Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2017, 17:45
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Takto bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyzerať nová RS7-čka s takmer 700 koňmi

TECH AUDI
Uložiť Uložené

Krátko po premiére novej A7-čky nám je naznačená i podoba top modelu.

Len pred pár dňami sme vás informovali o tom, že Audi nám po dlhej dobe naťahovania konečne predstavilo novú generáciou svojej dizajnovej bomby, A7 Sportback. Pravdu povediac, zatiaľ nám nemecká automobilka po stránke pohonných ústrojenstiev veľa nepovedala, nakoľko novinka sa predstavuje len vo verzii A7 55 TFSI, teda s preplňovaným benzínovým trojlitrom V6 s výkonom 250 kW / 340 koní a 500 N.m. Samozrejme, je jasné, že časom spoznáme ďalšie motorické verzie, ktoré by sa v zásade nemali vzďaľovať od súčasnej ponuky vozidiel tohto druhu, či už ide o naftový šesťvalec alebo oba štvorvalce.

Veľká pozornosť sa však upriamuje do vrcholnej verzie RS7, ktorá by mala prísť s novou 4-litrovou V8-čkou twin-turbo. Tieto zvesti zatiaľ stále oficiálne potvrdené neboli, verme však, že sa tak naozaj stane, nakoľko menšie modely RS4 Avant a RS5 Coupé už prešli na menšie šesťvalce. Nové generácie RS6 a RS7 by ale predsa len mali ostať v rovine osemvalcov, čo by v tomto prípade znamenalo agregát zhodný s novým koncernovými hračkami Continental GT či Panamera Turbo. To, ako bude to nová generácia RS7-čky vyzerať zatiaľ nevieme, šikovný grafik Tobias Buttner nám však prináša naozaj dôveryhodný obraz toho, čo nás čoskoro neminie. Agresívnejší bodykit v štýle novej RS5-ky zaručuje ostrejšie línie a atraktívnejšie tvary, Na záver pritom dodajme, že čoraz viac sa šepká o tom, že časom príde aj výkonnejšia verzia (e-tron) s elektromotorom (obdoba Panamery Turbo S E-Hybrid), čo by znamenalo vo finále až necelých 700 koní! 

Domov
Zdieľať
Diskusia