur, ale že je fejk zistil až pri aktualizácii Androidu. Sériové číslo bolo pravé, ale stovky eur vyhodil za repliku

ZAUJÍMAVOSTI IPHONE
Uložiť Uložené

Na nákupy z internetu si treba vždy dávať pozor.

Na slovenskom internete sa množstvo ľudí z času na čas stane obeťou podvodu, keď sa snažia výhodne nakúpiť oblečenie či elektroniku. Namiesto originálneho iPhonu im potom predávajúci odošle iba balenie obsahujúce zopár kameňov, ale ku svojim peniazom sa už pravdepodobne nikdy nedostanú. Podobne naletela aj dvojica z americkej Arizony, ktorá si na internete vyhliadla najnovší iPhone X. Predávajúci ponúkal iPhone X v originálnej a najmä nerozbalenej škatule za 880 dolárov, pričom pôvodná cena je 1000 dolárov, a tak na nej nebolo nič podozrivé a Jesse si pre istotu overil aj pravosť telefónu priamo v spoločnosti Apple.

Na spoločnom stretnutí si obhliadol škatuľu, ale nechcel ju zbytočne otvárať, pretože vyzerala ako originálne zabalená, a ak by sa smartfón rozhodol nekúpiť, predajca by už mobil nemohol prezentovať ako nedotknutý. Aspoň si teda cez Apple preveril sériový kód aj IMEI číslo, ktoré boli pravé a sedeli, lenže po zaplatení slušnej čiastky a príchode domov mu zostali len oči pre plač. Po rozbalení síce držal v rukách zariadenie, ktoré sa na iPhone X mimoriadne podobalo, ale išlo len o podarenú repliku. Vnútri síce fungoval operačný systém vyzerajúci ako iOS, avšak podozrenia nového majiteľa sa potvrdili, keď mu telefón ponúkol aktualizáciu Androidu.

Domov
Zdieľať
Diskusia