Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2017, 18:57
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Nechcela byť maliarkou, ktorej dielo čaká na svojho kupcu. Jej štýlové obrazy sú robené na mieru priamo do zákazníkovej obývačky

UMENIE
Uložiť Uložené

Momentálne si u nej môžeš kúpiť obraz na mieru, vankúšiky, no pracuje aj na kolekcii posteľných obliečok a športovom oblečení pre ženy.

Ako to už býva zvykom, Lucia Radošinská vyštudovala školu, ktorú vo svojej rozbehnutej kariére dnes už veľmi nepotrebuje. Prirodzene sa v dospelosti vrátila k tomu, čo ju v detstve bavilo najviac a na čo má najväčšie predoklady. Maľuje obrazy, no povedala si, že to bude robiť trochu inak. V jej portfóliu si môžeš vybrať spomedzi krásnych farebných diel, každé je však jedinečné tým, že nikto iný ho doma mať nebude. Štýlové obrazy Lucia maľuje na mieru, presne podľa interiéru, do ktorého chce klient obraz zavesiť.  Viac o tom, ako si tento proces spolu s manželom celý vymysleli, si prečítaj v rozhovore. 

Ahoj Lucia! Tak aký príbeh stojí za Štýlovými obrazmi?

Za všetkým stojí láska. Tu to bola láska k umeniu. Celý môj život sa už od malička točil okolo kreslenia. Vždy ma to bavilo, napĺňalo a tajne som snívala o živote umelca. Bol to však veľmi vlažný sen a ako to už býva skončila som na škole, ktorá ma nebavila. Maľovania som sa však nevzdávala. Potom na výške môj vtedajší priateľ, teraz už manžel, odo mňa dostal darček v podobe obrazu a okamžite v tom zbadal potenciál. Začali sme vymýšľať ako prepojiť umenie s podnikaním a vymysleli sme koncept ručne maľovaných obrazov na mieru. Nechcela som byť klasický umelec, ktorý si maľuje iba svoje veci a potom sa ich snaží predať. Chcela som byť umelcom, ktorý namaľuje akýkoľvek štýl alebo predstavu podľa požiadaviek zákazníka. A tak vlastne vznikli Štýlové obrazy. 

Nechcela byť maliarkou, ktorej dielo čaká na svojho kupcu. Jej štýlové obrazy sú robené na mieru priamo do zákazníkovej obývačky
Zdroj: Stylove obrazy

Koľko sa už maľovaniu venuješ? A kedy sa z hobby stal tvoj oficiálny full-time job?

Kresleniu od malička. Vyslovene Štýlovým obrazom od roku 2009. Bol to vždy však part-time job keďže som popri tom študovala na VŠ a neskôr pracovala. Rok 2015 bol prelomový, vtedy som opustila moju vtedajšiu prácu a rozhodla sa začať venovať obrazom naplno. Povedala som si, že život je príliš krátky na robenie vecí, ktoré nás nebavia. A keď som chcela aby to začalo fungovať, musela som sa tomu začať venovať na 100%. Nebolo a nie je to ľahké. Dávam do toho však celé svoje srdce a dušu, čas, energiu a tak proste neexistuje aby to nefungovalo. 

Ty sama si maliarka. Kto ešte tvorí tvoj tím?

Tím je moja rodina. Môj manžel, fenka Lulu a ja. Čo sa týka vymýšľania a maľovania obrazov, to mám pod palcom iba ja. Ostatný chod firmy riešime spolu s manželom. Ja aj on sa venujem aj grafickému dizajnu takže všetky marketingové materiály od vizitky až po web stránku riešime vo vlastnej réžií. Ďalej mám na starosti aj marketingovú komunikáciu firmy. Manžel zasa viac zastrešuje veci po finančnej stránke, úhrady, faktúry, účtovníctvo, keďže ja ako kreatívec na to nemám proste hlavu. Lulu je náš maskot a stará sa o dobrú náladu. 

Robíš všetky návrhy obrazov sama?

Áno. To je súčasťou tvorby každého obrazu. Niekedy mám od klientov presné zadanie, niekedy len farebnosť a foto interiéru..niekedy mi pošlú foto nejakého môjho konkrétneho obrazu a ja viem, aký štýl sa im páči. Pri každom obraze je to iné, všetky sú jedinečné tak isto ako ja zákazníci, ktorí ich kupujú. 

Čo všetko môžeme nájsť v portfóliu? 

V súčastnosti sú to obrazy a vankúšiky. Usilovne však pracujem aj na línií posteľných obliečok a športovom oblečení pre ženy. Tieto dve novinky by som chcela uviesť na trh do konca roka. 

Čím sa inšpiruješ pri maľovaní? 

Je to vždy niečo iné. Kreatívny proces je ťažké presne opísať. Niekedy mi trvá ,,chytiť múzu,, dlhšie, niekedy vidím obraz pred očami okamžite.

Všetky obrazy sú maľované na mieru? 

Všetky obrazy, ktoré si u mňa zákazníci objednali robím na mieru. Potom tu mám aj kategóriu vlastných obrazov, ktoré jednoducho vytvorím podľa seba a potom sú na predaj. Mám hlavu plnú nápadov, a tak ich musím dostať na plátno, čiže tvorím aj na mieru, aj klasicky svoje veci. 

Keď chce zákazník od teba obraz, ako postupuješ pri výbere správneho námetu?

Objednávka prebieha asi tak, že klient mi pošle buď foto interiéru alebo konkrétnu predstavu o obraze. Napíše mi požiadavky ako rozmer, farebnosť, atď. Alebo len pošle foto a nechá mi voľnú ruku. Ja mu v prvom rade obrazy nacením a ak je s cenou ok púšťam sa do návrhov. Robím ich v počítači a následne ich doretušujem do interiéru. Po schválení finálneho návrhu dám vyrobiť plátno na mieru a potom prejdem k samotnej realizácií. Celý tento proces trvá 2 - 4 týždne. Obrazy potom starostlivo zabalím a posielam kuriérom alebo osobne doručím. 

Tvoje obrazy hýria farbami, máš nejaký špeciálny štýl maľovania?

Som multi-štýlová. Fascinuje ma veľa techník aj štýlov a chcem ich vyskúšať aj ponúkať čo možno najviac. Takže stále hľadám niečo nové. Najviac ma však fascinujú liate obrazy so živicou a abstrakcie. To sú také moje srdcové štýly. 

Lucia, ďakujeme za rozhovor. Máš nejaké pripravované projekty, o ktorých by si nám mohla na záver povedať?Ďakujem za rozhovor aj ja. Chcela by som aby sa o mojej tvorbe dozvedalo stále viac a viac ľudí. Takže jednou z ambícií je dostať povedomie o značke trošku viac do popredia. Ďalej by som chcela rozšíriť svoje portfólio o posteľné obliečky s dizajnovými potlačami, ktoré by si tiež ľudia vedeli vybrať na mieru. No a pracujem aj na línii športového oblečenia pre ženy. Toto vzniklo z mojej potreby neustáleho kupovania vecí do fitka. Nič však nebolo presne podľa mojich predstáv a tak som a rozhodla vytvoriť si vlastné veci, ktoré budú samozrejme aj na predaj pre iné ženy, ktoré radi športujú a chcú nielen pekné, ale aj funkčné oblečenie. Všetko však nájdete na našej web stránke, Facebooku alebo Instagrame :)

Viac krásnych obrazov nájdeš na web stránke, Instagrame alebo Facebooku

Domov
Zdieľať
Diskusia