Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2017, 14:27
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

BMW rozširuje portfólio SUV-čiek o úplne novú X2-ku, ktorá spája robustnosť a proporcie kupé

TECH BMW
Uložiť Uložené

X1, X3, X4, X5, X6 a po novom už aj X2.

Jej príchod sme očakávali už na autosalóne vo Frankfurte, napokon však úplne novú X2-ku spoznávame až teraz. BMW tak oficiálne rozširuje svoje SUV portfólio o ďalšieho dôležitého hráča, ktorý ide v šľapajách modelov X4 či X6. Ako už teda tušíte, podstatou má byť športovejšie strihnuté SUV odvodené od X1-ky, teda v reči mníchovskej automobilky ďalšie Sport Activity Coupé. Pri pohľade na fotografie by ste pritom povedali, že v BMW sa akoby pomýlili, nakoľko X1-ka medzigeneračne značne narástla a stalo sa z nej plnohodnotné SUV, no X2-ka je podstatne kompaktnejšia a práve tá má oveľa bližšie ku konkurenčnému GLA od Mercedesu. Tak či onak, cieľ bol splnený a my spoznávame najnovšie X-ko, ktoré spája dynamické základné črty a nízke proporcie kupé s robustnou konštrukciou modelov X.

O expresívny a dynamický vzhľad modelu BMW X2 sa starajú predovšetkým jeho proporcie - novinka je kratšia a až o 7 centimetrov nižšia ako BMW X1. Napriek tomu má rovnaký rázvor, no kratšie previsy a zároveň aj natiahnutú líniu strechy v tvare kupé podporenú nízkou líniou okien. Predná maska je o čosi agresívnejšia, príplatkové full-LED svetlomety hranatejšie, inak tomu nie je ani v zadnej časti, no a celok môže stáť až na 20" diskoch. Zaujímavým detailom pritom je logo značky na C-stĺpiku - odvoláva sa na legendárne modely značky ako 2000 CS či 3.0 CSL.

BMW rozširuje portfólio SUV-čiek o úplne novú X2-ku, ktorá spája robustnosť a proporcie kupé
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Interiér, respektíve jeho palubná doska je do veľkej miery zhodná s tou v X1-ke, v ponuke sa však ocitnú ďalšie možnosti individualizácie či ešte modernejšie technológie. Súčasťou sériovej výbavy každého modelu BMW X2 je 6,5-palcový (za príplatok 8,8") voľne stojaci Control Display, v prípade väčšej obrazovky s dodatkom Touch. Je zrejmé, že po stránke vnútorného priestoru bude X2-ka na tom o čosi horšie v porovnaní s X1-kou, batožinový priestor má však i tak slušných 470 litrov.

Odporúčané
BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii BMW odhalilo model X2 druhej generácie, ktorý prichádza nielen s extravagantnejším dizajnom, ale aj v čisto elektrickej verzii 14. októbra 2023, 10:00

Motorová paleta počíta v úvode s nasledujúcimi verziami - benzínový dvojliter sDrive20i (141 kW / 192 k) s predným pohonom a 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou Steptronic, a napokon naftové vyhotovenia xDrive20d (140 kW / 190 k) a xDrive25d (170 kW / 231 k) s pohonom všetkých kolies xDrive a 8-stupňovou automatickou prevodovkou Steptronic. Začiatkom roka 2018 sa ponuka modelov BMW X2 rozšíri o ďalšie varianty - trojvalec sDrive18i (103 kW / 140 k), 192-koňové 20i-čko príde s xDrivom a následne na trh príde aj 150-koňový diesel sDrive18d, respektíve xDrive18d. 

Domov
Zdieľať
Diskusia