Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2017, 14:46
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Ako sa natáčalo strašidelné It a ako desil Pennywise detských hercov?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pozerať sa priamo na proces natáčania je skutočne zaujímavé.

Horor It adaptovaný z rovnomennej knižnej predlohy z pera Stephena Kinga urobil dieru do sveta. Snímka s ratingom R si zarobila slušný balík peňazí a jej zisky sa neustále navyšujú. O dva roky nás čaká pokračovanie, v ktorom uvidíme hlavné postavy už ako dospelé a nám je viac než jasné, že sa desivý klaun Pennywise opäť vráti na scénu. It sa jednoducho radí medzi hororovú špičku tohto roka a my sme sa chceli dozvedieť, ako to vyzeralo na natáčaní a ako sa Bill Skarsgård vžil do svojej úlohy strašidelného záporáka.

Režisér Andy Muschietti hovorí, že na sympatickom Billovi ho uchvátila predovšetkým jeho nepredvídateľnosť. Sám chcel vytvoriť niečo poriadne znepokojujúce a priviesť detské postavy do situácií, ktoré ich prekvapia rovnako ako nás, divákov. Skarsgård má vynikajúcu reč tela a uznajte s nami, pôsobí naozaj desivo vo všetkých smeroch. A aby sa tento efekt dostavil v plnom rozsahu aj natáčaní, mladí herci klauna nevideli, až kým nepadla prvá klapka. Prvý raz sa s ním stretli v scéne s projektorom preto, aby sa zo sekvencie vyťažili ich autentické reakcie. Natáčanie nájdete vo videu nižšie.

Niektorí fanúšikovia poznamenali, že Bill nemal dostatok príležitostí, aby preukázal svoj talent. Pravdou je, že pár scén využilo jeho CGI verziu, a tým pádom sa herec posunul trochu do úzadia. Plány pre dvojku však zahrňujú fakt, že sa bližšie pozrieme na Pennywiseovu minulosť. O klaunovi zatiaľ vieme pomenej informácií, takže sa určite potešíme, ak sa na plátne objaví viackrát. 

Detskí herci boli z neho vydesení. Taktiež im naháňali nočné mory sekvencie, v ktorých sa Pennywise objavil priamo pred ich očami s cieľom vystrašiť ich až do morku kostí. Na druhú stranu si na nakrúcaní užili veľký kopec zábavy. Ak sa predsa len chcete na vlastné oči pozrieť, ako jednotlivé scény vyzerali na pľaci, odporúčame video nižšie. V ňom okrem iného nájdete aj pár zaujímavých momentov, ktoré stoja za pozretie a ponúknu vám širší náhľad do sveta filmovej produkcie.

Domov
Zdieľať
Diskusia