Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2017, 11:32
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Honolulu zakázalo posielanie správ zo smartfónu pri chôdzi po ulici. Ročne kvôli nemu zomrú tisíce ľudí

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V havajskom meste sa na to už nemohli pozerať.

Niet žiadnych pochýb o tom, že chatovanie či posielanie SMS správ počas chôdze môže byť životu nebezpečné. Samozrejme, zdravé používanie svojho smartfónu na ulici s dávkou patričnej opatrnosti ti pravdepodobne neublíži, no dnes je úplne bežné zazrieť ľudí na ulici, ktorých oči sa z obrazoviek ani neotrhnú.

A tým pádom dávajú menej pozornosti na križovatkách či na priechodoch pre chodcov, vrážajú do ľudí, do lámp či do dopravných značiek. Mesto Honolulu, najväčšie sídlo na Havajských ostrovoch, sa však rozhodlo takýchto ľudí pokutovať, a to pichľavou sumou 35 dolárov. Tieto peniaze budú musieť ľudia zaplatiť, ak pri križovaní ciest neodložia svoj smartfón a budú doňho hľadieť aj naďalej. Zákon je reakciou na obrovské množstvo úmrtí spôsobených nepozornosťou plynúcou z chatovania a písania SMS správ. V USA napríklad zomrelo v roku 2016 až 5 987 chodcov.

Honolulu zakázalo posielanie správ zo smartfónu pri chôdzi po ulici. Ročne kvôli nemu zomrú tisíce ľudí
Zdroj: www.youtube.com
Domov
Zdieľať
Diskusia